quiche met doperwten

Quiche met doperwten

Dit recept voor een quiche met doperwten, pancetta en oude kaas moet je écht eens proberen. Simpel om te maken, ontzettend lekker en je kunt hem ook nog eens perfect voorbereiden voor drukke doordeweekse dagen.

Makkelijke quiche met doperwten

Er staan ondertussen al best een heleboel quiche recepten op onze website en dat is met een reden! Quiches zijn werkelijk perfect als snelle, lekkere en voedzame avondmaaltijd 😉 .

Makkelijk is toch wel een van de vereisten als het aankomt op quiches. En dat zijn ze ook, gelukkig! Deze quiche met doperwten bevat relatief weinig én makkelijk verkrijgbare ingrediënten en vergt maar een kwartiertje voorbereidingstijd. Wij gebruikten voor de bodem bijvoorbeeld kant-en-klaar bladerdeeg uit het koelschap. Makkelijk, dummy-proof en je hoeft zeker niet in te leveren op smaak.. 😉 .

Makkelijke quiche met doperwten

Quiche maken

Quiches zijn natuurlijk kenmerkend aan de Franse keuken, denk bijvoorbeeld aan quiche Lorraine. Een heerlijke hartige “taart” die je kunt vullen met alles wat je hartje begeert. Je kunt er vis, vlees of alleen groenten aan toevoegen! In deze quiche zitten doperwten, oude kaas, kruidenroomkaas en pancetta. Pancetta is een kruidige Italiaanse speksoort, lekker decadent toch?

Je kunt deze quiche perfect voorbereiden voor dagen waarop je minder tijd hebt om te koken of neem je overgebleven quiche mee als lunch naar werk of school! Hij is koud namelijk ook verrukkelijk 😉 .

Doperwten quiche met pancetta
quiche met doperwten

Quiche met doperwten

Quiche met doperwten, een super makkelijk recept om te maken wat ook nog eens ontzettend lekker is én je prima kunt voorbereiden.
5 van 5 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Hoeveelheid: 8 puntjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 rol vers bladerdeeg (a 270 gram)
  • 100 gram pancetta (in plakjes)
  • 3 eieren (middelgroot)
  • 125 ml slagroom
  • 1/2 eetlepel mosterd (dijon)
  • 175 gram doperwten
  • 2 eetlepels kruidenroomkaas
  • 50 gram oude kaas (geraspt)
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Vet de quiche vorm in met olie of boter.
  • Verdeel het bladerdeeg over de vorm en prik er met een vork gaatjes in (deeg dat eventueel over de vorm hangt snijd je weg). Leg een velletje bakpapier in de vorm, doe daar de bakbonen in en bak de quiche 15 minuten voor in de oven.
  • Snij de pancetta in blokjes en bak die even uit in een droge koekenpan. Laat uitlekken op een velletje keukenpapier na het bakken.
  • Meng de eieren, slagroom, kruidenroomkaas en de mosterd in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe daar de doperwten door samen met de oude kaas. Tot slot doe je er de gebakken pancetta door.
  • Giet het mengsel in de quichevorm en bak de quiche in 30-45 minuten gaar. Serveer met een lekkere salade, geniet ervan!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 174kcal | Koolhydraten: 4g | Eiwitten: 7g | Vetten: 15g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
quiche met doperwten

6 reacties op “Quiche met doperwten

  • Thea baarspul zegt:

    Goedemorgen, ik had nog nooit van bakbonen gehoord! Nu lees ik dat het herbruikbaar is? Maar in het recept staat wel toevoegen, maar niet dat het eruit moet.
    Klopt dit?

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna zegt:

      Hi Thea, blindbakvulling of bakbonen gebruik je om (in dit geval) het bladerdeeg voor te bakken voor je de vulling erin doet. Om te voorkomen dat het bladerdeeg rijst of bol gaat staan in de oven doe je die vulling erin voor een gelijkmatige garing en om gewicht te geven op de bodem.

      Blindbakvulling zijn keramische bonen/parels maar je kunt ook gedroogde bonen of rijst gebruiken! Als je de keramische bonen gebruikt kun je deze hergebruiken, bij rijst of gedroogde bonen niet. Je haalt ze er inderdaad uit na het voorbakken met bakbonen, anders kan de vulling er niet in. 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *