50 min.
4.36 van 37 stemmen

Quiche spinazie en gorgonzola

Vandaag heb ik weer een heerlijk quiche recept voor je en wat voor één! Een quiche spinazie en gorgonzola. Een fantastisch lekkere combinatie. Een romige vulling met een lekkere knapperige bodem. Lees snel verder hoe je deze lekkere en écht makkelijke vegetarische quiche maakt.

Deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap. De foodblogswap wordt georganiseerd in een Facebook-groep voor foodbloggers. Je kunt je hiervoor opgeven en dan krijg je willekeurig een blog toegewezen waarvan je een recept gaat maken voorzien van eigen twist. Bekijk ook dit overzicht met al mijn ‘foodblogswap-recepten’ voor meer inspiratie.

Even voorstellen… Sandra van Culi-Sandra

Deze maand mocht ik aan de slag met het blog van Sandra genaamd Culi-Sandra. Laat ik Sandra nou toevallig goed kennen, ze is namelijk jarenlang mijn collega geweest. Voordat ik voor mezelf ging werken werkte ik in de online marketing en samen met Sandra heb ik een flink wat jaren voor een Deense ferrymaatschappij gewerkt. Toevallig was ik laatst in de buurt en ging ik even langs. Er is veel veranderd in de tussentijd, maar leuk om elkaar weer eens (offline) te zien en te spreken.

Op het blog van Sandra vind je tal van ontbijt recepten (ze is wat mij betreft de pancake koningin), maar daarnaast nog veel meer. Ze kan ook nog eens heerlijke zoete en hartige baksels maken (geloof me, ik heb ze regelmatig mogen proeven 😉 ). Deze quiche met spinazie en gorgonzola had ik al eens eerder voorbij zien komen bij haar en het leek me een heerlijke quiche om te maken voor de foodblogswap. Ik gaf er, zoals dat hoort, mijn eigen draai aan. Doordat ik eerst de spinazie bak, kon ik er meer van kwijt in de quiche. Lekker wat extra vitamientjes. Ik maakte de quichebodem zelf (maar je kunt ook hartige taartdeeg kopen natuurlijk). Daarnaast liet ik de feta achterwege en ging ik voor een combinatie van spinazie, gorgonzola dolce en crème fraîche. Het resultaat? Een heerlijke vegetarische quiche met spinazie en gorgonzola. Dankjewel voor de basis van dit lekkere recept Sandra!

Vegetarische quiche met spinazie en gorgonzola

Quiche spinazie en gorgonzola

Quiche spinazie en gorgonzola

Makkelijk recept voor een heerlijke vegetarische quiche spinazie en gorgonzola. Een lekkere vulling van spinazie en gorgonzola, lekker!
4.36 van 37 stemmen
Voorbereiding10 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd50 minuten

Ingrediënten

8 puntjes
  • 1 x het recept voor een quichebodem
  • of 5 plakjes ontdooide hartige taartdeeg
  • 250 gram spinazie (vers)
  • 100 gram crème fraîche
  • 75 gram gorgonzola dolce (milde gorgonzola)
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 50 ml kookroom
  • 3 eieren (middel)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olie, peper en zout

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Maak de quichebodem zoals in dit recept beschreven of laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien en bedek daarmee de ingevette quichevorm.
  • Snipper het uitje en snij de knoflook fijn.
  • Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en fruit het uitje en de knoflook even aan.
  • Voeg handje voor handje de spinazie toe en bak dit tot de spinazie goed geslonken is.
  • Doe de spinazie in een vergiet en druk dit met een lepel aan zodat je spinazie straks zo droog mogelijk in de quiche gaat.
  • In een kom kluts je de eieren met de crème fraîche, Parmezaanse kaas, kookroom en peper en zout naar smaak.
  • Verdeel de spinazie en de gorgonzola dolce in blokjes over de bodem van de quiche en giet hierover het eimengsel.
  • Schuif de quiche de oven in, verlaag de temperatuur naar 180 graden en bak hem in circa 30-40 minuten goudbruin en gaar. Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 300kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 11g | Vetten: 19g | Verzadigd vet: 9g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Quiche spinazie en gorgonzola

Vegetarische quiche met spinazie en gorgonzola Pinterest Collage

16 gedachten over “Quiche spinazie en gorgonzola”

  1. 5 sterren
    Heerlijk!!!
    Ik gebruik alleen geen gorgonzola, maar ben nu overgeaan op bleu d’ auvergne; dat is net even iets pittiger en daar houden wij van. Dit was dus niet de eerste keer, dat ik het heb gemaakt! Er zullen nog vele malen komen????

    Beantwoorden
  2. Zo Eef, die is gemaakt… staat nu in de oven en we moeten nog heel even geduld hebben! 🙂
    Als extra heb ik er een paar kastanjechampignons (die op moesten, omdat morgen de nieuwe kerstvoorraad komt) en wat semigedroogde tomaatjes op gedaan. Dat oogt leuk, is gezond en lekker (hoop ik)! Bedankt voor dit recept, het zal niet de laatste keer zijn dat ik deze maak…:-)
    Ik wens jou en je gezin hele fijne en gezellige feestdagen!

    Beantwoorden
4.36 van 37 stemmen (35 stemmen zonder reactie)

Plaats een reactie