ijsrecpeten ijsmachine

13 x recepten voor de ijsmachine

13 x recepten voor de ijsmachine. Dat lees je goed, er staan maar liefst 13(!) heerlijke ijs recepten in dit artikel voor in de ijsmachine. Van frozen yoghurt met aardbei, chocolade of cranberry tot sorbetijs van mango, framboos of caipirinha tot spannende recepten zoals avocado ijs, drop ijs en stroopwafel ijs, hmm!

Sla dit artikel snel op want hier vind je de lekkerste ijsrecepten voor uit de ijsmachine. Mocht je nog twijfelen over de aanschaf, twijfel niet meer! Als je, net als ik, dol bent op ijs en je zelf graag ijs maakt, schaf er, als het even kan, dan echt eentje aan. Dit kan van een volledig zelfbevriezende ijsmachine tot een kom die je in de vriezer doet zijn, maar ijs uit de ijsmachine smaakt vaak vele malen lekkerder dan zelfgemaakt ijs met de hand.

Vandaag lees je mijn 13 favorieten recepten voor de ijsmachine die zowel van mij zijn als van collega foodbloggers. Zo ontdek je direct leuke (nieuwe) blogs want er zitten wat echt een paar pareltjes tussen 🙂 .

Genoeg gekletst, tijd om je meer over deze heerlijke ijs recepten voor in de ijsmachine te vertellen…
Klik op de foto of het (groene) linkje onder de foto voor het recept.

Ik krijg heel vaak de vraag naar aanleiding van dit artikel welke ijsmachine ik heb. Ik heb deze machine inmiddels alweer een paar jaar geleden gekocht, hij is zelfbevriezend en ik vind hem (nog steeds) heel handig in gebruikt.

yoghurt aardbei amandel

1. Frozen yoghurt van aardbei en amandel

Frozen yoghurt, heel fris ijs met een klein zuurtje en dat in combinatie met aardbei en amandel. Dit recept voor ijs uit de ijsmachine van Annelies klinkt zalig!
>> Bekijk het recept voor frozenyoghurt van aardbei en amandel <<

Sorbetijs met mango

2. Mango sorbetijs

Dit recept staat nog niet zo heel lang op mijn blog, maar het is nu al een echte favoriet: mango sorbetijs met een prachtige oranje kleur.
>> Bekijk het recept voor mango sorbetijs <<

2017 06 25 21.21.36 22

3. Stracciatella yoghurtijs

Nog een yoghurtijsje, maar weer een totaal andere. Dit yoghurtijs is namelijk met chocolade gemaakt en lijkt op straciatella yoghurt maar dan in ijsvorm. Een heerlijk recept van Hilde.
>> Bekijk het recept voor stracciatella yoghurtijs <<

blauwe bessen basilicum ijs

4. Blauwe bessen en basilicumijs

Dit recept van Inge trok direct mijn aandacht. Ijs met blauwe bessen en basilicum dat moet gewoon fantastisch lekker zijn!
>> Bekijk het recept voor blauwe bessen en basilicumijs <<

Lemon Curd ijs

5. Lemon curd ijs

Eef en citroenen, citroenen en Eef. Het is een match made in heaven 😉 . Heerlijk vind ik het en helemaal heerlijk is het in dit ijs gemaakt met zelfgemaakte lemon curd, smullen!
>> Bekijk het recept voor lemon curd ijs <<

cranberry yoghurtijs 1

6. Cranberry yoghurtijs met witte chocolade

Je weet inmiddels vast wel dat ik dol ben op ijs, maar ik ben niet de enige in “foodbloggersland” 😉 . Marleen heeft er namelijk een heel boek over geschreven en dit verrukkelijke recept vind je op haar blog. Probeer hem eens!
>> Bekijk het recept voor cranberry yoghurtijs met witte chocolade <<

stroopwafelijs

7. Stroopwafelijs

Stroopwafelijs met echte stroopwafels én stroopwafellikeur. Ja, echt! Dit ijs van Lindsey klinkt als muziek in de oren.
>> Bekijk het recept voor stroopwafel ijs <<

Sorbetijs met frambozen

8. Frambozen sorbetijs

Elke keer als ik naar deze foto kijk word ik weer blij. Wat een prachtige kleur. Het ijs is helaas al op dus ik ga hem snel weer maken. Deze wil je proeven!
>> Bekijk het recept voor frambozen sorbetijs <<

Caipirinha sorbet

9. Caipirinha sorbet

Marco en Véronique maakte dit heerlijke 18+ ijs. Perfect om te serveren na een etentje als toetje toe bijvoorbeeld.
>> Bekijk het recept voor caipirinha sorbet <<

avocadoijs

10. Avocado ijs

Tessa maakte avocado ijs met een zoet-pittige mango salsa. Verrassende combinatie van smaken voor ijs wat volgens mij erg lekker kan zijn.
>> Bekijk het recept voor avocado ijs <<

Salted caramel roomijs met extra caramel

11. Salted caramel roomijs

Ijs gemaakt met salted caramel en daardoor ook nog eens dikke slierten salated caramel. Ja, dit is lekker. ( Ik zeg het maar even 😉 )
>> Bekijk het recept voor salted caramel roomijs <<

dropijs

12. Dropijs

Bij mij staat dropijs al zo lang op mijn wensenlijstje om eens te maken. Michella en Noskos kunnen hem al van hun wensenlijstje schrappen want hun versie zie je hier!
>> Bekijk het recept voor dropijs <<

blueberrycheesecakeijs

13. Blueberry cheesecake ijs

Nog een recept van mede-ijsliefhebber Marleen, ik kon namelijk niet kiezen. Zeg nou zelf, dit ijs zit er toch waanzinnig lekker uit!
>> Bekijk het recept voor blueberry cheesecake ijs <<

Dat waren ze allemaal, 13 x recepten voor de ijsmachine. Wat is jouw favoriet en welke wil jij graag maken?

Bekijk alle ijs recepten die op mijn blog zijn verschenen.

29 reacties op “13 x recepten voor de ijsmachine

 • Oeh! Ik heb net een ijsmachine gekocht en er staat al een tijd een pot lemon curd in de voorraadkast. Die pot is vast niet zo lekker als jouw zelfgemaakte, maar ik zie toch fijne opties… 🙂 Het wordt een citroenig weekend.

  • Wat leuk om te lezen! Ik ga toevallig vandaag zelf ook aan de slag met een nieuw recept uit de ijsmachine. Van het weekend al geprobeerd en hij viel in de smaak dus nu moet hij (heel vervelend 😉 ) in de herhaling zodat ik hem op de foto kan zetten 🙂

 • Ik heb zonet mijn ijsmachine Springlane Elisa binnen. Ik ga vanavond proberen om ijs uit deze machine te maken. Ik heb 0,0 ervaring met ijs maken, maar het lijkt mij een mooie hobby.

  • Vanille en chocolade ijs kun je gewoon vinden op mijn blog. Praline heb ik zelf nog niet geprobeerd dus daarover kan ik je niet informeren 🙂 Via de zoekfunctie kun je zowel het vanille als chocolade ijs vinden.

 • Els Pimenau zegt:

  Ha Eef had gelezen dat je tevreden bent met je ijsmachine, heb dezelfde besteld, had er een met bak die je eerst moest bevriezen 24 uur. Geen geduld meer voor.
  Heb verder een beetje info gelezen en dacht ja, dat is oké.
  Nou vandaag binnen gekomen hahaha, mijn vorige woog 1,5 kilo, klein rond ding.
  Maar deze HKoenig, wat een grote machine en zwaar! Hahaha dat had ik niet verwacht.
  Ziet er mooi uit dus ik ga vanmiddag eens ijs maken. Ik vind wel een plekje voor deze grote jongen.
  Laat je weten of hij mij ook bevalt en hoe het ijs smaakt?

 • Maartje Schellings zegt:

  Hoi Eef,

  Mijn naam is Maartje en ik ga een van jouw ijsrecepten vanmiddag proberen te maken.
  Althans, als de ijsmachine op tijd binnenkomt (Domo DO9066I Ijsmachine). Ik heb een webshop waar ik wijnen verkoop en waar ik recepten van mezelf en die van andere deel. Passend bij de wijnen. Vanavond staat een heerlijke krachtige dessertwijn klaar voor mijn gasten met daarbij (hoop ik) zelfgemaakt ijs. Ik ben absoluut geen ijskenner en gelukkig op jouw blog uitgekomen. Mocht het ijs aansluiten bij de wijn.. mag ik jouw blog (en link naar het recept) dan delen in een bericht op het blog-gedeelte van mijn webshop? Als dat zo is zal ik de link van mijn webshop doorsturen.

  Groetjes Maartje

 • Beste, wij thuis doen secret santa. Ik heb een ijsmachine gekocht voor mijn mama en wou er een recept bij doen. Ik weet nu wel niet wat het goeie recept is. Ze houd wel van pistache dus misschien dat eens opzoeken? Groetjes 🙂

 • Vandaag stroopwafelijs gemaakt. Het ijs was best lekker, maar ik had wel spijt dat ik niet wat versere stroopwafels gebruikt had.
  Ben wel een beetje creatief geweest omdat ik krap zat in de suiker en geen slagroom meer had. En geen zin om naar de winkel te gaan. Heb kristalsuiker, kaneelsuiker en basterdsuiker restjes gemengd en kookroom. Toch goed resultaat.
  Instructies om het ijs uit de machine te halen en 3 uur in de vriezer, heb ik maar genegeerd. Wij eten altijd direct vanuit de machine geserveerd naar de eettafel. Ging prima.
  Dank voor de suggesties. Ik ga er nog een paar uitproberen.

  • Dominique - Team Eefkooktzo.nl zegt:

   Goed om te horen dat het resultaat zo goed geslaagd is 🙂 Zo zie je maar weer, vooral je eigen versie van maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *