Strawberry cheesecake ijs. Romig roomijs met roomkaas, een friszoete aardbeien ‘swirl’ erdoorheen en her en der proef je knapperige stukjes biscuit zoals bij een ‘echte’ cheesecake. Geloof mij, dit ijs wil je proeven!
Misschien komt deze ijssmaak je wel bekend voor… en dat kan zeker kloppen. Het is namelijk een van de ijssmaken van het beroemde koppel Ben & Jerry. Geïnspireerd door hun heerlijke ijssmaak dook ik zelf de keuken in om deze goddelijke ijssmaak zelf te maken en dat is me toch een partij goed gelukt!
Strawberry cheesecake ijs
Gelukkig is dit een heel erg makkelijk recept geworden. Verse aardbeien, knapperige biscuits en heerlijk romig roomijs dat fijn een beetje fris van smaak blijft door de toevoeging van roomkaas. Verrassend lekker en ook (helaas) verrassend snel op 😉 .
Zo op…
Althans… bij mij wel. Ik maakte het ijs als toetje voor bij een etentje met vrienden. Na ze al flink een aantal weken door de Corona niet meer in het ‘echt’ gezien te hebben, hadden we vorig weekend eindelijk weer eens afgesproken. Dus ik dook de keuken in met dit idee voor strawberry cheesecake ijs. Ik nam het ijs mee en het viel zo goed in de smaak dat ik met een lege bak weer naar huis ging. Precies zoals het hoort, alleen… ik had er nog helemaal geen foto gemaakt! Dus het recept ging in de herhaling, want dit recept MOET ik met je delen! Zo lekker, zo makkelijk, echt een zomerhit!
Romig cheesecake ijs met aardbei en biscuit
Ik vries mijn ijs meestal in een cakevorm in. Handig, want zo neemt het niet al teveel ruimte in in de vriezer. Daarbij is mijn cakevorm de ideale vorm, want in die vorm past precies de hoeveelheid ijs die ik maak in mijn ijsmachine. Ik heb trouwens deze zelfbevriezende ijsmachine. Ik krijg vaak vragen welke ik heb na alle ijsrecepten voor uit de ijsmachine die ik heb gemaakt dus bij dezen 😉 .
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 500 ml slagroom (ongeklopt)
- 250 gram roomkaas (naturel (bijvoorbeeld: Philadelphia))
- 250 ml volle melk
- 200 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 200 gram aardbeien (vers)
- 50 gram suiker
- ½ eetlepel maizena
- 50 gram biscuits
- 50 gram roomboter
- ½ eetlepel suiker
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Meng alle ingrediënten voor het ijs door elkaar. Het makkelijkste is om dat in een blender te doen zodat je direct de slagroom iets luchtig klopt voor een lekkere structuur.
- Doe het ijsmengsel vervolgens in de ijsmachine en draai er in 45-60 minuten een mooi ijs van (tijd kan verschillen per ijs machine).
- Terwijl het ijs aan het draaien is, maak je de strawberry 'swirl'. Hiervoor doe je alle ingrediënten ook in de (schone) blender tot een gladde saus.
- Verhit de saus kort in een steelpannetje om hem iets in te laten dikken tot een siroop en laat de saus daarna volledig afkoelen en zet 'm vervolgens in de koelkast.
- Verkruimel de biscuits fijn en smelt de boter.
- Meng de suiker en de boter door de verkruimelde biscuit tot je kleine kruimeltjes hebt. Zet dit in de koelkast zodat het ook kan afkoelen.
- Maak de rest van dit recept zodra je het uit de ijsmachine gehaald hebt. Verdeel ⅓ van het ijsmengsel over de bodem van een metalen cakevorm of ruime bak. Hieroverheen doe je ⅓ van de aardbeien 'swirl' en ⅓ van de knapperige biscuit.
- Herhaal deze stap tot alles op in en zet het ijs nu nog minimaal 1-2 uur in de vriezer om mooi hard te worden.
- Tip: haal het ijs ongeveer 20-30 minuten (op kamertemperatuur) voor je het gaat serveren uit de vriezer en eet smakelijk!
Hennie says:
Ik heb geen ijsmachine kin je het dan ook maken het likkjt mij heerlijk
Eef says:
Het kan, dan moet je elk half uur roeren om ijs kristallen te voorkomen in de vriezer en toch krijg je dan een andere structuur dan uit de ijsmachine. Dat is echt het lekkerste.
Gerben says:
Bij ons hadden we in plaats daarvan(biscuit) . hadden wij Bastogne ????
nigar says:
oh wauw! dit ziet er zo lekker uit!
Gerben says:
Bij ons hadden we in plaats daarvan(biscuit) . hadden wij Bastogne ????
Eef says:
Wat een goed idee! Lekker 🙂