1u 40 min.
4.38 van 35 stemmen

Quiche met champignons

Quiche met champignons. Al een tijdje zat het in mijn hoofd, een quiche met champignons. Zoals je wel weet ben ik dol op champignons en het leek me nou juist zo lekker om dat eens te verwerken in een lekkere quiche. Dat bleek een succes! Samen met gekarameliseerde ui, kruiden en natuurlijk kaas is het een quiche geworden om je vingers bij op te eten.

Een quiche met gekaramaliseerde ui en champignons dus. Die combinatie klinkt toch alleen al hemels? Ik kan je vertellen, dat ís het ook. In mijn hoofd voordat ik aan de slag ging met het recept had ik al zo’n idee dat dit weleens erg goed uit kon pakken en dat bleek ook zo te zijn. Helemaal niet ingewikkeld en je hebt ook niet super veel ingrediënten nodig, maar het resultaat is waanzinnig. En je kunt hem ook nog eens prima voorbereiden een dag van te voren of ’s avonds bijvoorbeeld voor als je een drukke dag hebt.

Lekkerste quiche met champignons

Deze quiche is ook een typisch voorbeeld van dat je niet altijd heel veel nodig hebt om een lekker gerecht te maken. Zorg ervoor dat wat je erin stopt, ook echt heel lekker is en het kan al niet snel meer mis gaan. Natuurlijk had ik ook de ui in dit recept gewoon even kunnen aanbakken, maar geloof mij maar, het is toch wel een wereld van verschil als je de uien eerst laat karameliseren.

Ingredienten champignon spiesjes

Champignon quiche met gekaramliseerde uien

Deze champignon quiche is eigenlijk heel makkelijk om te maken. Voor het karameliseren van de uien heb je alleen even geduld nodig, maar je kunt het pannetje gewoon rustig laten staan, wel even in de gaten houden natuurlijk. Maar ondertussen kun je de rest voorbereiden, de vaatwasser uitruimen en misschien zelfs nog wel even je mail checken 😉 .

quiche met champignons en gekaramliseerde ui

Met lekker veel champignons

Deze quiche met gekarameliseerde ui en champignons kun je als hoofdgerecht eten. Zelf serveer ik er graag een lekkere salade bij. Een stukje over is heerlijk voor bij de lunch, maar ook als onderdeel van een buffet of als bijgerecht tijdens het kerstdiner doet deze quiche het erg goed! Hier vind je trouwens nog meer lekkere quiche recepten. En als je, net als ik dat ben, dol ben op champignons wil ik je graag deze risotto met champignons aanraden.

Champignonquiche

Quiche met champignons

Quiche met champignons

Makkelijk recept voor een overheerlijke herfst quiche met champigons en gekarameliseerde ui. Deze champignons quiche is echt een aanrader!
4.38 van 35 stemmen
Voorbereiding15 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Karameliseren ui1 uur
Totale tijd1 uur 40 minuten

Ingrediënten

4 personen
  • 3 uien (in dunne ringen)
  • 1 rol bladerdeeg
  • 250 gram gemengde champignons
  • 2 eieren
  • 100 ml (volle) melk
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • 1/2 blokje (paddenstoelen)bouillon
  • 2 takjes tijm (vers)
  • olijfolie en boter

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Verwarm een beetje boter en olijfolie in een pannetje en voeg de uienringen toe om te karameliseren. Laat op laag vuur zacht worden. Neem hier echt even de tijd voor. Des te langzamer je ze gaart des te lekkerder het eindresultaat. Dit duurt ca. 45-60 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Snij de champignons in stukjes. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen voor ca. 5 minuten met peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Vet de quichevorm in en bedek met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bak even kort voor als je zeker wilt zijn dat de bodem niet nat wordt. Je kunt ook een beetje paneermeel over de bodem verdelen.
  • Meng de eieren met de melk, klop los en verkruimel het halve bouillonblokje en meng ook. Voeg tenslotte de kaas toe.
  • Verdeel de champignons en uien over de bodem (hou een beetje apart voor bovenop). Schenk het eimengsel eroverheen en verdeel de rest er nog een beetje overheen samen met de tijmblaadjes.
  • Bak de quiche in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Garneer met nog wat tijm en serveer eventueel met een lekkere salade erbij. Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 409kcal | Koolhydraten: 37g | Eiwitten: 13g | Vetten: 22g | Verzadigd vet: 12g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Quiche met champignons

Quiche met champignons Pinterest Collage

24 gedachten over “Quiche met champignons”

  1. Oh, wat héérlijk dit. Schuif hem net (voor de zoveelste keer) de oven in! Mooie vernieuwde site! Ik volg je inmiddels al een héle tijd en heb al een dikke klapper vól recepten! Als er een kookboek zou zijn, zou ik het meteen gaan halen 😉 Thanks voor alle heerlijke recepten!

    Beantwoorden
    • Op 200 graden en meestal is ca. 5-10 minuutjes wel genoeg. Steunvulling kan en dan blijft het zeker mooi plat, maar moet niet.

      Beantwoorden
  2. ik heb alleen een vorm van 23 cm. Kan dat ook of moet ik bv wat meer champions nemen?
    alvast bedankt voor t antwoord!
    groetjes, Lenny

    Beantwoorden
    • Dat kan ook, je kunt de vulling inderdaad wat vermeerderen (je kunt bijvoorbeeld 6 personen invullen boven de hoeveelheden).

      Beantwoorden
  3. Ik heb een vraag, misschien een domme, maar ik stel hem toch maar 😉 Ik wil de quiche gaan maken, maar als je hem van te voren maakt, bak je hem dan ook helemaal af en warm je hem later op?

    Beantwoorden
  4. 5 sterren
    Ik probeer steeds meer recepten van Eef. Ik ben er blij mee. Zoals deze heerlijk mijn man zei dat ik maar vaker met Eef moet koken…Dus dat ga ik doen.

    Beantwoorden
  5. Heeeerlijke quiche!!! Ook ik voor het eerst uien gekarameliseerd. Dat ga ik vaker doen! Ik had nog een stukje gerookte kip over. Was een erg lekkere toevoeging.

    Beantwoorden
    • Die gekarameliseerde uien zijn echt een game changer hè!? Fijn om te horen dat het je zo gesmaakt heeft en er een eigen draai aan hebt kunnen geven ❤️

      Beantwoorden
  6. Heerlijk recept. Nog nooit uien gecarimaliseerdd ging heel goed. Alleen op t laatst even hoog gezet voor de kleur. Ook nog 125 gram gerookte spekreepjes en teentjte knoflook meegebakken. Aanrader. Hoef je écht geen zout meer te gebruiken

    Beantwoorden
  7. Gisteren gemaakt ! Wat een lekkere quiche, uien heb ik een uurtje gekarameliseerd en dat lukte goed ( nooit eerder gedaan )
    Kun je deze quiche ook ’s avonds van te voren klaarmaken en dan de volgende dag in de oven zetten ??
    Bij ons komt hij in ieder geval vaker op tafel.

    Beantwoorden
4.38 van 35 stemmen (34 stemmen zonder reactie)

Plaats een reactie