ijsrecpeten-ijsmachine

13 x recepten voor de ijsmachine

13 x recepten voor de ijsmachine. Dat lees je goed, er staan maar liefst 13(!) heerlijke ijs recepten in dit artikel voor in de ijsmachine. Van frozen yoghurt met aardbei, chocolade of cranberry tot sorbetijs van mango, framboos of caipirinha tot spannende recepten zoals avocado ijs, drop ijs en stroopwafel ijs, hmm!

Sla dit artikel snel op want hier vind je de lekkerste ijsrecepten voor uit de ijsmachine. Mocht je nog twijfelen over de aanschaf, twijfel niet meer! Als je, net als ik, dol bent op ijs en je zelf graag ijs maakt, schaf er, als het even kan, dan echt eentje aan. Dit kan van een volledig zelfbevriezende ijsmachine tot een kom die je in de vriezer doet zijn, maar ijs uit de ijsmachine smaakt vaak vele malen lekkerder dan zelfgemaakt ijs met de hand.

Vandaag lees je mijn 13 favorieten recepten voor de ijsmachine die zowel van mij zijn als van collega foodbloggers. Zo ontdek je direct leuke (nieuwe) blogs want er zitten wat echt een paar pareltjes tussen 🙂 .

Genoeg gekletst, tijd om je meer over deze heerlijke ijs recepten voor in de ijsmachine te vertellen…
Klik op de foto of het (groene) linkje onder de foto voor het recept.

Ik krijg heel vaak de vraag naar aanleiding van dit artikel welke ijsmachine ik heb. Ik heb deze machine inmiddels alweer een paar jaar geleden gekocht, hij is zelfbevriezend en ik vind hem (nog steeds) heel handig in gebruikt.

1. Frozen yoghurt van aardbei en amandel

Frozen yoghurt, heel fris ijs met een klein zuurtje en dat in combinatie met aardbei en amandel. Dit recept voor ijs uit de ijsmachine van Annelies klinkt zalig!
>> Bekijk het recept voor frozenyoghurt van aardbei en amandel <<

Sorbetijs met mango

2. Mango sorbetijs

Dit recept staat nog niet zo heel lang op mijn blog, maar het is nu al een echte favoriet: mango sorbetijs met een prachtige oranje kleur.
>> Bekijk het recept voor mango sorbetijs <<

3. Stracciatella yoghurtijs

Nog een yoghurtijsje, maar weer een totaal andere. Dit yoghurtijs is namelijk met chocolade gemaakt en lijkt op straciatella yoghurt maar dan in ijsvorm. Een heerlijk recept van Hilde.
>> Bekijk het recept voor stracciatella yoghurtijs <<

4. Blauwe bessen en basilicumijs

Dit recept van Inge trok direct mijn aandacht. Ijs met blauwe bessen en basilicum dat moet gewoon fantastisch lekker zijn!
>> Bekijk het recept voor blauwe bessen en basilicumijs <<

Lemon Curd ijs

5. Lemon curd ijs

Eef en citroenen, citroenen en Eef. Het is een match made in heaven 😉 . Heerlijk vind ik het en helemaal heerlijk is het in dit ijs gemaakt met zelfgemaakte lemon curd, smullen!
>> Bekijk het recept voor lemon curd ijs <<

6. Cranberry yoghurtijs met witte chocolade

Je weet inmiddels vast wel dat ik dol ben op ijs, maar ik ben niet de enige in “foodbloggersland” 😉 . Marleen heeft er namelijk een heel boek over geschreven en dit verrukkelijke recept vind je op haar blog. Probeer hem eens!
>> Bekijk het recept voor cranberry yoghurtijs met witte chocolade <<

7. Stroopwafelijs

Stroopwafelijs met echte stroopwafels én stroopwafellikeur. Ja, echt! Dit ijs van Lindsey klinkt als muziek in de oren.
>> Bekijk het recept voor stroopwafel ijs <<

Sorbetijs met frambozen

8. Frambozen sorbetijs

Elke keer als ik naar deze foto kijk word ik weer blij. Wat een prachtige kleur. Het ijs is helaas al op dus ik ga hem snel weer maken. Deze wil je proeven!
>> Bekijk het recept voor frambozen sorbetijs <<

9. Caipirinha sorbet

Marco en Véronique maakte dit heerlijke 18+ ijs. Perfect om te serveren na een etentje als toetje toe bijvoorbeeld.
>> Bekijk het recept voor caipirinha sorbet <<

10. Avocado ijs

Tessa maakte avocado ijs met een zoet-pittige mango salsa. Verrassende combinatie van smaken voor ijs wat volgens mij erg lekker kan zijn.
>> Bekijk het recept voor avocado ijs <<

Salted caramel roomijs met extra caramel

11. Salted caramel roomijs

Ijs gemaakt met salted caramel en daardoor ook nog eens dikke slierten salated caramel. Ja, dit is lekker. ( Ik zeg het maar even 😉 )
>> Bekijk het recept voor salted caramel roomijs <<

12. Dropijs

Bij mij staat dropijs al zo lang op mijn wensenlijstje om eens te maken. Michella en Noskos kunnen hem al van hun wensenlijstje schrappen want hun versie zie je hier!
>> Bekijk het recept voor dropijs <<

13. Blueberry cheesecake ijs

Nog een recept van mede-ijsliefhebber Marleen, ik kon namelijk niet kiezen. Zeg nou zelf, dit ijs zit er toch waanzinnig lekker uit!
>> Bekijk het recept voor blueberry cheesecake ijs <<

Dat waren ze allemaal, 13 x recepten voor de ijsmachine. Wat is jouw favoriet en welke wil jij graag maken?

Bekijk alle ijs recepten die op mijn blog zijn verschenen.

Eef

Eef

Hi! Ik ben Eef, eigenaar van Eefkooktzo.nl. Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

17 reacties op “13 x recepten voor de ijsmachine”

 1. Oeh! Ik heb net een ijsmachine gekocht en er staat al een tijd een pot lemon curd in de voorraadkast. Die pot is vast niet zo lekker als jouw zelfgemaakte, maar ik zie toch fijne opties… 🙂 Het wordt een citroenig weekend.

  1. Eef

   Wat leuk om te lezen! Ik ga toevallig vandaag zelf ook aan de slag met een nieuw recept uit de ijsmachine. Van het weekend al geprobeerd en hij viel in de smaak dus nu moet hij (heel vervelend 😉 ) in de herhaling zodat ik hem op de foto kan zetten 🙂

    1. Eef

     Ik heb geen KHA/ KHB ijsrecepten. Oreoijs ga ik op het lijstje zetten, dat is een leuke om eens mee aan de slag te gaan 😀

 2. Hallo, heb jij een recept voor speculoosijs met lotuskoekjes voor in de ijsmachine te bereiden?
  Alvast bedankt

  Anna

  1. Eef

   Een Kenwood ijsmachine? Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar als het een ijsmachine is zie ik niet in waarom niet 🙂

 3. Ik heb zonet mijn ijsmachine Springlane Elisa binnen. Ik ga vanavond proberen om ijs uit deze machine te maken. Ik heb 0,0 ervaring met ijs maken, maar het lijkt mij een mooie hobby.

  1. Hallo Eef, ik heb een nieuw zelfvriezende ijsmachine van Klarstein gekocht. Nu ben ik opzoek naar een recept om pistachijs te maken, met italiaanse pistachnoten!

  1. Eef

   Vanille en chocolade ijs kun je gewoon vinden op mijn blog. Praline heb ik zelf nog niet geprobeerd dus daarover kan ik je niet informeren 🙂 Via de zoekfunctie kun je zowel het vanille als chocolade ijs vinden.

 4. Ha Eef had gelezen dat je tevreden bent met je ijsmachine, heb dezelfde besteld, had er een met bak die je eerst moest bevriezen 24 uur. Geen geduld meer voor.
  Heb verder een beetje info gelezen en dacht ja, dat is oké.
  Nou vandaag binnen gekomen hahaha, mijn vorige woog 1,5 kilo, klein rond ding.
  Maar deze HKoenig, wat een grote machine en zwaar! Hahaha dat had ik niet verwacht.
  Ziet er mooi uit dus ik ga vanmiddag eens ijs maken. Ik vind wel een plekje voor deze grote jongen.
  Laat je weten of hij mij ook bevalt en hoe het ijs smaakt😅

  1. Eef

   Ja het is een grote jongen he, maar ik heb hem zelf al jaren en nog altijd erg blij mee, maar hij neemt wat ruimte in 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top