fbpx
Quiche met broccoli en zalm

Quiche met zalm en broccoli

Quiche met broccoli en zalm. Een heerlijke en makkelijke quiche met een vulling van zalm en broccoli en een knapperige bodem van filodeeg. Een smaakvolle quiche welke je in een handomdraai op tafel zet.

Quiches zijn ideaal als het gaat om drukke doordeweekse dagen omdat je ze prima kunt voorbereiden. Voor etentjes met vrienden of familie want het ziet er vaak chique uit (zeker deze combinatie met zalm) en veel mensen vinden het lekker. Deze quiche met zalm is ook echt het type ‘allemansvriend’. Juist door de herkenbare en lekkere combinatie van broccoli en zalm

Broccoli, bimi, aspergebroccoli, broccolini

Geef het beestje een naam zullen we zeggen 😉 . Broccoli ken je wel en waarschijnlijk heb je ook weleens bimi, aspergebroccoli gehoord ook bekend als broccolini. Een lekker knapperige groenten. Wat milder qua smaak dan broccoli en weer eens wat anders. 

Quiche met filodeeg, broccoli en zalm

Quiche met broccoli en zalm

Omdat ik van het marketingbureau achter Bimi een heel pakket opgestuurd kreeg gebruikte ik die in deze quiche, maar je kunt natuurlijk ook gewoon broccoli gebruiken. Maar probeer het eens, lekker voor de variatie en erg lekker in deze quiche! En nee, ik word niet gesponsord om dit te zeggen (anders stond het er zoals altijd netjes bij) en daarbij als je me al langer volgt weet je dat ik deze lekkere groenten wel vaker gebruik in recepten. 

Stukje quiche met broccoli en zalm

Makkelijke quiche met zalm

Daarnaast deed ik nog iets anders dan anders. Ik gebruik namelijk warmgerookte zalm in deze quiche in plaats van gewone gerookte zalm of rauwe zalm wat je ook weleens in quiches tegenkomt (die gaard natuurlijk tijdens het bakken in de oven). Het was een uitprobeersel of de quiche met warmgerookte zalm lekker zou worden, maar aangezien je nu het recept leest weet je het antwoord op de vraag vast al 😉 . Het was heerlijk! De quiche krijgt er lekker veel smaak door zonder overheersend. Echt een aanrader deze makkelijke quiche met zalm.

Makkelijke quiche met broccoli en zalm

Quiche met zalm en broccoli

Makkelijk recept voor een heerlijke quiche met zalm, broccoli en een bodem van knapperig filodeeg.
5 van 4 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram broccoli (op bimi (aspergebroccoli))
  • 10 plakken filodeeg (ontdooid)
  • 3 eieren (middel)
  • 75 ml melk
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • olijfolie, peper en zout
  • 75 gram cheddar (geraspt)
  • 150 gram warmgerookte zalm

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Snij de broccoli in roosjes en blancheer deze in ca. 5 minuten beetgaar in ruim water met een snufje zout.
  • Vet de quichevorm in en verdeel de vellen filodeeg over de quichevorm. Smeer tussen elk vel met een keukenkwastje een beetje olijfolie.
  • Maak vervolgens de vulling door de eieren, melk, crème fraîche, uienpoeder, knoflookpoeder en naar smaak peper en zout te mengen tot egaal glad mengsel.
  • Schep hier de helft van de geraspte cheddar door.
  • Verdeel de broccoli en de warmgerookte zalm over de bodem en giet hierover de vulling.
  • Verdeel de rest van de geraspte cheddar erover.
  • Bak de quiche in ca. 45 minuten goudbruin en gaar in de oven. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 386kcal | Koolhydraten: 37g | Eiwitten: 23g | Vetten: 18g | Verzadigd vet: 9g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Quiche met broccoli en zalm

Quiche met broccoli en zalm Pinterest Collage

   

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top