Plaattaart met gegrilde groenten

Plaattaart met gegrilde groenten

Plaattaart met lekker veel gegrilde groenten én hij is ook nog eens volledig plantaardig. Yes, deze smakelijk plaattaart is vegan en echt een ontzettende aanrader. Makkelijk om te maken, snel klaar en super lekker (en ook nog gezond ;-))

Onlangs kwam ik er per toeval achter dat het verse bladerdeeg op rol uit de koeling van Albert Heijn vegan oftewel volledig plantaardig is. Nu maak ik er regelmatig een plaattaart mee, vaak vegetarisch, maar nu kon het dan ook niet laten om eens een volledig vegan plaattaart mee te maken.

Makkelijke vegan plaattaart met gegrilde groenten

Overigens is dit recept helemaal niet moeilijk om te maken, zeker niet als de basis al volledig plantaardig is, is het een kwestie van er heel veel lekkere dingen op doen en je hebt binnen een handomdraai een heerlijke vegan plaattaart. Ik ging voor een laagje hummus op de bodem, daaroverheen verdeelde ik gegrilde groenten zoals aubergine, courgette en paprika. Na het bakken nog wat geroosterde pijnboompitten en tijm en oregano eroverheen, lekker!

Vegan plaattaart met gegrilde groenten, aubergine, paprika en meer

Plaattaart met gegrilde groenten

Vegan plaattaart met hummus en lekker veel gegrilde groenten
5 van 1 stem
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 rol bladerdeeg (plantaardig)
  • 150 gram hummus
  • 1 courgette
  • 1 aubergine (kleine)
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 50 gram cherrytomaten
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 theelepels tijm (gedroogd)
  • 1 theelepel oregano (gedroogd)
  • olijfolie, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het vel bladerdeeg met bakpapier uit en leg dit de bakplaat. Vouw 1-2 centimeter van de randen om zoals te zien is op de foto.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de plaattaart enkele minuten in de voorverwarmende oven voor.
  • Snij de courgette en de aubergine in plakken. De puntpaprika in grove stukken, de rode ui in halve maantjes en de cherrytomaten halveer je.
  • Verhit een grillpan met een beetje olijfolie en grill de groenten om en om gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de hummus over de plaattaart en daarover de gegrilde groenten. Strooi de oregano en tijm erover.
  • Zet de plaattaart nu in de oven voor ongeveer 25 minuten tot hij gaar is. Strooi de laatste 5 minuten de pijnboompitten erover. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 404kcal | Koolhydraten: 42g | Eiwitten: 10g | Vetten: 22g | Verzadigd vet: 8g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Plaattaart met gegrilde groenten

Vegan plaattaart Pinterest Collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

2 reacties op “Plaattaart met gegrilde groenten”

  1. Dit lijkt wel verrekte veel op het bekende recept van Blackbirds & Cakes, zou leuk zijn als je haar dan even noemt (ere wie ere toekomt!). Ik maak haar (meest populaire) recept al jaren, heerlijke plaattaart dus deze zal ook heerlijk zijn.

    1. Eef

      Helemaal mee eens, eer wie eer toekomt en als je mijn blog langer volgt weet je dat ik daar een groot voorstander van ben. Als ik inspiratie ergens vandaan haal (of dit nu een restaurant, andere website of elders is), ik vermeld het er altijd bij. Juist leuk.
      In dit geval heb ik het recept zelf bedacht, ik maak heel vaak plaattaart (zo lekker!) en kwam er zodoende achter dat ze vegan waren en zo ontstond het idee voor dit recept. Ik heb natuurlijk zojuist ook even op de website van Blackbirds gekeken. Die ziet er ook lekker uit! Lekker met kikkererwten en za’tar, weer wat anders, ga ik zelf ook eens proberen. Ik was (nog) niet bekend met de website dus dankjewel voor de tip!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top