Gevulde champignons met kruidenroomkaas

Gevulde champignons met kruidenroomkaas…hemels gewoon! Ik ben dol op champignons maar vriendlief niet. Daarom maak ik ze niet vaak maar als ik ze een keer maak dan zijn ze wel lekker al-le-maal van mij 😉 Kijk en dat is nou niet bepaald vervelend te noemen. Zeker niet als het gaat om deze gevulde champignons met kruidenroomkaas. Deze zijn namelijk zó ontzettend lekker dat je ze eigenlijk niet wilt delen…

Gevulde champignons maken is niet moeilijk. Het ziet er leuk uit ̩n je bent ook nog eens snel klaar. De vulling van deze champignons heb ik lekker simpel gehouden waardoor iedereen Рmet uitzondering van de champignon-hater Рze lekker al vinden. Een beetje fijngesneden champignon, een fijngesneden uitje en wat kruidenroomkaas. Even in de oven met wat geraspte kaas erover en smullen maar. Decoreer ze met wat peterselie voor wat extra kleur.

Voorgerecht, bijgerecht, tapas

Tja… wat is het eigenlijk. Ik probeer al mijn recepten onder een categorie in te delen zodat jij (en stiekem ik ook) ze makkelijk kan terug vinden. In de receptenindex heb ik een mooi overzicht voor je gemaakt met foto’s erbij. Toch blijven er recepten onder meerdere noemers vallen. Zo vind ik dit een typisch voorgerecht maar eigenlijk ook echt een heerlijk borrelhapje. Ik heb deze gevulde champignons onder de voorgerechten gezet maar zal ze ook in het overzicht met recepten voor borrelhapjes vermelden. Mocht je dan voor een tapas avondje op zoek zijn naar een lekker hapje kun je deze ook prima maken. Tja, keuzes, keuzes, keuzes….

Je kunt ze natuurlijk ook heel stiekem als diner doen en ze dan alle 8 voor jezelf houden hé maar dat houden we maar even tussen ons 😉 ….

Gevulde champignons met kruidenroomkaas

Makkelijk recept voor heerlijke, gevulde champignons met kruidenroomkaas en kaas.
4.24 van 142 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 8 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 8 grote kastanjechampignons
  • 1 rode ui (klein)
  • 2 eetlepels kruidenroomkaas
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • boter, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 190 graden boven- en onderwarmte.
  • Borstel de champignons schoon en verwijder het steeltje.
  • Hol de zijkanten iets uit zodat je een mooie opening hebt. Snijd de steeltjes fijn en snipper het uitje.
  • Doe een beetje boter in een koekenpan en fruit hierin het uitje rustig aan tot deze glazig is.
  • Voeg dan de fijngesneden steeltjes van de champignon toe. Als deze zacht zijn voeg je 2 eetlepels kruidenroomkaas toe en zet je het vuur uit.
  • Zorg dat de kruidenroomkaas helemaal gesmolten is en breng dit mengsel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het mengsel over de champignons en verdeel hierover ook de geraspte kaas.
  • Zet de gevulde champignons op een met bakpapier bekleedde bakplaat en schuif het geheel de oven in. Bak in ongeveer 8 á 10 minuten gaar.
  • Garneer eventueel met een beetje peterselie. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 40kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 2g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

76 thoughts on “Gevulde champignons met kruidenroomkaas

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept