Remouladesaus zelf maken

Remouladesaus

Remouladesaus. Vandaag deel ik graag dit makkelijke recept voor een heerlijke remouladesaus met je. Ik ben er zelf dol op en eet het graag bij kibbeling of andere soorten vis. Het wordt vaak verward met ravigotesaus, maar er zit toch echt een groot verschil tussen!

Wat is remouladesaus? Remouladesaus is een saus uit de Franse keuken. Deze klassieke Franse saus wordt gemaakt op basis van mayonaise met mosterd, augurk, kappertjes, en verse kruiden zoals peterselie en bieslook. Het grote verschil met ravigotesaus is dat ravigote op basis van een vinaigrette wordt gemaakt, dus met olie en azijn. De overige ingrediënten komen wel overeen, maar de basis dus niet.

Verschil remouladesaus, ravigotesaus en tartaarsaus

Zowel remoulade als ravigote zijn klassieke Franse sauzen. Maar dan is er nóg een saus die er erg op lijkt, en dat is tartaarsaus. Daarvan vind je het recept al op mijn blog en vind ik ook heerlijk. Het verschil met tartaarsaus is trouwens ook niet heel erg groot, dit is ook een saus op basis van mayonaise, maar daar zit dan weer gekookt ei door. Volg je het nog? 😉

Ik leerde ooit eens een handig ezelsbruggetje om het verschil tussen remouladesaus en ravigotesaus te onthouden. Ravigote eindigt op -te net als vinaigrette. Handig niet?!

Remouladesaus recept

Kibbeling met remouladesaus

Wat dus wel grappig is, is dat bij de visboer vaak om ravigotesaus gevraagd wordt (of aangeboden door de visboer), maar eigenlijk bedoelen de mensen dan dus remouladesaus. Want die wordt voornamelijk gegeten bij kibbeling of andere gebakken vis.

Ravigotesaus is meer een dressing voor salades of lekker bij vleesgerechten. Tartaarsaus wordt wel net als remouladesaus gegeten bij gebakken vis of andere gefrituurde gerechten of hapjes zoals bij dit recept voor fish and chips uit de oven. Alledrie de sauzen zijn heerlijk, maar vandaag ga ik je het recept geven voor mijn remouladesaus. Geniet ervan!

Remouladesaus

Remouladesaus zelf maken

Remouladesaus

Makkelijk recept voor superlekkere remouladesaus met o.a. mayonaise, augurk, kappertjes en verse kruiden. Lekker bij kibbeling of andere vis!
4.39 van 18 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 bak

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 middelgrote augurk
  • ½ eetlepel kappertjes
  • halve sjalot
  • 100 gram mayonaise (bijvoorbeeld Zaanse mayo - die is lekker vettig)
  • ½ theelepel mosterd (dijon)
  • 1 eetlepel verse peterselie (fijngesneden)
  • 1 eetlepel verse bieslook (fijngesneden)
  • 1 theelepel citroensap
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snij de augurk, kappertjes en sjalot fijn.
  • Doe in een kom en meng hier de overige ingredienten door.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 682kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwitten: 1g | Vetten: 75g | Verzadigd vet: 12g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Remouladesaus zelf maken

Remouladesaus Pinterest Collage

13 thoughts on “Remouladesaus

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept