Biefstuk uit de wok met groenten. Een heerlijke maaltijd uit de wok met biefstuk, bimi (aspergebroccoli), taugé, rijst en een heerlijke zelfgemaakte woksaus. Makkelijk om te maken, snel klaar en gezond.
Dit recept is eigenlijk al een ‘oudje’. Alweer 4 jaar geleden, in 2015 plaatste ik dit recept voor het eerst op mijn blog. Nu 4 jaar later maken we het nog steeds met enige regelmaat. In de loop van de jaren heb ik het recept steeds iets aangepast en eerlijk is eerlijk, hij is nu nóg lekkerder geworden. Dus ik vond het de hoogste tijd voor een update van het oude recept met natuurlijk een nieuwe foto erbij.
Biefstuk uit de wok
Dit is zo’n makkelijk en ontzettend lekker recept. Een ideale snelle, lichte en gezonde maaltijd voor op de drukke dagen of als je niet zoveel zin hebt om lang in de keuken bezig te zijn. Binnen 20 minuten staat je dit gerecht uit de wok met biefstuk al op tafel en je zult versteld staan van de heerlijke, Aziatische smaak. Geen moeilijk gedoe, gezond, licht en snel op tafel… wat wil je nog meer?!
Ik hou van Aziatisch koken, dat is je misschien al wel een beetje duidelijk als je mijn blog al langer volgt. Alle ingrediënten voor dit recept kun je trouwens prima halen bij de supermarkt, maar als je net als ik dol bent op de Aziatische keuken dan heb je het meeste waarschijnlijk wel in huis. Je kunt de bimi (ook wel aspergebroccoli) eventueel vervangen voor andere seizoensgroenten zoals sugarsnaps, boontjes, broccoli, paksoi of Chinese kool. Net wat je lekker lijkt. Blancheer de groenten wel altijd even van de voren voor je ze gaat wokken (behalve de Chinese kool en de paksoi).

Biefstuk uit de wok met groenten
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 300 gram bimi ((aspergebroccoli))
- 275 gram biefstuk
- 200 gram rijst
- 75 gram tauge
- 4 stuks bosui
- 3 tenen knoflook
- 1 ui
- 1½ eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel suiker
- 2 theelepels maizena
- 2 theelepels azijn ((of rijstazijn))
- 2 theelepels ketjap ((zoete))
- 2 theelepels sesamolie
- witte peper en olie om in te bakken
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Kook de rijst zoals je gewend bent of volgens de verpakking.
- Snij de biefstuk in dunne reepjes. Snij de bosui en ui in dunne ringen en snij de knoflook fijn.
- Zet een pan water op het vuur met een snuf zout en blancheer* hierin de bimi.
- Doe de biefstuk in een kom en schep hier 2 theelepels maizena, ½ eetlepel sojasaus en 2 theelepels azijn door en laat dit even een minuut of 5 á 10 marineren.
- Maak ondertussen de saus klaar door in een kom de 1 eetlepel oestersaus, 1 eetlepel soyasaus, 2 theelepels ketjap, 1 theelepel witte peper, 2 theelepels sesamolie en 1 eetlepel suiker te mengen.
- Verhit een beetje olie in de wok en fruit de ui en knoflook even aan. Voeg dan de biefstuk toe en bak dit kort mee (even dichtschroeien).
- Voeg dan de bosui en de bimi toe. Even kort wokken en dan de saus toevoegen. Wok alles nog enkele minuten zodat de saus iets reduceert en dikker wordt.
- Tot slot doe je de taugé erdoor, deze wok je heel kort even mee (dan blijft hij lekker knapperig) en eet smakelijk!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
4 reacties op “Biefstuk uit de wok met groenten”
Hoi Eef,
Dank je wel voor dit heerlijke recept.
Ik heb een opmerking:
Bij de ingrediënten staat 1/2 eetlepel suiker vermeld en bij de bereiding 1 eetlepel suiker.
Wat dien ik aan te houden?
Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.
Groetjes,
Manolito
Dat moet inderdaad 1 eetlepel zijn, ik heb het aangepast 🙂 Dankjewel voor je berichtje.
Hoi, toevallig had ik biefstuk met allerlei groente in de koelkast. Ik kwam je recept tegen , en had de ingredienten in huis voor de sausjes. Wat hebben wij ervan genoten heerlijk.
Ik zal hem bewaren.
Wat leuk om te lezen, dankjewel 🙂