Gevulde champignons met kruidenroomkaas…hemels gewoon! Ik ben dol op champignons maar vriendlief niet. Daarom maak ik ze niet vaak maar als ik ze een keer maak dan zijn ze wel lekker al-le-maal van mij 😉 Kijk en dat is nou niet bepaald vervelend te noemen. Zeker niet als het gaat om deze gevulde champignons met kruidenroomkaas. Deze zijn namelijk zó ontzettend lekker dat je ze eigenlijk niet wilt delen…
Gevulde champignons maken is niet moeilijk. Het ziet er leuk uit én je bent ook nog eens snel klaar. De vulling van deze champignons heb ik lekker simpel gehouden waardoor iedereen – met uitzondering van de champignon-hater – ze lekker al vinden. Een beetje fijngesneden champignon, een fijngesneden uitje en wat kruidenroomkaas. Even in de oven met wat geraspte kaas erover en smullen maar. Decoreer ze met wat peterselie voor wat extra kleur.
Voorgerecht, bijgerecht, tapas
Tja… wat is het eigenlijk. Ik probeer al mijn recepten onder een categorie in te delen zodat jij (en stiekem ik ook) ze makkelijk kan terug vinden. In de receptenindex heb ik een mooi overzicht voor je gemaakt met foto’s erbij. Toch blijven er recepten onder meerdere noemers vallen. Zo vind ik dit een typisch voorgerecht maar eigenlijk ook echt een heerlijk borrelhapje. Ik heb deze gevulde champignons onder de voorgerechten gezet maar zal ze ook in het overzicht met recepten voor borrelhapjes vermelden. Mocht je dan voor een tapas avondje op zoek zijn naar een lekker hapje kun je deze ook prima maken. Tja, keuzes, keuzes, keuzes….
Je kunt ze natuurlijk ook heel stiekem als diner doen en ze dan alle 8 voor jezelf houden hé maar dat houden we maar even tussen ons 😉 ….

Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 8 grote kastanjechampignons
- 1 rode ui (klein)
- 2 eetlepels kruidenroomkaas
- 2 eetlepels geraspte kaas
- boter, peper en zout
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 190 graden boven- en onderwarmte.
- Borstel de champignons schoon en verwijder het steeltje.
- Hol de zijkanten iets uit zodat je een mooie opening hebt. Snijd de steeltjes fijn en snipper het uitje.
- Doe een beetje boter in een koekenpan en fruit hierin het uitje rustig aan tot deze glazig is.
- Voeg dan de fijngesneden steeltjes van de champignon toe. Als deze zacht zijn voeg je 2 eetlepels kruidenroomkaas toe en zet je het vuur uit.
- Zorg dat de kruidenroomkaas helemaal gesmolten is en breng dit mengsel op smaak met peper en zout.
- Verdeel het mengsel over de champignons en verdeel hierover ook de geraspte kaas.
- Zet de gevulde champignons op een met bakpapier bekleedde bakplaat en schuif het geheel de oven in. Bak in ongeveer 8 á 10 minuten gaar.
- Garneer eventueel met een beetje peterselie. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Sandra says:
De simpelste recepten zijn vaak de lekkerste en dat geldt ook zeker voor deze!
Eef says:
Klopt helemaal 🙂
Colette says:
Super lekker!!!!
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel voor je berichtje 🙂
Joyce says:
Weer een vega gerecht voor op de bbq! Heerlijk!
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Geniet ervan! 🙂
Rina says:
Kan ik de champignons een dag van te voren alvast voorbereiden en dan de dag erna afbakken?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Ja hoor, dat kan prima!
Anne-Marie Otter says:
Mmm heerlijk Eef, krijg spontaan zin ze te gaan maken!
Eef says:
Dank je wel. Doen hoor, ze zijn zó lekker en makkelijk om te maken!
Marcia says:
Kan ik de vulling ook van tevoren maken?
Eef says:
Ja hoor dat kan 🙂
Gerald Verkaart says:
Kan je dat ook al van tevoren maken en dan weer opwarmen in oven?
Eef says:
Beter van niet. Champignons hebben de eigenschap veel vocht op te nemen waardoor ze waarschijnlijk erg zacht zullen worden als je ze gaat voorbereiden en pas later in de oven doet. Het lekkerste is om ze vers te bereiden en dan de oven in te doen.
Yvonne says:
Super lekker en gemakkelijk om temaken….recept was duidelijk en goed omschreven!
Eef says:
Wat leuk dat je dat even laat weten, dankjewel voor je reactie 🙂
Paula says:
Aan een champignon zelf zit weinig smaak. Natuurlijk is de vulling kekker, maar de champignon zelf vond ik toch te flauw. Hoe los ik dit op?
Eef says:
Ja champignon is niet een heel smaakvol ingredient op zichzelf, vandaar ook de lekkere smaakvolle vulling. Je kunt eventueel experimenteren met andere champignons voor iets meer smaak?
Annet says:
Erg lekker en gemakkelijk te maken.
christien says:
kan je ze wel een dag van te voren maken ,en de volgende dag afbakken
Eef says:
Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd en zou je aanraden om het kruidenmengsel alvast voor te bereiden zodat je op de dag zelf ze alleen nog hoeft te vullen en dan kunnen ze zo de oven. Dan zijn ze namelijk het lekkerst 🙂
Eef Kookt Zo - Hallo 2017! | Eef Kookt Zo says:
[…] Gevulde champignons […]
Ohmydish says:
Ooohhh gevulde champignons 😀 Zo lekker, en met kruidenroomkaas. Super recept!
els says:
Doet het ook erg goed op de bbq, in een leuke terra cotta schaal.
Eef says:
Ja dat kan natuurlijk ook prima. Lekker!
Judy says:
Dat zo iets eenvoudigs zo lekker kan zijn.
Wat een heerlijke recepten allemaal!
Ik heb je site helemaal gevonden
Eef says:
Wat lief! Dank je wel Judy 😀
Sandra says:
Heb ze ‘s morgens gemaakt en pas ‘s avonds afgebakken zonder enkel probleem. Superlekker! En de eerste gevulde champignon gegeten die niet slap en uitgelopen is!
Eef says:
Wat fijn dat je dat even laat weten Sandra, hier was veel vraag naar. Dank je wel 🙂
Sandra says:
Heb ze ‘s morgens gemaakt en pas ‘s avonds afgebakken zonder enkel probleem. Superlekker! En de eerste gevulde champignon gegeten die niet slap en uitgelopen is!
Hester says:
Heerlijk recept, ik heb er nog een klein beetje fijngesneden pancetta doorheen gedaan. Voor wat meer bite…
Eef says:
Dat ik daar zelf gewoon niet aan gedacht heb! Klinkt waanzinnig lekker Hester 🙂 Top aanvulling, dank je wel.
Hester says:
Heerlijk recept, ik heb er nog een klein beetje fijngesneden pancetta doorheen gedaan. Voor wat meer bite…
Eef says:
Dat ik daar zelf gewoon niet aan gedacht heb! Klinkt waanzinnig lekker Hester 🙂 Top aanvulling, dank je wel.
Rilana says:
Ik heb een keer portobello’s gevuld met gehakt, maar die waren nog keihard en dus niet te eten. Wat ging er mis? Moest ik ze voorkoken?
Eef says:
Ik durf het je zonder het desbetreffende recept te lezen of te kennen niet te zeggen. Deze blijven in ieder geval niet keihard 😉
Rilana says:
Ik heb een keer portobello’s gevuld met gehakt, maar die waren nog keihard en dus niet te eten. Wat ging er mis? Moest ik ze voorkoken?
Eef says:
Ik durf het je zonder het desbetreffende recept te lezen of te kennen niet te zeggen. Deze blijven in ieder geval niet keihard 😉
johannes says:
Het is heerlijk, en mijn favoriete ik heb zin iets hartigs maar geen tijd. Mijn probleempje is dat champignons vaak veel vocht hebben bij het bakken. Is daar mischien een truukje voor?
Eef says:
Klopt inderdaad. Borstel altijd de champignons af en spoel ze nooit onder de kraan af. Verder is het een beetje wat bij de champignon hoort. Je kunt ze na het bakken natuurlijk wel even op een keukenpapiertje leggen. Dat neemt snel het meeste vocht op.
Yoosie says:
Ha Eef, hoe hoog stel je de oven in??
Eef says:
Het antwoord op deze vraag kun je gewoon vinden in het recept 😉 – zie stap 1
johannes says:
Het is heerlijk, en mijn favoriete ik heb zin iets hartigs maar geen tijd. Mijn probleempje is dat champignons vaak veel vocht hebben bij het bakken. Is daar mischien een truukje voor?
Eef says:
Klopt inderdaad. Borstel altijd de champignons af en spoel ze nooit onder de kraan af. Verder is het een beetje wat bij de champignon hoort. Je kunt ze na het bakken natuurlijk wel even op een keukenpapiertje leggen. Dat neemt snel het meeste vocht op.
Reks says:
Gaan wij , als ware champion liefhebbers , zeker eens proberen.
Reks says:
Gaan wij , als ware champion liefhebbers , zeker eens proberen.
Anita says:
Haal vaak het vocht weg tijdens het bakken met keukenpapier. Dat neemt het vocht op en daarna verder bakken ipv stoven. ☺
Anita says:
Haal vaak het vocht weg tijdens het bakken met keukenpapier. Dat neemt het vocht op en daarna verder bakken ipv stoven. ☺
Cox says:
Ik blancheer de champignons altijd even kort in de magnetron, uit laten lekken, afkoelen, vullen en dan de oven in. Door het kort blancheren ben je al veel van het vocht kwijt. Neem wel altijd kastanje champignons die zijn wat steviger.
Cox says:
Ik blancheer de champignons altijd even kort in de magnetron, uit laten lekken, afkoelen, vullen en dan de oven in. Door het kort blancheren ben je al veel van het vocht kwijt. Neem wel altijd kastanje champignons die zijn wat steviger.
chefke says:
Super lekker recept! een leuke variant is de steeltjes op hoog vuur (roer)bakken en als ze een lekker kleurtje hebben, blussen met een scheutje rode wijn of port voordat je de kruidenroomkaas toevoegt 😉
maar helemaal top!
Eef says:
Wat een leuke tip! Dankjewel 🙂
Hennie says:
Vandaag ga ik de ingrediënten in huis halen, heb nog een vraagje : zou je ook blau ader kaas kunnen gebruiken i.p.v. roomkaas ?
Vriendelijke groet, Hennie
Eef says:
Hi hennie,
Ik denk dat dat heel erg lekker is in dit recept, zou het zeker proberen 🙂
Groetjes,
Kim says:
Hoi,
Wij hebben dit recept gemaakt. Het was heerlijk. Ik lees alleen overal dat ze 20 min in de oven moeten en hier 10 minuten. Wij hebben ze er 10 minuten in gehad, is dit wel voldoende?
Groeten, Kim
Eef says:
Als ze heerlijk zijn is het goed toch. Waarschijnlijk verschilt de oven temperatuur, maar ook de grote van de champignons waardoor de oventijd anders is (deze klopt in ieder geval weet ik, want die heb ik zelf bedacht 😉 )
GJ says:
Lijkt me een heerlijk recept voor kerst! Op welke temperatuur moet ik de oven instellen?
Eef says:
190 graden, staat in het recept 🙂
Marian Van Hofslot says:
Als ik dit recept eerder maak kan ik ze dan opwarmen in pannetje vh gourmetten?
Eef says:
Ik heb het zelf niet geprobeerd nog dus durf je dat niet met zekerheid te zeggen. Maar probeer het gerust 🙂
Helena says:
ik maak het recept op kerstavond
fijne kerst allemaal
Helena says:
Heb het gemaakt met kerstavond en het was heerlijk en voor herhaling vatbaar.
Dank u wel eef voor het mooie recept.
Super was het . een aanrader voor iedereen Groetjes Helena
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Rob says:
Super lekker, hebben gesmuld. Had er 7 voor twee personen dus bijna geen plek meer voor de RibEye daarna.
Eef says:
Wat lekker 🙂
Hannie says:
hoi hoi gemaakt met kastanjechampignons
Was heerlijk? komt wel heel veel vocht uit hoort dat
Eef says:
Ja dat kan, verschilt weleens per champignons is mijn ervaring maar dat kan zeker hoor 🙂
Amuse says:
2023. Ik had nog een doosje champignons staan van oudejaarsdag.
Ik had wel een idee hoe ik zou bereiden.
Toch even gegoocheld en vond jouw recept. Precies wat ik wilde. En echt, het was zo’n smaakbeleving. Vanavond weer bereid om dat je recept wilde delen met gasten.Wederom een voortreffelijke smaakbeleving. Dank hiervoor!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat lief, dankjewel!
Yolanda Kuijpers says:
Dit recept is heerlijk. Ik heb ze ook gemaakt met de champignon steeltjes, een uitje, feta en knoflook vulling. Is ook heerlijk.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Mmm, dat klinkt ook heerlijk! Dankjewel voor het delen 🙂