Dit recept voor een quiche met doperwten, pancetta en oude kaas moet je écht eens proberen. Simpel om te maken, ontzettend lekker en je kunt hem ook nog eens perfect voorbereiden voor drukke doordeweekse dagen.
Makkelijke quiche met doperwten
Er staan ondertussen al best een heleboel quiche recepten op onze website en dat is met een reden! Quiches zijn werkelijk perfect als snelle, lekkere en voedzame avondmaaltijd 😉 .
Makkelijk is toch wel een van de vereisten als het aankomt op quiches. En dat zijn ze ook, gelukkig! Deze quiche met doperwten bevat relatief weinig én makkelijk verkrijgbare ingrediënten en vergt maar een kwartiertje voorbereidingstijd. Wij gebruikten voor de bodem bijvoorbeeld kant-en-klaar bladerdeeg uit het koelschap. Makkelijk, dummy-proof en je hoeft zeker niet in te leveren op smaak.. 😉 .
Quiche maken
Quiches zijn natuurlijk kenmerkend aan de Franse keuken, denk bijvoorbeeld aan quiche Lorraine. Een heerlijke hartige “taart” die je kunt vullen met alles wat je hartje begeert. Je kunt er vis, vlees of alleen groenten aan toevoegen! In deze quiche zitten doperwten, oude kaas, kruidenroomkaas en pancetta. Pancetta is een kruidige Italiaanse speksoort, lekker decadent toch?
Je kunt deze quiche perfect voorbereiden voor dagen waarop je minder tijd hebt om te koken of neem je overgebleven quiche mee als lunch naar werk of school! Hij is koud namelijk ook verrukkelijk 😉 .
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 rol vers bladerdeeg (a 270 gram)
- 100 gram pancetta (in plakjes)
- 3 eieren (middelgroot)
- 125 ml slagroom
- 1/2 eetlepel mosterd (dijon)
- 175 gram doperwten
- 2 eetlepels kruidenroomkaas
- 50 gram oude kaas (geraspt)
- peper en zout
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
- Vet de quiche vorm in met olie of boter.
- Verdeel het bladerdeeg over de vorm en prik er met een vork gaatjes in (deeg dat eventueel over de vorm hangt snijd je weg). Leg een velletje bakpapier in de vorm, doe daar de bakbonen in en bak de quiche 15 minuten voor in de oven.
- Snij de pancetta in blokjes en bak die even uit in een droge koekenpan. Laat uitlekken op een velletje keukenpapier na het bakken.
- Meng de eieren, slagroom, kruidenroomkaas en de mosterd in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe daar de doperwten door samen met de oude kaas. Tot slot doe je er de gebakken pancetta door.
- Giet het mengsel in de quichevorm en bak de quiche in 30-45 minuten gaar. Serveer met een lekkere salade, geniet ervan!
Lenny says:
Hoe warm je de Quiche het beste op.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Het lekkerste is in de oven ca. 10 minuutjes op 180 graden gok ik (tot het warm is).
Ds.lapre says:
Kan je diepvries erwten gebruiken
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Ja hoor dat kan! 🙂