Vandaag heb ik weer een heerlijk quiche recept voor je en wat voor één! Een quiche spinazie en gorgonzola. Een fantastisch lekkere combinatie. Een romige vulling met een lekkere knapperige bodem. Lees snel verder hoe je deze lekkere en écht makkelijke vegetarische quiche maakt.
Deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap. De foodblogswap wordt georganiseerd in een Facebook-groep voor foodbloggers. Je kunt je hiervoor opgeven en dan krijg je willekeurig een blog toegewezen waarvan je een recept gaat maken voorzien van eigen twist. Bekijk ook dit overzicht met al mijn ‘foodblogswap-recepten’ voor meer inspiratie.
Even voorstellen… Sandra van Culi-Sandra
Deze maand mocht ik aan de slag met het blog van Sandra genaamd Culi-Sandra. Laat ik Sandra nou toevallig goed kennen, ze is namelijk jarenlang mijn collega geweest. Voordat ik voor mezelf ging werken werkte ik in de online marketing en samen met Sandra heb ik een flink wat jaren voor een Deense ferrymaatschappij gewerkt. Toevallig was ik laatst in de buurt en ging ik even langs. Er is veel veranderd in de tussentijd, maar leuk om elkaar weer eens (offline) te zien en te spreken.
Op het blog van Sandra vind je tal van ontbijt recepten (ze is wat mij betreft de pancake koningin), maar daarnaast nog veel meer. Ze kan ook nog eens heerlijke zoete en hartige baksels maken (geloof me, ik heb ze regelmatig mogen proeven 😉 ). Deze quiche met spinazie en gorgonzola had ik al eens eerder voorbij zien komen bij haar en het leek me een heerlijke quiche om te maken voor de foodblogswap. Ik gaf er, zoals dat hoort, mijn eigen draai aan. Doordat ik eerst de spinazie bak, kon ik er meer van kwijt in de quiche. Lekker wat extra vitamientjes. Ik maakte de quichebodem zelf (maar je kunt ook hartige taartdeeg kopen natuurlijk). Daarnaast liet ik de feta achterwege en ging ik voor een combinatie van spinazie, gorgonzola dolce en crème fraîche. Het resultaat? Een heerlijke vegetarische quiche met spinazie en gorgonzola. Dankjewel voor de basis van dit lekkere recept Sandra!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 x het recept voor een quichebodem
- of 5 plakjes ontdooide hartige taartdeeg
- 250 gram spinazie (vers)
- 100 gram crème fraîche
- 75 gram gorgonzola dolce (milde gorgonzola)
- 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 50 ml kookroom
- 3 eieren (middel)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- olie, peper en zout
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Maak de quichebodem zoals in dit recept beschreven of laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien en bedek daarmee de ingevette quichevorm.
- Snipper het uitje en snij de knoflook fijn.
- Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en fruit het uitje en de knoflook even aan.
- Voeg handje voor handje de spinazie toe en bak dit tot de spinazie goed geslonken is.
- Doe de spinazie in een vergiet en druk dit met een lepel aan zodat je spinazie straks zo droog mogelijk in de quiche gaat.
- In een kom kluts je de eieren met de crème fraîche, Parmezaanse kaas, kookroom en peper en zout naar smaak.
- Verdeel de spinazie en de gorgonzola dolce in blokjes over de bodem van de quiche en giet hierover het eimengsel.
- Schuif de quiche de oven in, verlaag de temperatuur naar 180 graden en bak hem in circa 30-40 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Sandra says:
Hmmmm leuk dat je deze hebt gemaakt Eef! Klinkt als een superlekkere variant 🙂
Eef says:
Dankjewel! Vond het erg leuk om van je te koken 🙂
Bert Van Wijk says:
Je moet er wel bij zeggen dat 250 gr spinazie gebakken en uitgelekt moet zijn anders is het veeeels te weinig gr bert
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Nee hoor, we bedoelen echt 250 gram rauwe spinazie 🙂
Dirry Vogelaar says:
Zo Eef, die is gemaakt… staat nu in de oven en we moeten nog heel even geduld hebben! 🙂
Als extra heb ik er een paar kastanjechampignons (die op moesten, omdat morgen de nieuwe kerstvoorraad komt) en wat semigedroogde tomaatjes op gedaan. Dat oogt leuk, is gezond en lekker (hoop ik)! Bedankt voor dit recept, het zal niet de laatste keer zijn dat ik deze maak…:-)
Ik wens jou en je gezin hele fijne en gezellige feestdagen!
Eef says:
Wat leuk om te lezen en wat een lekkere aanvulling denk ik met de champignons en zongedroogde tomaatjes. Jij ook een fijne jaarwisseling 🙂
Marinette Rigo says:
Ik ga het een van de volgende dagen klaar maken.
Groetjes
Marinette
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Eet smakelijk alvast 🙂
A. Dekkers says:
Heerlijk!!!
Ik gebruik alleen geen gorgonzola, maar ben nu overgeaan op bleu d’ auvergne; dat is net even iets pittiger en daar houden wij van. Dit was dus niet de eerste keer, dat ik het heb gemaakt! Er zullen nog vele malen komen????
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je berichtje 🙂
Helena says:
Het ziet er goed uit goed uit gelegd. Proficiat ????????????
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Floor says:
Heerlijke taart! Ik heb er lente uitjes bij gedaan (moesten op), super lekker ? Is nu vast onderdeel van ons weekmenu.
Eef says:
Wat een mooi compliment, dankjewel 🙂
Janna says:
Heerlijk met al die extra’s naar eigen keuze!! Ben geen kookster maar dit lukt mij ook!🤗
Groetjes Janna
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat leuk om te horen, dankjewel Janna!