Rode curry noedelsoep, dit is me toch een lekker, makkelijk en snel recept! Ideaal comfort food en binnen no-time op tafel. De soep is lekker gevuld met noedels, paprika, champignon en kip. De bouillon is op basis van de rode curry, water en romige kokosmelk en verder op smaak gebracht met oestersaus, heerlijk!
Rode curry
De rode curry noedelsoep is licht pittig en kruidig door de rode curry. Hoe pittig hangt weliswaar een beetje af van de curry dus proef die altijd even voor je een flinke eetlepel in de soep doet, je kunt natuurlijk eerst ook een half eetlepeltje doen en verder naar smaak meer toevoegen als je niet zo van pittig eten houdt.
Je kunt een kant-en-klare rode currypasta gebruiken uit de supermarkt of toko, lekker makkelijk! Als je wat meer tijd om handen hebt kun je natuurlijk ook zelf een rode currypasta maken. Mijn collega Miljuschka heeft bijvoorbeeld een heerlijk recept voor rode curry op haar foodblog staan!
Noedelsoep
Als je noedelsoep hoort denken de meesten meteen aan die kant-en-klare zakjes of potjes waar menig student op teert tijdens de studietijd. Maar deze rode curry noedelsoep is een heel stuk uitgebreider! De bouillon van deze noedelsoep is op basis van kippenbouillon, rode curry met kokosmelk en oestersaus.
Verder zijn de groenten, knoflook en gember ook enorme smaakmakers in deze rode curry noedelsoep. Zo simpel en zo lekker! Net als de makkelijk zakjes en potjes uit de supermarkt is deze noedelsoep een enorme comfortfood, maar dan nét wat vullender en voedzamer. Ik ben echt gek op dit soort hartverwarmende maaltijden en heb dan ook al mijn favoriete noedelrecepten in één lijstje op de blog staan.
Rode curry soep
Deze rode curry soep is enorm lekker op een koude herfstdag om even goed op te warmen. Je kunt hem bijvoorbeeld als lunch of als avondmaaltijd serveren. In deze noedelsoep zit kip en hij is verder lactosevrij, dankzij de kokosmelk. Ben je opzoek naar een lekkere vegan noedelsoep? Die heb ik ook!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 tenen knoflook (uitgeperst)
- 1 theelepel gember (geraspt)
- 1 eetlepel rode curry pasta
- 100 gram champignons (in plakjes)
- 1 rode paprika (in reepjes)
- 250 gram kipdijfilet (in stukjes)
- 400 ml kokosmelk
- 500 ml kippenbouillon
- 150 gram noedels
- 1-2 eetlepels oestersaus
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit de ui, knoflook en gember even aan.
- Voeg de champignons toe samen met de paprika en bak dit mee.
- Dan de rode curry erbij, even meebakken en de kip erbij.
- Bak dit tot de kip gaar is en giet dan de kokosmelk en kippenbouillon toe.
- Breng op smaak met een lekkere scheut oestersaus.
- Noedels erbij, koken tot ze gaar zijn en op smaak brengen met wat verse koriander.
- Verdeel over 4 kommen. Eet smakelijk!
Marieke says:
Wat een heerlijke, simpele soep. Mooie opbouw van smaken. En hij smaakt enorm op de rode curry soep die we een tijdje geleden bij een Thais restaurant hebben gegeten.
Eef says:
Wat een mooi compliment! Dankjewel 🙂
Fijnproefster says:
Bedankt voor dit recept! Ik hou wel van een snelle maaltijd door mijn lange dagen heb ik minder vaak tijd om uitgebreid in de keuken de staan, maar ach… dan moet het wel lekker zijn! En of hij heeft gesmaakt.. de curry was heerlijk en zeker makkelijk gemaakt. Wij hebben ervan genoten.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat fijn om te horen! 🙂