Noedels met kip en groenten en uit de wok

9 x noedels recepten

9 x noedel recepten ~ noedels, noodles, dunne reepjes deeg welke je kookt in water. Je kunt er alle kanten mee op en ze staan (bijna) synoniem voor een snelle maaltijd uit de wok. Want daar zijn ze een ideale basis voor, maar je kunt er ook loempia’s mee maken of wat dacht je van een lekkere noedelsoep. Met noedels als basis zet je in een handomdraai een heerlijke Aziatische maaltijd op tafel.

Er zijn verschillende soorten noedels verkrijgbaar. Zo worden de dikke Japanse udonnoedels gemaakt van tarwebloem, de bekende(re) eiernoedels van ei en tarwemeel. Maar je hebt ook rijstnoedels, gemaakt van rijstbloem waar ook mihoen van gemaakt wordt. Sobanoedels worden weer gemaakt van boekweitmeel en zijn dus glutenvrij. Glasnoedels (gebruik ik persoonlijk graag voor bijvoorbeeld loempia’s) zijn doorzichtig (vandaar ook de naam) en worden gemaakt van zetmeel uit mungbonen en zo heb je nog wel meer noedels, maar dit zijn de bekendste.

De lekkerste noedel recepten 

Je kunt niet alleen met de noedels zelf alle kanten op, dat geldt ook voor de recepten! Vega, vegan, met kip, gehaktballetjes, biefstuk of garnalen. Ik heb 9 heerlijke recepten met noedels voor je op een rij gezet.

Hoeveel gram noedels per persoon?

Gemiddeld genomen reken je ongeveer 75 gram ongekookte noedels per persoon. Het kan per recept weleens verschillen, afhankelijk van wat je er allemaal bij doet, maar met 75 gram per persoon zit je doorgaans goed.

Met deze 9 lekkere en écht makkelijke recepten met noedels zet je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel. Enjoy!

9 x noedels recepten

 

chow mein recept

1. Chow mein recept

Chow Mein met kip is een heerlijk, makkelijk en gezond gerecht uit de wok. Met noedels, kip en heel veel groenten. Binnen 20 minuten op tafel.
Bekijk het recept voor chow mein >>

pad thai garnalen

2. Pad Thai garnalen

Pad Thai met garnalen. Pad Thai is een klassieker uit de Thaise keuken op basis van platte rijstnoedels, groenten en vaak ook ei.
Bekijk het recept voor pad Thai garnalen >>

vegan noedels

3. Vegan noedels

Maak eens deze snelle vegan noedels. Een lekkere, makkelijke, gezonde en vegan maaltijd welke je binnen 15 minuten op tafel zet.
Bekijk het recept voor vegan noedels >>

noedels met kipgehaktballetjes

4. Noedels met kipgehaktballetjes

Wokgerecht met groenten, noedels en kipgehaktballetjes. Simpel, makkelijk om te maken en zo fan-tas-tisch lekker. Echt een aanrader!
Bekijk het recept voor noedels met kipgehaktballetjes >>

pho rundvlees

5. Pho rundvlees

Vietnamese noedelsoep (pho bo) met rundvlees. Het nationale gerecht van Vietnam en zo ontzettend lekker.
Bekijk het recept voor pho rundvlees >>

noedels met kip

6. Noedels met kip

Snel wokgerecht: noedels met kip en groenten uit de wok. Binnen een halfuurtje op tafel met lekker veel groenten en bomvol smaak!
Bekijk het recept voor noedels met kip >>

bami recept

7. Bami recept

Het recept voor de lekkerste, snelle bami goreng met veel groenten. Lekker met een gebakken eitje, kroepoek en meer!
Bekijk het recept voor bami >>

vegan noedelsoep

8. Vegan noedelsoep

Vegan noedelsoep met gebakken tofu. Heerlijk een goedgevulde noedelsoep op zijn tijd. Het liefst maak ik hem met lekker veel groenten.
Bekijk het recept voor een vegan noedelsoep >>

pad thai kip

9. Pad Thai kip

Binnen 30 minuten zet jij deze HEERLIJKE pad Thai op tafel! Pad Thai met kip is ontzettend makkelijk om te maken en superlekker.
Bekijk het recept voor pad Thai kip >>

3 thoughts on “9 x noedels recepten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *