MonChou ijs

MonChou ijs met kersen

MonChou ijs met kersen. Fan-tas-tisch lekker, makkelijk om te maken en echt eentje waar je vrijwel iedereen blij mee maakt. Want wie is er nou niet dol op een lekkere MonChoutaart maar dan in ijsvorm?

Ijs met kersen

Het idee voor MonChou ijs met kersen kwam eigenlijk omdat ik al jaren op mijn lijstje heb staan om eens zelf amarena kersen ijs te maken. Heerlijk, maar amarena kersen zijn nou eenmaal wat lastig te vinden en al nadenkend over allerlei ijsrecepten ontstond het idee om een van mijn favorieten taarten, de MonChoutaart, eens in ijsvorm te maken. En het is een heerlijk ijsje geworden, al zeg ik het zelf!

MonChou ijs recept

MonChoutaart ijs met kersen

Ook al laat de zomer in Nederland al even op zich wachten, met dit heerlijke ijsrecept is het elke dag zomer! Ik overdrijf niet als ik je vertel dat dit MonChou ijs met kersen écht te gek is. Met die heerlijke kersenvulling, romige MonChou en knapperige Bastognekoeken. Alle smaken net als bij een echte MonChoutaart dus!

MonChou ijs ingredienten

Lekkere ijsrecepten

Ieder jaar ga ik weer helemaal los met de ijsrecepten, zeker sinds ik mijn ijsmachine heb aangeschaft. Het was even een investering, maar als je net zo van ijs maken houdt als ik dan is dat het zeker waard!

Zo heb ik al een tal aan fantastische recepten voor ijs maken met ijsmachine. Van frozen yoghurt tot sorbetijs en andere heerlijke ijsrecepten geïnspireerd op taartjes, allemaal zó lekker!

MonChoutaart ijs

MonChou ijs met kersen als dessert

Dit MonChou ijs met kersen is heerlijk romig en de kersenvulling maakt het dan ook helemaal af. Je kan hem natuurlijk in een hoorntje doen of mooi presenteren in een dessertglas. Dit ijs is echt even wat anders dan een MonChoutaart puntje. Het ijs is qua zoetheid voor mij perfect, wil je hem wat minder zoet dan kun je natuurlijk minder suiker toevoegen 😉 .

MonChou ijs

MonChou ijs met kersen

Als het welbekende taartje, MonChou ijs met kersen. Fan-tas-tisch lekker, makkelijk om te maken en echt een allemansvriend!
5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Wachten: 1 uur
Totale tijd: 2 uur
Hoeveelheid: 8 porties

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor het roomijs:
  • 500 ml slagroom (ongeklopt)
  • 300 gram MonChou
  • 250 ml volle melk
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
Voor de kersenvulling:
  • 200 gram kersenvlaaivulling
  • 75 gram Bastognekoeken (verkruimeld)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng de slagroom, MonChou, melk, suiker en vanille extract samen en blend dit in een blender tot een geheel.
  • Giet het beslag in een ijsmachine en draai hier in 45-60 minuten een mooi ijs van (de tijd kan verschillen per ijs machine).
  • Schep de Bastognekoeken en de kersenvlaaivulling door het ijs heen, hou een beetje verkruimelde Bastogne apart.
  • Giet het ijs in een langwerpige bakvorm en garneer met de extra Bastogne.
  • Laat het ijs 3 uur vriezen in de vriezer, serveer en geniet ervan!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 538kcal | Koolhydraten: 43g | Eiwitten: 6g | Vetten: 39g | Verzadigd vet: 23g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.
MonChou ijs

One thought on “MonChou ijs met kersen

  • Gerda Schoonderwoerd says:

    Een vraagje, ik ga het gewoon zonder machine maken. Moet je dan gecondenseerde melk nemen? Is dat het verschil? Ik hoor het graag.
    Groetjes Gerda

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept