Quiche met broccoli en spekjes

Quiche met broccoli en spekjes

Quiches, je kunt me er bijna voor wakker maken. Nu word ik liever niet wakker gemaakt, maar bij wijze van spreke dan 😉 Deze quiche met broccoli en spekjes is zo lekker en écht makkelijk om te maken. Probeer hem eens!

Sinds ik voor mezelf werk ben ik steeds bewuster bezig met mijn planning en aan het kijken wat “werkt”. Het liefst sta ik de hele dag in de keuken en ben ik aan het fotograferen. Maar ja, recepten moet ook uitgewerkt worden, foto’s bewerken, administratie, social media en die zichzelf altijd vullende mailbox moet je ook een beetje in de gaten houden. Het leven van een zelfstandige gaat niet over rozen 😉 . Overigens vind ik een computerdagje op z’n tijd ook fijn, begrijp me niet verkeerd. Een beetje planning met wat je die week moet en wil doen is simpelweg wel heel fijn.

Quiches, ideaal om voor te bereiden

Eerst deed ik alles wat ik moest doen op de computer in de ochtend en dook ik daarna de keuken in. Fijn, maar voor sommige tijdrovende recepten niet heel handig. Nu ben ik aan het experimenteren met kookdagen waarop je dus de hele dag… kookt! Of bakt, dat kan natuurlijk ook, maar je begrijpt wel wat ik bedoel 😉 . Het liefst kook ik dan direct voor 2 keer avondeten zodat ik de volgende dag een lekkere en makkelijke maaltijd heb. Perfecte maaltijden om dan te bereiden zijn ovenschotels en quiches. Die smaken de volgende dag namelijk nóg lekkerder. Ideaal voor de drukke doordeweekse dagen.

Makkelijke quiche met broccoli en spekjes

Quiche met broccoli

Je kunt het deeg voor de bodem zelf maken, maar je kunt het ook zelf kopen. Ik ben dit keer voor gemak gegaan en heb hartige taartdeeg gebruikt voor de bodem. De vulling voor deze quiche is vrij vochtig dus bak de bodem altijd even voor in de oven om te zorgen dat je een knapperige korst krijgt. Overigens is de vulling van deze quiche met broccoli en spekjes echt een te lekkere combinatie! Lekker veel groenten met daardoor spekjes en natuurlijk geraspte kaas. Ik heb gekozen voor een combinatie voor ‘gewone’ geraspte kaas (jong belegen) en voor geraspte cheddar kaas. Dat laatste zorgt voor een mooie kleur en een lekkere volle smaak.

Hartige quiche met broccoli en spekjes

Quiche met broccoli, kaas en spekreepjes

Makkelijke quiche met broccoli, kaas en spekreepjes.
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 8 puntjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 5 plakjes hartige taartdeeg ontdooid
  • 250 gram broccoli
  • 100 ml melk
  • 150 gram spekreepjes
  • 100 gram crème fraîche
  • 50 gram cheddar geraspt
  • 50 gram kaas geraspt
  • 3 eieren middel
  • 1 ui
  • 1 theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Zet een pan met ruim water en een snuf zout op het vuur en breng het aan de kook.
  • Kook (blancheer) de broccoli even kort, ca 4-5 minuten tot de roosjes beetgaar zijn (even met een vorkje erin prikken). Giet de roosjes af en spoel ze af met koud water om het kookproces te stoppen.
  • Snipper het uitje en fruit deze even kort aan in de koekenpan met een beetje boter. Haal de uitjes uit de pan en hou apart.
  • Verhit de koekenpan opnieuw en bak de spekreepjes hierin uit. Schep ze daarna op een keukenpapiertje om even uit te lekken.
  • Vet je quichevorm en verdeel hierover de plakjes hartige taartdeeg. Druk goed aan en zorg dat de randjes mooi bedekt zijn.
  • Prik met een vork gaatjes in de quiche en bak deze een kleine 5 á 10  minuten voor in de oven.
  • Maak ondertussen het eimengsel door 100 ml melk, 100 gr crème fraîche, 3 eieren, 1 tl zout, 1/2 tl nootmuskaat en 1 tl uienpoeder en peper naar smaak door elkaar te mengen.
  • Haal de vorm uit de oven en verdeel de uitgebakken spekreepjes, het aangefruite uitje en broccoli roosjes over de bodem. Giet het eimengsel er overheen. Breng het geheel op smaak met een beetje peper en een snufje zout en strooi de geraspte kaas en cheddar erover.
  • Zet de vorm in de oven voor ongeveer 45 minuten tot de quiche stevig en mooi goudbruin is. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Lekker voor erbij: een makkelijke, frisse salade.
Bewaartip: een stukje over? Laat volledig afkoelen en je kunt het bewaren in de koelkast. Even opwarmen voor je het gaat eten is het lekkerst.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 230kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwitten: 13g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 6g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Quiche met broccoli en spekjes

Quiche met broccoli Pinterest collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top