Lemon Curd ijs

Lemon Curd ijs

Lemon Curd ijs. Als we het hebben over lekker ijs, dan past deze zeker binnen die omschrijving. Dit ijs is romig, zoet, heeft een heel klein fris zuurtje door de Lemon Curd en is op voor je het weet! Vandaag deel ik het recept met je voor Lemon Curd ijs, zodat je hem thuis zelf ook kunt maken en er heerlijk van kunt genieten.

Ik vertelde je het al eerder… sinds ik zwanger ben heb ik echt een zwak voor ijs. Chocolade ijs, frambozen sorbetijs, citroenijs… eigenlijk al het ijs! En dan óf lekker fris en een beetje zuur, of juist skoftig lekker met caramel en chocolade bijvoorbeeld! In dit ijs heb ik het beste van beide gedaan. Het is “skoftig” lekker, iets fris, een heel klein zuurtje, romig en verslavend. Skoftig betekent in het West-Fries trouwens schitterend en eigenlijk vind ik skoftig gewoon een schitterend (skitterend op z’n West-Fries) woord (ook wel geschreven als skoftug). Enfin of je nu wel of geen West-Fries bent, je begrijpt vast wat ik bedoel: dit ijs is lekker!

Lemon Curd ijs

Je kunt de lemon curd zelf maken, het recept voor lemon curd vind je namelijk ook gewoon op mijn blog. Ontzettend makkelijk om te maken en dat maakt het ijs extra, extra lekker. Natuurlijk begrijp ik het ook als je zegt, dat is net even teveel moeite en je gewoon lekker alleen het ijs zelf maakt: aan jou de keuze! Maar, maak hem zeker, dit ijs is heerlijk!

Lemon Curd ijs in bolletjes

Lemon Curd ijs

Lemon curd ijs

Lemon Curd ijs, als we het hebben over lekker ijs dan hebben we het zeker over dit heerlijke ijs. Het is romig, zoet, met een fris zuurtje.
4.63 van 8 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 6 porties

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 ml volle melk
  • 300 gram lemon curd
  • 250 ml slagroom
  • 75 gram suiker
  • 50 gram roomkaas
  • 3 theelepels maizena
  • 1 theelepel vanille extract
  • zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng 1 eetlepel melk met de maizena.
  • Doe de overige melk, slagroom, vanille-extract en suiker in een steelpan met dikke bodem.
  • Breng dit aan de kook en kook ca. 5 minuten. Voeg daarna het maizena papje toe en kook nog 1 minuutje door.
  • Ondertussen meng je in een ruime kom 150 gram lemon curd met de roomkaas en een snuf zout.
  • Meng het melk mengsel door de lemon curd en roomkaas.
  • Laat het mengsel vervolgens volledig afkoelen en draai er daarna in je ijsmachine ijs van.
  • Doe het ijs in een diepvries bak en schep de rest van de lemon curd erdoor. Doe dit lekker losjes zodat je de lemon curd goed blijft zien. Het oog wil immers ook wat 😉 . Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 441kcal | Koolhydraten: 49g | Eiwitten: 5g | Vetten: 26g | Verzadigd vet: 16g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Lemon Curd ijs

28 thoughts on “Lemon Curd ijs

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept