Volg mij:
IJs, Toetjes

Lemon Curd ijs

Lemon Curd ijs

Lemon Curd ijs, als we het hebben over lekker ijs dan past deze zeker binnen die omschrijving. Dit ijs is romig, zoet, heeft een heel klein fris zuurtje door de Lemon Curd en is op voor je het weet! Vandaag deel ik het recept met je voor Lemon Curd ijs zodat je hem thuis zelf ook kunt maken en er heerlijk van kunt gaan genieten.

Ik vertelde je het al eerder… sinds ik zwanger ben heb ik echt een zwak voor ijs. Chocolade ijs, frambozen sorbetijs, citroenijs… eigenlijk al het ijs! En dan óf lekker fris en een beetje zuur of juist skoftig lekker met caramel en chocolade bijvoorbeeld! In dit ijs heb ik het beste van beide gedaan. Het is “skoftig” lekker, iets fris, een heel klein zuurtje, romig en verslavend. Skoftig betekent in het West-Fries trouwens schitterend en eigenlijk vind ik skoftig gewoon een schitterend (skitterend op z’n West-Fries) woord (ook wel geschreven als skoftug). Enfin of je nu wel of geen West-Fries bent je begrijpt vast wat ik bedoel: dit ijs is lekker!

Lemon Curd ijs

Je kunt de lemon curd zelf maken, het recept voor lemon curd vind je namelijk ook gewoon op mijn blog. Ontzettend makkelijk om te maken en dat maakt het ijs extra, extra lekker. Natuurlijk begrijp ik het ook als je zegt, dat is net even teveel moeite en je gewoon lekker alleen het ijs zelf maakt: aan jou de keuze! Maar, maak hem zeker, dit ijs is heerlijk!

Lemon Curd ijs in bolletjes


Het recept voor lemon curd ijs:

Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 40 minuten (afhankelijk van je ijsmachine) | Totale tijd: ca. 1 uur  (+ afkoelen & afhankelijk van de bereidingstijd van jouw ijsmachine)
Hoeveelheid: 6-8 porties

Wat heb je nodig voor lemon curd ijs (ingrediënten):

  • 500 ml volle melk
  • 300 gram lemon curd
  • 250 ml slagroom
  • 75 gram suiker
  • 50 gram roomkaas
  • 3 theelepels maizena
  • 1 theelepel vanille extract
  • zout

Overig: ijsmachine

Hoe maak je lemon curd :

  1. Doe de melk in een steelpan met dikke bodem.
  2. Houd een klein beetje melk apart in een bakje en meng hierdoor de maizena.
  3. Doe de slagroom bij de melk samen met het vanille extract en de suiker.
  4. Breng dit aan de kook en kook dit ongeveer 5 minuten. Voeg daarna het maizena papje toe en kook het nog even een minuutje door.
  5. Ondertussen meng je in een ruime kom 150 gram lemon curd met de roomkaas en een snuf zout.
  6. Giet het mengsel met de melk in de ruime kom en mix dit door de lemon curd en roomkaas.
  7. Laat het mengsel vervolgens volledig afkoelen en draai er daarna in je ijsmachine ijs van.
  8. Doe het ijs in een diepvries bak en schep de rest van de lemon curd erdoor. Doe dit lekker losjes zodat je de lemon curd goed blijft zien. Het oog wil immers ook wat 😉 . Eet smakelijk!

Lemon Curd ijs

Laat het weten via Instagram, Facebook of Twitter  als je dit recept gemaakt hebt met de hashtag #EEFKOOKTZO of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

2 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Wat een grappige craving! Toch een stuk lekkerder dan augurken hihi. Ennehhh dit lijkt mij ook skoftig lekker zeg, hmmmm

    25 oktober 2017 at 20:56
    • Beantwoorden Eef

      Hahaha ja gelukkig wel 😉 Hoewel augurken… hmm

      28 oktober 2017 at 13:36

    Laat een reactie achter