9 x quiche recepten

9 x quiche recepten. Ik hou ervan, quiches! Ze zijn zo ideaal. Je kunt ze vullen met allerlei lekkers, hebben een knapperige of juist heerlijk brosse bodem. En, als hardwerkende mama’s (en papa’s) ergens blij van worden: je kunt ze perfect voorbereiden. Dus hongerige kids en geen tijd om te koken? Zorg dat je op de drukke dagen een quiche hebt voorbereid.

Nee, echt. Een quiche kan een lifesaver zijn. We weten allemaal wat er gebeurt als je kindjes hongerig zijn (en ook bij jezelf – althans ik word er niet zo gezellig van, hongerig zijn #hangry). Maar sommige avonden zijn gewoon écht druk. School, oppas, werk, sport – je weet precies over welke dagen in de week ik het heb. En ook als je geen kinderen hebt dan heb je van die dagen in de week dat koken altijd een beetje een uitdaging is.

Quiches

Ik heb veel meer dan 9 recepten voor quiches op mijn blog staan trouwens. Maar ik vond 9 wel een mooi aantal en wilde juist degene erin hebben die ik regelmatig maak, maar ook een lekkere en afwisselende lijst maken. Zo vind je quiches met vis (oh yes, warmgerookte zalm), spekjes (want daar hou ik nou eenmaal van in quiches), maar ook vega en zelfs een volledige vegan quiche (ja,ja met silken tofu, is lekker, probeer maar eens). Dus van alle markten thuis zullen we maar zeggen 😉 .

Dus bij deze mijn 9 favoriete quiche recepten en hartige taarten (want daar zit nou eenmaal niet zo heel veel noemenswaardig verschil tussen).

9 x quiche recepten

1. Quiche lorraine

We beginnen natuurlijk met de klassieker onder de quiches: een quiche lorraine. Deze heerlijke Franse klassieker maak ik met spekjes en prei. Lekker en écht makkelijk om te maken.
Bekijk het recept voor quiche lorraine >>

2. Quiche ham en prei

Een heerlijke quiche ham en prei. Makkelijk om te maken, snel klaar en zo ontzettend lekker! Deze eet je tot de laatste kruimel helemaal op.
Bekijk het recept voor quiche met ham en prei >>

3. Quiche met broccoli, kaas en spekreepjes

Een écht makkelijk recept voor een heerlijke quiche met broccoli en spekjes. Bomvol groenten, bomvol smaak en zo klaar, aanrader!
Bekijk het recept voor quiche met broccoli, kaas en spekreepjes >>

4. Quiche met feta, spinazie en tomaat

Quiche met feta, spinazie en tomaat: makkelijk om te maken, ideaal om voor te bereiden, gezond, snel klaar en ook nog eens ontzettend lekker. Wat wil je nog meer 😉 ?!
Bekijk het recept voor quiche met feta, spinazie en tomaat >>

5. Quiche spinazie en gorgonzola

Makkelijk recept voor een heerlijke vegetarische quiche spinazie en gorgonzola. Een lekkere vulling van spinazie en gorgonzola, heerlijk!
Bekijk het recept voor quiche met spinazie en gorgonzola >>

6. Quiche met zalm en broccoli

Lekker met vis! Dit recept voor een heerlijke quiche met warmgerookte zalm, broccoli en een bodem van knapperig filodeeg moet je eens proberen.
Bekijk het recept voor quiche met zalm en broccoli >>

7. Mini quiche met spinazie en geitenkaas

Zijn ze niet enorm schattig deze miniquiches? Je maakt ze met spinazie en geitenkaas. Ze zijn vega en heerlijk als bijgerecht tijdens een chique diner, maar ook als je een doordeweekse avond nét even specialer wilt maken.
Bekijk het recept voor mini quiches met spinazie en geitenkaas >>

8. Vegan quiche

Vegan quiche met pompoen, een heerlijke, makkelijke en volledig plantaardige quiche met pompoen, spinazie en silken tofu.
Bekijk het recept voor vegan quiche>>

9. Aspergequiche

Binnen het seizoen maak je hem natuurlijk met zowel witte als groene asperges, maar buiten het seizoen is deze aspergequiche ook heerlijk met alleen groene asperges.
Bekijk het recept voor aspergequiche >>

4 reacties op “9 x quiche recepten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *