Volg mij:
Voorgerechten

Gevulde Champignons met Kruidenroomkaas

Gevulde Champignons met Kruidenroomkaas

Gevulde champignons met kruidenroomkaas…hemels gewoon! Ik ben dol op champignons maar vriendlief niet. Daarom maak ik ze niet vaak maar als ik ze een keer maak dan zijn ze wel lekker al-le-maal van mij 😉 Kijk en dat is nou niet bepaald vervelend te noemen. Zeker niet als het gaat om deze gevulde champignons met kruidenroomkaas. Deze zijn namelijk zó ontzettend lekker dat je ze eigenlijk niet wilt delen…

Gevulde champignons maken is niet moeilijk. Het ziet er leuk uit én je bent ook nog eens snel klaar. De vulling van deze champignons heb ik lekker simpel gehouden waardoor iedereen – met uitzondering van de champignon-hater – ze lekker al vinden. Een beetje fijngesneden champignon, een fijngesneden uitje en wat kruidenroomkaas. Even in de oven met wat geraspte kaas erover en smullen maar. Decoreer ze met wat peterselie voor wat extra kleur.

Voorgerecht, bijgerecht, tapas

Tja… wat is het eigenlijk. Ik probeer al mijn recepten onder een categorie in te delen zodat jij (en stiekem ik ook) ze makkelijk kan terug vinden. In de receptenindex heb ik een mooi overzicht voor je gemaakt met foto’s erbij. Toch blijven er recepten onder meerdere noemers vallen. Zo vind ik dit een typisch voorgerecht maar eigenlijk ook echt een tapas & bites recept. Ik heb deze gevulde champignons onder de voorgerechten gezet maar zal ze ook in het overzicht met recepten voor tapas & bites vermelden. Mocht je dan voor een tapas avondje op zoek zijn naar een lekker hapje kun je deze ook prima maken. Tja, keuzes, keuzes, keuzes….

Je kunt ze natuurlijk ook heel stiekem als diner doen en ze dan alle 8 voor jezelf houden hé maar dat houden we maar even tussen ons 😉 ….

Gevulde Champignons met Kruidenroomkaas


Het recept voor Gevulde Champignons met Kruidenroomkaas:

Voorbereidingstijd: 10 minuten | Bereidingstijd: 10 minuten | Totale bereidingstijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 8 gevulde champignons (voldoende voor 4 personen als voorgerecht)

Wat heb je nodig voor Gevulde Champignons met Kruidenroomkaas (ingrediënten):

  • 8 grote kastanjechampignons
  • 1 kleine rode ui
  • 2 eetlepels kruidenroomkaas
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • boter om in te bakken
  • peper & zout

Hoe je Gevulde Champignons met Kruidenroomkaas maakt:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Borstel de champignons schoon en verwijder het steeltje. Hol de zijkanten iets uit zodat je een mooie opening hebt. Snijd de steeltjes fijn en snipper het uitje.
  3. Doe een beetje boter in een koekenpan en fruit hierin het uitje rustig aan tot deze glazig is. Voeg dan de fijngesneden steeltjes van de champignon toe. Als deze zacht is voeg je 2 eetlepels kruidenroomkaas toe en zet je het vuur uit. Zorg dat de kruidenroomkaas helemaal gesmolten is en breng dit mengsel op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel het mengsel over de champignons en verdeel hierover ook de geraspte kaas. Zet de gevulde champignons op een met bakpapier bekleedde bakplaat en schuif het geheel de oven in. Bak in ongeveer 8 á 10 minuten gaar. Garneer eventueel met een beetje peterselie. Eet smakelijk!

Gevulde Champignons met Kruidenroomkaas

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

25 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    De simpelste recepten zijn vaak de lekkerste en dat geldt ook zeker voor deze!

    17 juni 2016 at 07:37
  • Beantwoorden Anne-Marie Otter

    Mmm heerlijk Eef, krijg spontaan zin ze te gaan maken!

    17 juni 2016 at 09:17
    • Beantwoorden Eef

      Dank je wel. Doen hoor, ze zijn zó lekker en makkelijk om te maken!

      18 juni 2016 at 23:29
  • Beantwoorden Gerald Verkaart

    Kan je dat ook al van tevoren maken en dan weer opwarmen in oven?

    22 juli 2016 at 14:47
    • Beantwoorden Eef

      Beter van niet. Champignons hebben de eigenschap veel vocht op te nemen waardoor ze waarschijnlijk erg zacht zullen worden als je ze gaat voorbereiden en pas later in de oven doet. Het lekkerste is om ze vers te bereiden en dan de oven in te doen.

      23 juli 2016 at 20:29
  • Beantwoorden christien

    kan je ze wel een dag van te voren maken ,en de volgende dag afbakken

    11 december 2016 at 20:03
    • Beantwoorden Eef

      Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd en zou je aanraden om het kruidenmengsel alvast voor te bereiden zodat je op de dag zelf ze alleen nog hoeft te vullen en dan kunnen ze zo de oven. Dan zijn ze namelijk het lekkerst 🙂

      17 december 2016 at 17:29
  • Beantwoorden Eef Kookt Zo - Hallo 2017! | Eef Kookt Zo

    […] Gevulde champignons […]

    2 januari 2017 at 22:47
  • Beantwoorden Ohmydish

    Ooohhh gevulde champignons 😀 Zo lekker, en met kruidenroomkaas. Super recept!

    22 januari 2017 at 23:30
  • Beantwoorden els

    Doet het ook erg goed op de bbq, in een leuke terra cotta schaal.

    24 januari 2017 at 20:11
    • Beantwoorden Eef

      Ja dat kan natuurlijk ook prima. Lekker!

      26 januari 2017 at 23:00
  • Beantwoorden Judy

    Dat zo iets eenvoudigs zo lekker kan zijn.
    Wat een heerlijke recepten allemaal!
    Ik heb je site helemaal gevonden

    16 februari 2017 at 08:37
  • Beantwoorden Sandra

    Heb ze ‘s morgens gemaakt en pas ‘s avonds afgebakken zonder enkel probleem. Superlekker! En de eerste gevulde champignon gegeten die niet slap en uitgelopen is!

    9 september 2017 at 23:44
    • Beantwoorden Eef

      Wat fijn dat je dat even laat weten Sandra, hier was veel vraag naar. Dank je wel 🙂

      17 september 2017 at 17:35
  • Beantwoorden Hester

    Heerlijk recept, ik heb er nog een klein beetje fijngesneden pancetta doorheen gedaan. Voor wat meer bite…

    10 november 2017 at 10:19
    • Beantwoorden Eef

      Dat ik daar zelf gewoon niet aan gedacht heb! Klinkt waanzinnig lekker Hester 🙂 Top aanvulling, dank je wel.

      11 november 2017 at 10:05
  • Beantwoorden Rilana

    Ik heb een keer portobello’s gevuld met gehakt, maar die waren nog keihard en dus niet te eten. Wat ging er mis? Moest ik ze voorkoken?

    25 januari 2018 at 06:51
    • Beantwoorden Eef

      Ik durf het je zonder het desbetreffende recept te lezen of te kennen niet te zeggen. Deze blijven in ieder geval niet keihard 😉

      30 januari 2018 at 15:53
  • Beantwoorden johannes

    Het is heerlijk, en mijn favoriete ik heb zin iets hartigs maar geen tijd. Mijn probleempje is dat champignons vaak veel vocht hebben bij het bakken. Is daar mischien een truukje voor?

    26 april 2018 at 18:42
    • Beantwoorden Eef

      Klopt inderdaad. Borstel altijd de champignons af en spoel ze nooit onder de kraan af. Verder is het een beetje wat bij de champignon hoort. Je kunt ze na het bakken natuurlijk wel even op een keukenpapiertje leggen. Dat neemt snel het meeste vocht op.

      1 mei 2018 at 12:44
  • Beantwoorden Reks

    Gaan wij , als ware champion liefhebbers , zeker eens proberen.

    3 oktober 2018 at 05:30
  • Beantwoorden Anita

    Haal vaak het vocht weg tijdens het bakken met keukenpapier. Dat neemt het vocht op en daarna verder bakken ipv stoven. ☺

    28 oktober 2018 at 12:14
  • Beantwoorden Cox

    Ik blancheer de champignons altijd even kort in de magnetron, uit laten lekken, afkoelen, vullen en dan de oven in. Door het kort blancheren ben je al veel van het vocht kwijt. Neem wel altijd kastanje champignons die zijn wat steviger.

    8 december 2018 at 22:42
  • Laat een reactie achter