fbpx
Vietnamese loempia's

Vietnamese loempia’s (de lekkerste!)

Vietnamese loempia’s. De lekkerste! Echt, geloof mij, deze zijn zó lekker. Zelfs zo lekker dat ik ze vlak achterelkaar, maar liefst 3 (!) keer heb gemaakt. Lekker voor bij de borrel of als onderdeel van een Aziatisch diner.

Ken  je dat? Dat je meerdere keren achter elkaar hetzelfde maakt? Dat had ik dus met deze Vietnamese loempia’s… De eerste keer dat ik ze maakte waren ze op voor ik het wist en kon ik er dus geen foto van maken. De tweede keer kwam er onverwacht visite langs en die wilde deze loempia’s ook graag proeven. De derde keer is het me gelukt er snel even een foto van te maken want dit recept kon ik niet achterhouden. Zo makkelijk, zo lekker en zo… op!

Vietnamese loempia’s

Ik heb weleens gehoord dat ze de vulling er in Vietnam er vaak rauw in doen. Niet helemaal mijn ding, zeker met kip neem ik het liefst het zekere voor het onzekere en bak het van te voren als de bereidingstijd zo kort is (de loempia’s bak je ca. 4 minuutjes in de frituurpan). Daarnaast kunnen de smaken tijdens het bakken alvast intrekken. Het kipgehakt is heerlijk smaakvol en mals wat zorgt voor een heerlijke Vietnamese loempia.

Ingredienten voor Vietnamese loempia's met kip

Weinig nodig

Eigenlijk heb je maar een handjevol ingrediënten nodig voor het maken van deze Vietnamese loempia’s. Natuurlijk kun je nog het een en ander aanvullen met bijvoorbeeld Chinese kool, paksoi of witte kool. Maar eigenlijk hoeft dat niet. De vulling is met prei, taugé, wortel, kip en noedels al gevarieerd genoeg. Maar mocht je nog een restje van het een of ander in huis hebben is het natuurlijk wel bij uitstek de gelegenheid om ze op te maken. Voor wat extra pit kun je er trouwens nog wel even een pepertje of een theelepeltje sambel (of 2…) aan dit recept toevoegen.

Vietnamese loempia's met kip

Vietnamese loempia's

Makkelijke Vietnamese loempia's met kip, groenten en noedels. Lekker met een beetje chilisaus.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 20 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 20 loempiavellen (vers of ontdooid)
  • 300 gram kipgehakt
  • 100 gram wortel (geraspt)
  • 75 gram prei (in ringetjes gesneden)
  • 75 gram taugé
  • 50 gram glasnoedels
  • ½ blokje kippenbouillon
  • eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel gember (geraspt)
  • peper

Extra: meng een eetlepeltje bloem met een beetje water tot een dik papje waarmee je straks de loempia's dicht kunt plakken.

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Week de glasnoedels enkele minuten in warm water, laat ze daarna uitlekken en snij ze in grove stukken.
    • Doe een beetje olie in de wok, fruit de gember aan, voeg de wortel toe en bak dit even kort tot de wortel iets zachter begint te worden.
    • Voeg dan het kipgehakt toe samen met het halve bouillonblokje en naar smaak peper.
    • Zodra het gehakt gaar is voeg je de prei toe, even mee bakken en breng op smaak met de ketjap en naar wens nog een beetje peper.
    • Voeg daarna de glasnoedels en de taugé als laatste toe. De taugé mag een beetje knapperig blijven.
    • Laat de vulling volledig afkoelen.
    • Daarna gaan we de loempia's vouwen. Neem een vel en leg de punt naar je toe.
    • Verdeel hierover ongeveer 1½ eetlepel van de vulling en vouw de punt naar binnen, rol tot halverwege op en vouw dan de zijkanten naar binnen. Rol verder en smeer op het puntje een beetje van het bloem/ water mengsel. Herhaal dit tot alle loempiavellen op zijn.
    • Dek de loempiavellen af met plasticfolie en vries deze indien gewenst in.
    • De loempia's bak je op 175 graden in de frituur voor ongeveer 4 tot 5 minuten (halverwege even keren). Laat ze daarna even uitlekken op een keukenpapiertje.
    • Serveer met chilisaus en/of sojasaus en eet smakelijk!

    handig om te weten:

    Optioneel: voor een beetje extra pit kunt je er nog een fijngesneden rode peper of een theelepeltje (of 2...) sambal doorheen doen.
    Indien je bevroren loempiavellen gebruikt: start met het maken van de vulling. Doe dit eerst en ontdooi daarna de vellen pas. De vulling moet even afkoelen voor je de loempia's kunt maken. 

    voedingswaarden (per persoon/ portie):

    Calorieën: 78kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 4g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 1g
    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

    Vietnamese loempia's

    Vietnamese loempia's Pinterest collage

    Eef

    Eef

    Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

    13 reacties op “Vietnamese loempia’s (de lekkerste!)”

      1. Eef

        Hi Nicoline, ik gebruik de loempiavellen van ‘spring home’ uit de diepvries of verse van de Turkse supermarkt. Glasnoedels kan van elk merk, de laatste keer heb ik de dunne van Go-Tan gebruikt 🙂

      1. Eef

        Ik heb het nog niet geprobeerd te bakken in de airfryer of in de oven dus daarover kan ik je helaas nog geen antwoord geven. Een kwestie van uitproberen 🙂

    1. Superlekker, ik ben helemaal fan, heb je toch te veel gebakken 😬volgende dag ook nog lekker( 5 min in airfryer 200 Gr)

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Eef - Eef Kookt Zo

    Welkom!

    Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

    Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

    Liefs,
    Eef

    Social Media

    Nieuwsbrief

    Favorieten

    Op de hoogte blijven

    Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

    Scroll naar top