1u
4.45 van 60 stemmen

Quiche met zalm en broccoli

Quiche met zalm en broccoli. Een heerlijke en makkelijke quiche met een vulling van zalm en broccoli en een knapperige bodem van filodeeg. Een smaakvolle quiche die je in een handomdraai op tafel zet.

Quiches zijn ideaal als het gaat om drukke doordeweekse dagen omdat je ze prima kunt voorbereiden. Maar ook voor etentjes met vrienden of familie, want het ziet er vaak chique uit (zeker deze combinatie met zalm) en veel mensen vinden het lekker. Deze quiche met zalm is ook echt het type ‘allemansvriend’. Juist door de herkenbare en lekkere combinatie van broccoli en zalm.

Broccoli, bimi, aspergebroccoli, broccolini

Geef het beestje een naam zullen we zeggen 😉 . Broccoli ken je wel en waarschijnlijk heb je ook weleens bimi of aspergebroccoli gehoord, ook bekend als broccolini. Een lekker knapperige groente. Wat milder qua smaak dan broccoli en weer eens wat anders.

Quiche met filodeeg, broccoli en zalm

Quiche met broccoli en zalm

Omdat ik van het marketingbureau achter bimi een heel pakket opgestuurd kreeg, gebruikte ik die in deze quiche, maar je kunt natuurlijk ook gewoon broccoli gebruiken. Maar probeer het eens, lekker voor de variatie en erg lekker in deze quiche! En nee, ik word niet gesponsord om dit te zeggen (anders stond het er zoals altijd netjes bij). En als je me al langer volgt, weet je dat ik deze lekkere groente wel vaker gebruik in recepten.

Stukje quiche met broccoli en zalm

Makkelijke quiche met zalm

Daarnaast deed ik nog iets anders dan anders. Ik gebruik namelijk warmgerookte zalm in deze quiche in plaats van gewone gerookte zalm of rauwe zalm wat je ook weleens in quiches tegenkomt (die gaart natuurlijk tijdens het bakken in de oven). Het was een uitprobeersel of de quiche met warmgerookte zalm lekker zou worden, maar aangezien je nu het recept leest weet je het antwoord op de vraag vast al 😉 . Het was heerlijk! De quiche krijgt er lekker veel smaak door zonder te overheersen. Echt een aanrader deze makkelijke quiche met zalm.

Makkelijke quiche met broccoli en zalm

Quiche met broccoli en zalm

Quiche met zalm en broccoli

Makkelijk recept voor een heerlijke quiche met zalm, broccoli en een bodem van knapperig filodeeg.
4.45 van 60 stemmen
Voorbereiding15 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd1 uur

Ingrediënten

4 personen
  • 250 gram broccoli (of bimi (aspergebroccoli))
  • 10 plakken filodeeg (ontdooid)
  • 3 eieren (middel)
  • 75 ml melk
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • olijfolie, peper en zout
  • 75 gram cheddar (geraspt)
  • 150 gram warmgerookte zalm

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Snij de broccoli in roosjes en blancheer deze in ca. 5 minuten beetgaar in ruim water met een snufje zout.
  • Vet de quichevorm in en verdeel de vellen filodeeg over de quichevorm. Smeer tussen elk vel met een keukenkwastje een beetje olijfolie.
  • Maak vervolgens de vulling door de eieren, melk, crème fraîche, uienpoeder, knoflookpoeder en naar smaak peper en zout te mengen tot een egaal glad mengsel.
  • Schep hier de helft van de geraspte cheddar door.
  • Verdeel de broccoli en de warmgerookte zalm over de bodem en giet hierover de vulling.
  • Verdeel de rest van de geraspte cheddar erover.
  • Bak de quiche in ca. 45 minuten goudbruin en gaar in de oven. Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 386kcal | Koolhydraten: 37g | Eiwitten: 23g | Vetten: 18g | Verzadigd vet: 9g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Quiche met broccoli en zalm

Quiche met broccoli en zalm Pinterest Collage

41 gedachten over “Quiche met zalm en broccoli”

  1. Ik maak deze taart met glutenvrij Quichedeeg (Ik woon in Frankrijk) Diepvries broccoli ontdooien en dan daarna blancheren. room, wat kruidenroom (Boursin-achtig) eieren en verse knoflook. Zalm koop ik hier alleen gerookt, niet de gekweekte natuurlijk) dan de blender erin, broccoli en zalm verdelen over de bodem en dan feta erover verkruimelen , dan natte eiermengelsel erover hoppa de oven in. Altijd handig. We eten allebei een kwart met soep of beetje salade. rest in de vriezer.

    Beantwoorden
    • Hi Alexa, je zou een andere (gerookte) vis kunnen gebruiken of als je helemaal geen vis erin wilt kun je bijvoorbeeld parmaham/prosciutto of misschien gerookte kip kunnen gebruiken?

      Beantwoorden
    • Ik zou er dan zelf voor kiezen om er een salade bij te serveren omdat de verhoudingen zo precies kloppen voor de quiche. Maar als je graag iets wil toevoegen zou paprika bijvoorbeeld er lekker bij smaken verwacht ik.

      Beantwoorden
  2. Het eerste gerecht dat mijn vriendin en ik samen hebben gemaakt. Wijntje er bij en gedurende de 3 kwartier in de oven nog een wijntje gehad. Daarna samen heerlijk gegeten. Deze quiche is geweldig!!

    Beantwoorden
    • Zalm opnieuw opwarmen is meestal niet zo lekker. Maar deze quiche is ook lekker om koud te serveren, mocht je ‘m echt al eerder willen maken!

      Beantwoorden
    • Hi Edith! Warm gerookte zalm kun je “klaar” kopen bij de visboer of in de supermarkt, deze hoef je niet zelf nog te bakken/bereiden. Het verschil tussen warmgerookte zalm en gewone (koud) gerookte zalm is, zoals de namen al zeggen, de temperatuur en duur van het roken van de zalm. Warm gerookte zalm heeft een wat intensere smaak en is wat minder lang houdbaar. Ik hoop dat je hier wat aan hebt!

      Beantwoorden
  3. 5 sterren
    net een zalm/broccoli/prei plaattaart gemaakt, lekker groot, dubbel recept, zodat je er veel van kunt snijden, gaat morgen mee naar de verjaardag van schoondochter/kleinzoon

    Beantwoorden
    • Leuk om te horen, hoop dat iedereen op de verjaardag ervan gesmuld heeft! Ik maak ook altijd extra porties van quiches en plaattaarten, zó makkelijk als je gasten krijgt of gewoon lekker om de volgende dag weer te eten 🙂

      Beantwoorden
  4. Ik ga ‘m vanavond maken. Vind een zalm quiche altijd heerlijk maar heb er nooit 1 gemaakt.
    Dus ik ben reuze benieuwd. Bedankt voor t recept 🙂

    Beantwoorden
  5. Hoi! Ziet er heel lekker uit. Ik hou alleen niet zo van Cheddar. Welke kaas is nog meer lekker om te gebruiken als vervanger voor de cheddar?

    Beantwoorden
4.45 van 60 stemmen (57 stemmen zonder reactie)

Plaats een reactie