Sinaasappel sorbetijs. Ik maak heel graag sorbetijs en er staan dan ook al verschillende soorten op mijn blog. Maar deze met sinaasappel is misschien wel mijn favoriet! Zo verfrissend en die pulp erin maakt het extra lekker. Mega aanrader om dit heerlijke ijs ook eens te maken.
Omdat het ijs dus zo lekker fris is, is het ideaal om te maken en er van te genieten tijdens een van de (waarschijnlijk) vele hete zomerdagen dit seizoen. Naast fris is dit sinaasappel sorbetijs ook heel fruitig. Ik heb er namelijk voor gekozen om de sinaasappelsap niet te zeven en ook de pulp in het ijs te verwerken. Nou, ik kan je zeggen, dat was een goed idee van mij 😉 !
Sinaasappel sorbetijs met pulp
Want door die pulp krijgt het ijs superveel smaak. Mocht je nou echt niet van pulp in het ijs houden, dan kun je het zeven. Maar dan wordt de smaak ook iets minder sterk. En nog een voordeel van het gebruiken van de pulp: daar zitten lekker veel vitamientjes in! Dus dan krijg je ook nog wat extra voedingsstoffen binnen terwijl je ijs eet, ideaal toch?!
Zelf sinaasappelijs maken
Zelf ijs maken doe ik sowieso al erg graag. Maar extra blij word ik er toch wel van als het zo goed uitpakt. Ik was echt superenthousiast toen ik dit ijs ging proeven. Toen dacht ik nog, dit ijs ga ik bewaren voor tijdens een warme zomerdag. Maar dat is helaas niet gelukt. Te lekker… Erg vervelend hoor, nu moet ik het straks nog een keer maken. Wat een straf 😉 .
Sorbetijs met sinaasappel
Gelukkig is het een klusje van niks om zelf ijs te maken. Al lijkt het misschien ingewikkeld, dat is het echt niet. Natuurlijk heb je wel een goede ijsmachine nodig zoals deze ijsmachine, maar geloof mij, daar ga je heel blij van worden. Want ik heb nog veel meer heerlijke ijsrecepten op mijn blog, hier vind je bijvoorbeeld een overzicht met een deel van ijsrecepten. Maar dit sorbetijs met sinaasappel moet je ook echt proberen. Kan me niet voorstellen dat je niet net zo enthousiast gaat zijn als ik. Heerlijk in een bakje trouwens, maar ook superlekker op een hoorntje!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 50 gram suiker
- 50 ml water
- 750 ml sinaasappelsap
- 3 eetlepels sinaasappelrasp (rasp van ca. 2-3 sinaasappels)
- 1 theelepel citroensap
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Maak eerst de suikersiroop. Doe hiervoor de suiker en 50 ml water in een pannetje met dikke bodem.
- Breng dit aan de kook tot de suiker is opgelost en de siroop iets ingekookt is. Laat de suikersiroop daarna volledig afkoelen.
- Meng dit vervolgens door de sinaasappelsap, sinaasappelrasp en citroensap.
- Doe het mengsel vervolgens in je ijsmachine en draai er in ca. 20-30 minuten een mooi sorbetijs van.
- Zet het ijs (indien nodig) nog even in de vriezer om verder te koelen en haal het ongeveer een kwartiertje voor je hem gaat serveren uit de vriezer. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Carla says:
Beste Eef, zou je dit recept willen aanvullen met hoe je dit ijs kan maken zonder ijsmachine?
Eef says:
Dit is echt een recept voor in de ijsmachine. Met een ijsmachine krijg je simpelweg het lekkerste ijs en het beste resultaat. Zonder is gewoon geen succes.
Max says:
Beste Eef.
Ja, simpel te maken maar dus wel duur! Bijna niemand heeft hier een ijsmachine.
Eef says:
Als je dit recept wilt maken heb je een ijsmachine nodig. Er zijn veel mensen die een ijsmachine hebben en daarvoor is dit recept. Heb je geen ijsmachine en wil je er geen aanschaffen zijn er ook veel verschillende recepten te vinden op mijn blog en op het wereldwijde web waarvoor je geen ijsmachine nodig hebt.