Quiche met zalm en broccoli

Quiche met zalm en broccoli. Een heerlijke en makkelijke quiche met een vulling van zalm en broccoli en een knapperige bodem van filodeeg. Een smaakvolle quiche die je in een handomdraai op tafel zet.

Quiches zijn ideaal als het gaat om drukke doordeweekse dagen omdat je ze prima kunt voorbereiden. Maar ook voor etentjes met vrienden of familie, want het ziet er vaak chique uit (zeker deze combinatie met zalm) en veel mensen vinden het lekker. Deze quiche met zalm is ook echt het type ‘allemansvriend’. Juist door de herkenbare en lekkere combinatie van broccoli en zalm.

Broccoli, bimi, aspergebroccoli, broccolini

Geef het beestje een naam zullen we zeggen 😉 . Broccoli ken je wel en waarschijnlijk heb je ook weleens bimi of aspergebroccoli gehoord, ook bekend als broccolini. Een lekker knapperige groente. Wat milder qua smaak dan broccoli en weer eens wat anders.

Quiche met broccoli en zalm

Omdat ik van het marketingbureau achter bimi een heel pakket opgestuurd kreeg, gebruikte ik die in deze quiche, maar je kunt natuurlijk ook gewoon broccoli gebruiken. Maar probeer het eens, lekker voor de variatie en erg lekker in deze quiche! En nee, ik word niet gesponsord om dit te zeggen (anders stond het er zoals altijd netjes bij). En als je me al langer volgt, weet je dat ik deze lekkere groente wel vaker gebruik in recepten.

Makkelijke quiche met zalm

Daarnaast deed ik nog iets anders dan anders. Ik gebruik namelijk warmgerookte zalm in deze quiche in plaats van gewone gerookte zalm of rauwe zalm wat je ook weleens in quiches tegenkomt (die gaart natuurlijk tijdens het bakken in de oven). Het was een uitprobeersel of de quiche met warmgerookte zalm lekker zou worden, maar aangezien je nu het recept leest weet je het antwoord op de vraag vast al 😉 . Het was heerlijk! De quiche krijgt er lekker veel smaak door zonder te overheersen. Echt een aanrader deze makkelijke quiche met zalm.

Quiche met zalm en broccoli

Makkelijk recept voor een heerlijke quiche met zalm, broccoli en een bodem van knapperig filodeeg.
4.44 van 58 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram broccoli (of bimi (aspergebroccoli))
  • 10 plakken filodeeg (ontdooid)
  • 3 eieren (middel)
  • 75 ml melk
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • olijfolie, peper en zout
  • 75 gram cheddar (geraspt)
  • 150 gram warmgerookte zalm

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Snij de broccoli in roosjes en blancheer deze in ca. 5 minuten beetgaar in ruim water met een snufje zout.
  • Vet de quichevorm in en verdeel de vellen filodeeg over de quichevorm. Smeer tussen elk vel met een keukenkwastje een beetje olijfolie.
  • Maak vervolgens de vulling door de eieren, melk, crème fraîche, uienpoeder, knoflookpoeder en naar smaak peper en zout te mengen tot een egaal glad mengsel.
  • Schep hier de helft van de geraspte cheddar door.
  • Verdeel de broccoli en de warmgerookte zalm over de bodem en giet hierover de vulling.
  • Verdeel de rest van de geraspte cheddar erover.
  • Bak de quiche in ca. 45 minuten goudbruin en gaar in de oven. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 386kcal | Koolhydraten: 37g | Eiwitten: 23g | Vetten: 18g | Verzadigd vet: 9g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

30 thoughts on “Quiche met zalm en broccoli

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept