fbpx
Chow mein met kip

Chow Mein met kip

Yes, ik heb weer zo’n heerlijk gerecht uit de wok voor je: Chow Mein met kip. Gezond, lekker, makkelijk om te maken en binnen 20 minuten op tafel. Geloof me, dit gerecht moet je ook echt eens proberen, aanrader!

Laatst had ik op Instagram een kleine poll met de vraag “Wie kent Chow Mein?”. Meer dan de helft, 57% van de stemmers wist niet wat Chow Mein was. Jammer, want het is een waanzinnig lekker, makkelijk én gezond gerecht dus de hoogste tijd om met jullie mijn recept voor de lekkerste Chow Mein te delen!

Chow Mein – Chow wat?

Chow Mein is gebaseerd op een gerecht uit de Chinese keuken, Tsap Seui, echter heeft het in Amerika een eigen draai gekregen en daar noemen ze het dus “Chow Mein”. Het is eigenlijk een typische afhaalmaaltijd voor veel Amerikanen. Net zoals “onze” babi pangang, welke overigens ook niet Chinees, maar eerder Nederlands-Chinees is.

Chow mein

Makkelijk, snel en gezond

Chow Mein is een wokgerecht met noedels, kip en groenten. Veel groenten. Het is het ideale gerecht om even een rondje door je koelkast te doen en restjes groenten op te maken. Je brengt dit gerecht uit de wok op smaak met sojasaus, hoisinsaus (zó lekker) en een beetje oestersaus. Mocht je een beetje over hebben dan kun je het prima de volgende dag nog even kort wokken en heb je een lekkere lunch of nog snellere maaltijd.

Makkelijke chow mein

Chow mein met kip

Makkelijke chow mein met kip uit de wok. Binnen 20 minuten klaar.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram kipdijfilet (ca. 4 stuks - zonder bot)
  • 175 gram eiernoedels
  • 150 gram wortel (geraspt of in kleine blokjes gesneden)
  • 50 gram taugé
  • ½ Chinese kool
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 2 eetlepels (rijst)azijn
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel gember (vers - geraspt)

Ter garnering: bosui, sesamzaadjes, partjes limoen

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Snij de kippendij in dunne reepjes en marineer het met 2 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel maizena en 1 eetlepel (rijst)azijn. Laat dit ongeveer 30 minuten afgedekt marineren in de koelkast (of bereid dit de dag van tevoren voor).
    • Doe de noedels in een kom en giet hier kokend water over voor ongeveer 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet af en hou apart.
    • Maak ondertussen de marinade voor de Chow Mein. Meng de volgende ingrediënten in een kom: 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels hoisinsaus, 1 theelepel sesamolie en 1 eetlepel (rijst)azijn.
    • Verhit een beetje olie in een ruime wok, doe hierin de kip en bak dit gaar tot het mooi goudbruin is. Haal de kip uit de wok en hou apart.
    • Voeg, wanneer nodig, weer een beetje olie toe en wok de noedels enkele minuten tot ze knapperig worden in de wok. Haal ze daarna uit de wok en zet apart.
    • Verhit, indien nodig, opnieuw een beetje olie in de wok en voeg dan de gember toe. Wok dit ook even kort, voeg dan de wortel toe en wok tot ze zachter worden. Voeg dan de Chinese kool, champignons en de marinade toe. Wok tot de groenten gaar en knapperig zijn.
    • Voeg dan de noedels en de kip weer toe, wok dit tot alles goed warm is. Voeg op het laatst de taugé toe en breng verder op smaak met sojasaus en naar wens eventueel peper of een beetje sambal.
    • Garneer met sesamzaadjes, fijngesneden bosui en/of een partje limoen. Eet smakelijk!

    voedingswaarden (per persoon/ portie):

    Calorieën: 320kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwitten: 27g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 2g
    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

    Chow mein met kip

    Chow mein Pinterest collage

    Eef

    Eef

    Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Eef - Eef Kookt Zo

    Welkom!

    Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

    Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

    Liefs,
    Eef

    Social Media

    Nieuwsbrief

    Favorieten

    Op de hoogte blijven

    Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

    Scroll naar top