Volg mij:
Hoofdgerechten, Vlees

Biefstuk uit de wok met groenten

Biefstuk uit de wok met groenten

Biefstuk uit de wok met groenten. Een heerlijke maaltijd uit de wok met biefstuk, bimi (aspergebroccoli), taugé, rijst en een heerlijke zelfgemaakte woksaus. Makkelijk om te maken, snel klaar en gezond.

Dit recept is eigenlijk al een ‘oudje’. Alweer 4 jaar geleden, in 2015 plaatste ik dit recept voor het eerst op mijn blog. Nu 4 jaar later maken we het nog steeds met enige regelmaat. In de loop van de jaren heb ik het recept steeds iets aangepast en eerlijk is eerlijk, hij is nu nóg lekkerder geworden. Dus ik vond het de hoogste tijd voor een update van het oude recept met natuurlijk een nieuwe foto erbij.

Biefstuk uit de wok

Dit is zo’n makkelijk en ontzettend lekker recept. Een ideale snelle, lichte en gezonde maaltijd voor op de drukke dagen of als je niet zoveel zin hebt om lang in de keuken bezig te zijn. Binnen 20 minuten staat je dit wokgerecht met biefstuk al op tafel en je zult versteld staan van de heerlijke, Aziatische smaak. Geen moeilijk gedoe, gezond, licht en snel op tafel… wat wil je nog meer?!

Ik hou van Aziatisch koken, dat is je misschien al wel een beetje duidelijk als je mijn blog al langer volgt. Alle ingrediënten voor dit recept kun je trouwens prima halen bij de supermarkt, maar als je net als ik dol bent op de Aziatische keuken dan heb je het meeste waarschijnlijk wel in huis. Je kunt de bimi (ook wel aspergebroccoli) eventueel vervangen voor andere seizoensgroenten zoals sugarsnaps, boontjes, broccoli, paksoi of Chinese kool. Net wat je lekker lijkt. Blancheer de groenten wel altijd even van de voren voor je ze gaat wokken (behalve de Chinese kool en de paksoi).

Wok recept met biefstuk


Het recept voor biefstuk uit de wok met groenten:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig voor biefstuk uit de wok met groenten (ingrediënten):

  • 300 gram bimi (aspergebroccoli)
  • 275 gram biefstuk
  • 200 gram rijst
  • 75 gram taugé
  • 4 stuks bosui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1½ eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • ½ eetlepel suiker
  • 2 theelepels maizena
  • 2 theelepels azijn (of rijstazijn)
  • 2 theelepels ketjap manis
  • 2 theelepels sesamolie
  • witte peper en olie

Hoe maak je biefstuk uit de wok met groenten:

  1. Kook de rijst zoals je gewend bent of volgens de verpakking.
  2. Snij de biefstuk in dunne reepjes. Snij de bosui en ui in dunne ringen en snij de knoflook fijn.
  3. Zet een pan water op het vuur met een snuf zout en blancheer* hierin de bimi.
  4. Doe de biefstuk in een kom en schep hier 2 theelepels maizena, ½ eetlepel sojasaus en 2 theelepels azijn door en laat dit even een minuut of 5 á 10 marineren.
  5. Maak ondertussen de saus klaar door in een kom de 1 eetlepel oestersaus, 1 eetlepel sojasaus, 2 theelepels ketjap, 1 theelepel witte peper, 2 theelepels sesamolie en 1 eetlepel suiker te mengen.
  6. Verhit een beetje olie in de wok en fruit de ui en knoflook even aan. Voeg dan de biefstuk toe en bak dit kort mee (even dichtschroeien).
  7. Voeg dan de bosui en de bimi toe. Even kort wokken en dan de saus toevoegen. Wok alles nog enkele minuten zodat de saus iets reduceert en dikker wordt.
  8. Tot slot doe je de taugé erdoor, deze wok je heel kort even mee (dan blijft hij lekker knapperig) en eet smakelijk!

*Blancheren is iets even kort beetgaar koken en daarna afspoelen onder de koude kraan.


Biefstuk uit de wok met groenten

Biefstuk uit de wok Pinterest collage

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter