fbpx
Gevulde Champignons met Kruidenroomkaas

Gevulde champignons met kruidenroomkaas

Gevulde champignons met kruidenroomkaas…hemels gewoon! Ik ben dol op champignons maar vriendlief niet. Daarom maak ik ze niet vaak maar als ik ze een keer maak dan zijn ze wel lekker al-le-maal van mij 😉 Kijk en dat is nou niet bepaald vervelend te noemen. Zeker niet als het gaat om deze gevulde champignons met kruidenroomkaas. Deze zijn namelijk zó ontzettend lekker dat je ze eigenlijk niet wilt delen…

Gevulde champignons maken is niet moeilijk. Het ziet er leuk uit én je bent ook nog eens snel klaar. De vulling van deze champignons heb ik lekker simpel gehouden waardoor iedereen – met uitzondering van de champignon-hater – ze lekker al vinden. Een beetje fijngesneden champignon, een fijngesneden uitje en wat kruidenroomkaas. Even in de oven met wat geraspte kaas erover en smullen maar. Decoreer ze met wat peterselie voor wat extra kleur.

Voorgerecht, bijgerecht, tapas

Tja… wat is het eigenlijk. Ik probeer al mijn recepten onder een categorie in te delen zodat jij (en stiekem ik ook) ze makkelijk kan terug vinden. In de receptenindex heb ik een mooi overzicht voor je gemaakt met foto’s erbij. Toch blijven er recepten onder meerdere noemers vallen. Zo vind ik dit een typisch voorgerecht maar eigenlijk ook echt een tapas & bites recept. Ik heb deze gevulde champignons onder de voorgerechten gezet maar zal ze ook in het overzicht met recepten voor tapas & bites vermelden. Mocht je dan voor een tapas avondje op zoek zijn naar een lekker hapje kun je deze ook prima maken. Tja, keuzes, keuzes, keuzes….

Je kunt ze natuurlijk ook heel stiekem als diner doen en ze dan alle 8 voor jezelf houden hé maar dat houden we maar even tussen ons 😉 ….

Gevulde Champignons met Kruidenroomkaas

Gevulde champignons met kruidenroomkaas

Makkelijk recept voor heerlijke, gevulde champignons met kruidenroomkaas en kaas.
4.2 van 10 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 8 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 8 grote kastanjechampignons
  • 1 rode ui (klein)
  • 2 eetlepels kruidenroomkaas
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • boter, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Borstel de champignons schoon en verwijder het steeltje.
  • Hol de zijkanten iets uit zodat je een mooie opening hebt. Snijd de steeltjes fijn en snipper het uitje.
  • Doe een beetje boter in een koekenpan en fruit hierin het uitje rustig aan tot deze glazig is.
  • Voeg dan de fijngesneden steeltjes van de champignon toe. Als deze zacht zijn voeg je 2 eetlepels kruidenroomkaas toe en zet je het vuur uit.
  • Zorg dat de kruidenroomkaas helemaal gesmolten is en breng dit mengsel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het mengsel over de champignons en verdeel hierover ook de geraspte kaas.
  • Zet de gevulde champignons op een met bakpapier bekleedde bakplaat en schuif het geheel de oven in. Bak in ongeveer 8 á 10 minuten gaar.
  • Garneer eventueel met een beetje peterselie. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 40kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 2g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 1g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Gevulde Champignons met Kruidenroomkaas

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

39 reacties op “Gevulde champignons met kruidenroomkaas”

    1. Beter van niet. Champignons hebben de eigenschap veel vocht op te nemen waardoor ze waarschijnlijk erg zacht zullen worden als je ze gaat voorbereiden en pas later in de oven doet. Het lekkerste is om ze vers te bereiden en dan de oven in te doen.

    1. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd en zou je aanraden om het kruidenmengsel alvast voor te bereiden zodat je op de dag zelf ze alleen nog hoeft te vullen en dan kunnen ze zo de oven. Dan zijn ze namelijk het lekkerst 🙂

  1. Pingback: Eef Kookt Zo - Hallo 2017! | Eef Kookt Zo

  2. Heb ze ‘s morgens gemaakt en pas ‘s avonds afgebakken zonder enkel probleem. Superlekker! En de eerste gevulde champignon gegeten die niet slap en uitgelopen is!

  3. Heb ze ‘s morgens gemaakt en pas ‘s avonds afgebakken zonder enkel probleem. Superlekker! En de eerste gevulde champignon gegeten die niet slap en uitgelopen is!

  4. Ik heb een keer portobello’s gevuld met gehakt, maar die waren nog keihard en dus niet te eten. Wat ging er mis? Moest ik ze voorkoken?

    1. Ik durf het je zonder het desbetreffende recept te lezen of te kennen niet te zeggen. Deze blijven in ieder geval niet keihard 😉

  5. Ik heb een keer portobello’s gevuld met gehakt, maar die waren nog keihard en dus niet te eten. Wat ging er mis? Moest ik ze voorkoken?

  6. Het is heerlijk, en mijn favoriete ik heb zin iets hartigs maar geen tijd. Mijn probleempje is dat champignons vaak veel vocht hebben bij het bakken. Is daar mischien een truukje voor?

    1. Klopt inderdaad. Borstel altijd de champignons af en spoel ze nooit onder de kraan af. Verder is het een beetje wat bij de champignon hoort. Je kunt ze na het bakken natuurlijk wel even op een keukenpapiertje leggen. Dat neemt snel het meeste vocht op.

  7. Het is heerlijk, en mijn favoriete ik heb zin iets hartigs maar geen tijd. Mijn probleempje is dat champignons vaak veel vocht hebben bij het bakken. Is daar mischien een truukje voor?

  8. Haal vaak het vocht weg tijdens het bakken met keukenpapier. Dat neemt het vocht op en daarna verder bakken ipv stoven. ☺

  9. Haal vaak het vocht weg tijdens het bakken met keukenpapier. Dat neemt het vocht op en daarna verder bakken ipv stoven. ☺

  10. Ik blancheer de champignons altijd even kort in de magnetron, uit laten lekken, afkoelen, vullen en dan de oven in. Door het kort blancheren ben je al veel van het vocht kwijt. Neem wel altijd kastanje champignons die zijn wat steviger.

  11. Ik blancheer de champignons altijd even kort in de magnetron, uit laten lekken, afkoelen, vullen en dan de oven in. Door het kort blancheren ben je al veel van het vocht kwijt. Neem wel altijd kastanje champignons die zijn wat steviger.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top