fbpx
Vegan noedelsoep

Vegan noedelsoep met gebakken tofu

Vegan noedelsoep met gebakken tofu. Heerlijk, een goed gevulde noedelsoep op zijn tijd. Het liefst maak ik hem met lekker veel groenten. Vandaag vertel ik je precies hoe je zelf een heerlijke, snelle vegan noedelsoep op tafel kunt toveren.

Als basis voor deze soep gebruikt ik miso. Miso is te koop als pasta en deze pasta vormt de basis van onze soep. Miso is in de basis vegan, het is namelijk een pasta gemaakt van gefermenteerde sojabonen en de smaak is nogal uitgesproken. Het geeft een rijke umami-smaak en juist dat geeft dit soepje een lekkere kick!

Vegan noedelsoep met gebakken tofu

Een heerlijke, voedzame en snelle maaltijd zet je in een handomdraai op tafel met deze lekkere vegan noedelsoep. Hij is goed gevuld door de rijstnoedels, groenten en gebakken tofu. De tofu heb ik heel kort even om en om gebakken in een klein beetje olie en met wat sojasaus voor de smaak. Heel simpel, maar dat geeft net even een lekkere smaak aan de van zichzelf vrij neutrale tofu. Heerlijk in combinatie met de frisse groenten en de rijke smaak van de misosoep.

Vegan noedelsoep met gebakken tofu

Vegan noedelsoep

Heerlijke en makkelijke vegan noedelsoep met gebakken tofu
5 van 1 stem
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 liter water
  • 2-3 eetlepels misopasta
  • 150 gram tofu
  • 2 stuks Shanghai-paksoi
  • 200 gram aspergebroccoli
  • 150 gram rijstnoedels
  • sojasaus, olie en rode peper

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de misopasta samen met het water in een steelpan en breng dit aan de kook.
  • Snij de tofu in plakken.
  • Blancheer de paksoi en broccoli even kort beetgaar in de misobouillon, haal de groenten uit de bouillon en hou ze daarna apart.
  • Kook vervolgens de rijstnoedels gaar in de bouillon.
  • Bak de plakken tofu ondertussen om en om gaar in een pannetje met een beetje olie en sojasaus.
  • Verdeel de misosoep met noedels over 4 kommen.
  • Verdeel de groenten en de gebakken tofu over de misosoep. Verdeel er naar smaak wat fijngesneden rode peper en extra sojasaus over. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 190kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwitten: 6g | Vetten: 2g | Verzadigd vet: 1g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Vegan noedelsoep

Vegan noedelsoep Pinterest Collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top