Gevulde champignons met kruidenroomkaas…hemels gewoon! Ik ben dol op champignons maar vriendlief niet. Daarom maak ik ze niet vaak maar als ik ze een keer maak dan zijn ze wel lekker al-le-maal van mij 😉 Kijk en dat is nou niet bepaald vervelend te noemen. Zeker niet als het gaat om deze gevulde champignons met kruidenroomkaas. Deze zijn namelijk zó ontzettend lekker dat je ze eigenlijk niet wilt delen…
Gevulde champignons maken is niet moeilijk. Het ziet er leuk uit én je bent ook nog eens snel klaar. De vulling van deze champignons heb ik lekker simpel gehouden waardoor iedereen – met uitzondering van de champignon-hater – ze lekker al vinden. Een beetje fijngesneden champignon, een fijngesneden uitje en wat kruidenroomkaas. Even in de oven met wat geraspte kaas erover en smullen maar. Decoreer ze met wat peterselie voor wat extra kleur.
Voorgerecht, bijgerecht, tapas
Tja… wat is het eigenlijk. Ik probeer al mijn recepten onder een categorie in te delen zodat jij (en stiekem ik ook) ze makkelijk kan terug vinden. In de receptenindex heb ik een mooi overzicht voor je gemaakt met foto’s erbij. Toch blijven er recepten onder meerdere noemers vallen. Zo vind ik dit een typisch voorgerecht maar eigenlijk ook echt een heerlijk borrelhapje. Ik heb deze gevulde champignons onder de voorgerechten gezet maar zal ze ook in het overzicht met recepten voor borrelhapjes vermelden. Mocht je dan voor een tapas avondje op zoek zijn naar een lekker hapje kun je deze ook prima maken. Tja, keuzes, keuzes, keuzes….
Je kunt ze natuurlijk ook heel stiekem als diner doen en ze dan alle 8 voor jezelf houden hé maar dat houden we maar even tussen ons 😉 ….


Ingrediënten
- 8 grote kastanjechampignons
- 1 rode ui (klein)
- 2 eetlepels kruidenroomkaas
- 2 eetlepels geraspte kaas
- boter, peper en zout
Ook handig:
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Verwarm de oven voor op 190 graden boven- en onderwarmte.
- Borstel de champignons schoon en verwijder het steeltje.
- Hol de zijkanten iets uit zodat je een mooie opening hebt. Snijd de steeltjes fijn en snipper het uitje.
- Doe een beetje boter in een koekenpan en fruit hierin het uitje rustig aan tot deze glazig is.
- Voeg dan de fijngesneden steeltjes van de champignon toe. Als deze zacht zijn voeg je 2 eetlepels kruidenroomkaas toe en zet je het vuur uit.
- Zorg dat de kruidenroomkaas helemaal gesmolten is en breng dit mengsel op smaak met peper en zout.
- Verdeel het mengsel over de champignons en verdeel hierover ook de geraspte kaas.
- Zet de gevulde champignons op een met bakpapier bekleedde bakplaat en schuif het geheel de oven in. Bak in ongeveer 8 á 10 minuten gaar.
- Garneer eventueel met een beetje peterselie. Eet smakelijk!
Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.



Kan je dit een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren? Zijn ze dan de volgende dag koud ook nog lekker als voorgerecht bijvoorbeeld?
Hi Weezie, dat zou zeker kunnen! Koud zullen ze vast ook nog heerlijk zijn, je kan ze natuurlijk ook nog eventjes opwarmen voor het serveren. Als je ze niet opwarmt zou ik ze even op kamertemperatuur laten komen voor het serveren, dat is misschien lekkerder dan uit de koelkast. 😉
Dit recept is heerlijk. Ik heb ze ook gemaakt met de champignon steeltjes, een uitje, feta en knoflook vulling. Is ook heerlijk.
Mmm, dat klinkt ook heerlijk! Dankjewel voor het delen 🙂
2023. Ik had nog een doosje champignons staan van oudejaarsdag.
Ik had wel een idee hoe ik zou bereiden.
Toch even gegoocheld en vond jouw recept. Precies wat ik wilde. En echt, het was zo’n smaakbeleving. Vanavond weer bereid om dat je recept wilde delen met gasten.Wederom een voortreffelijke smaakbeleving. Dank hiervoor!
Wat lief, dankjewel!
hoi hoi gemaakt met kastanjechampignons
Was heerlijk? komt wel heel veel vocht uit hoort dat
Ja dat kan, verschilt weleens per champignons is mijn ervaring maar dat kan zeker hoor 🙂
Super lekker, hebben gesmuld. Had er 7 voor twee personen dus bijna geen plek meer voor de RibEye daarna.
Wat lekker 🙂
Heb het gemaakt met kerstavond en het was heerlijk en voor herhaling vatbaar.
Dank u wel eef voor het mooie recept.
Super was het . een aanrader voor iedereen Groetjes Helena
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
ik maak het recept op kerstavond
fijne kerst allemaal
Als ik dit recept eerder maak kan ik ze dan opwarmen in pannetje vh gourmetten?
Ik heb het zelf niet geprobeerd nog dus durf je dat niet met zekerheid te zeggen. Maar probeer het gerust 🙂
Vandaag ga ik de ingrediënten in huis halen, heb nog een vraagje : zou je ook blau ader kaas kunnen gebruiken i.p.v. roomkaas ?
Vriendelijke groet, Hennie
Hi hennie,
Ik denk dat dat heel erg lekker is in dit recept, zou het zeker proberen 🙂
Groetjes,
Hoi,
Wij hebben dit recept gemaakt. Het was heerlijk. Ik lees alleen overal dat ze 20 min in de oven moeten en hier 10 minuten. Wij hebben ze er 10 minuten in gehad, is dit wel voldoende?
Groeten, Kim
Als ze heerlijk zijn is het goed toch. Waarschijnlijk verschilt de oven temperatuur, maar ook de grote van de champignons waardoor de oventijd anders is (deze klopt in ieder geval weet ik, want die heb ik zelf bedacht 😉 )
Lijkt me een heerlijk recept voor kerst! Op welke temperatuur moet ik de oven instellen?
190 graden, staat in het recept 🙂
Super lekker recept! een leuke variant is de steeltjes op hoog vuur (roer)bakken en als ze een lekker kleurtje hebben, blussen met een scheutje rode wijn of port voordat je de kruidenroomkaas toevoegt 😉
maar helemaal top!
Wat een leuke tip! Dankjewel 🙂
Ik blancheer de champignons altijd even kort in de magnetron, uit laten lekken, afkoelen, vullen en dan de oven in. Door het kort blancheren ben je al veel van het vocht kwijt. Neem wel altijd kastanje champignons die zijn wat steviger.
Ik blancheer de champignons altijd even kort in de magnetron, uit laten lekken, afkoelen, vullen en dan de oven in. Door het kort blancheren ben je al veel van het vocht kwijt. Neem wel altijd kastanje champignons die zijn wat steviger.
Haal vaak het vocht weg tijdens het bakken met keukenpapier. Dat neemt het vocht op en daarna verder bakken ipv stoven. ☺
Haal vaak het vocht weg tijdens het bakken met keukenpapier. Dat neemt het vocht op en daarna verder bakken ipv stoven. ☺
Gaan wij , als ware champion liefhebbers , zeker eens proberen.