Een heel erg lekker recept heb ik vandaag voor je namelijk pad thai met kip.Zet dit heerlijke gerecht snel op het menu, want hij is top en ook nog eens lekker snel klaar want binnen een half uurtje zet je dit heerlijke Thaise recept zo op tafel.
Pad Thai ken je misschien wel van naam maar wist je ook dat dit gerecht uit de wok ontzettend makkelijk is om te maken? Pad Thai is van origine een Thais recept en in Thailand is het ook echt een nationaal gerecht. Ik maakte dit gerecht trouwens in deze bijzondere wok met een aparte vorm.
Verschillende soorten Pad Thai
Er zijn vele verschillende soorten Pad Thai zo kun je dit gerecht maken met vis, garnalen, vegetarisch of zoals ik deed, met kip. Lekker, makkelijk en gezond. Oh, en ook dus nog eens binnen 30 minuten al klaar! Ik zou zeggen, geen reden om dit gerecht niet te proberen 😉 .
Tips voor een extra lekkere pad thai
Ik gebruik voor het maken van mijn recept voor Pad Thai deze keer kipfilet. Je kunt ook prima kipdijfilet gebruiken, iets vetter maar ook iets malser. Beide zijn erg lekker in Pad Thai. Vergeet overigens ook niet de pindakaas in de saus. Misschien klinkt het een beetje gek maar dit zorgt ervoor dat dit gerecht van lekker naar héél erg lekker gaat. Voor de pinda’s kun je trouwens zowel gezouten als ongezouten pinda’s gebruiken. Persoonlijk vind ik gezouten pinda’s net even lekkerder omdat ze er dan ook qua smaak goed uitspringen.

Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 250 gram kip (kipfilet of kipdijfilet)
- 150 gram platte noodlesÂ
- 100 gram taugé
- 5 bosui
- 2 eieren (middel)
- 2 tenen knoflook
- 2 handjes pinda'sÂ
- 1 ui
- 1 limoen
- 3 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels vissaus
- ½ eetlepel pindakaas
- ½ eetlepel sojasaus
- ½ theelepel chiliflakes
- zonnebloemolie, peper en zout
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Zorg ervoor dat de noodles gekookt zijn en dat je deze na het koken onder koud water hebt afgespoeld (dit kun je eventueel een dag van te voren doen).
- Snij de kip in stukjes.
- Snijd de bosui in dunne plakjes, de ui in halve maantjes, de limoen door de helft en één helft in partjes, de knoflook fijn en hak de pinda's grof.
- Verhit een beetje zonnebloemolie in de wok en bak de kip gaar in de wok terwijl je deze op smaak brengt met peper en zout.
- Haal de kip daarna uit de wok en houd even apart.
- Terwijl de kip aan het bakken is maak je de saus. Hiervoor meng je de volgende ingrediënten in een kommetje: ketchup, vissaus, suiker, pindakaas, chiliflakes, sojasaus, knoflook en het sap van de helft van de limoen.
- Verhit (indien nodig) nog een klein beetje olie in de wok en voeg de eieren toe. Laat even bakken en roer er daarna door zodat je een soort van roerei krijgt. Voeg dan de ui toe, wok even mee en tot slot doe je de kip erbij, daarna de noodles erbij en tot slot de saus. Als laatste voeg je de taugé en de bosui toe.
- Serveer in een kom en garneer naar smaak met verse koriander, de fijn gehakte pinda's en de overige partjes limoen. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met BK. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk. Hierdoor kies ik ervoor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta (eigenlijk ook heel logisch ???? ) . Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Margriet says:
Hoi Eef, lekker recept! Heb m opgeslagen. Klopt het dat je linkje naar IG het niet doet? Zie m daar ook nog niet staan. Of ben ik te ongeduldig 🙂
Eef says:
Ja, je was me net voor 🙂 Het linkje staat er bij! Leuk dat je mee doet!
Margriet says:
Hoi Eef, lekker recept! Heb m opgeslagen. Klopt het dat je linkje naar IG het niet doet? Zie m daar ook nog niet staan. Of ben ik te ongeduldig 🙂
Eef says:
Ja, je was me net voor 🙂 Het linkje staat er bij! Leuk dat je mee doet!
Annette says:
Heerlijk recept. Ik haal hier bij de poelier gemarineerd satevlees
en doe er rode paprika , kool en paksoi bij. Dan smaakt t helemaal top.
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Klinkt heerlijk Annette, leuk om te horen!
Yvonne says:
Een vriendin stuurde me een linkje naar dit recept. Lijkt me super lekker en ga ik zeker eens uitproberen! 😀 Ennuh… die winactie kan ik natuurlijk ook niet aan me voorbij laten gaan. Op naar je Instagram, haha!
Eef says:
Kijk! Wat leuk om te lezen. Zeker mee doen 😀
Yvonne says:
Een vriendin stuurde me een linkje naar dit recept. Lijkt me super lekker en ga ik zeker eens uitproberen! 😀 Ennuh… die winactie kan ik natuurlijk ook niet aan me voorbij laten gaan. Op naar je Instagram, haha!
Johan says:
Dit lijkt meer op Hollandse bami dan op pad thai, in Thaise Pad thai zit geen;
knoflook, ketchup, pindakaas en platte bami maar rijstmie die geweekt is in koud water om voldoende vocht op te nemen.
Eef says:
Het is ook Eef Kookt Zo 😉
John says:
Vandaag gemaakt met enige aanpassingen. Ik heb sugar snaps toegevoegd. Ipv chiliflakes heb ik chilipoeder gebruikt.
Overigens een erg lekker recept.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Johan says:
Dit lijkt meer op Hollandse bami dan op pad thai, in Thaise Pad thai zit geen;
knoflook, ketchup, pindakaas en platte bami maar rijstmie die geweekt is in koud water om voldoende vocht op te nemen.
Inti Penso says:
Je hebt ongelijk pad thai kai zit geen rijst maar noodles/mie in keytchup lijkt me raar als je de tomaten ketchup bedoelt anders zou het ketjap moeten zijn wat mij het meest logische lijkt ik heb bij een thais restaurant gewerkt
Bernice says:
Heerlijk recept! Ook mijn zoon van 4 genoot ervan.
Had alleen soba noodles in huis, volgende keer probeer ik de platte variant.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dank je wel Bernice 🙂
Bernice says:
Heerlijk recept! Ook mijn zoon van 4 genoot ervan.
Had alleen soba noodles in huis, volgende keer probeer ik de platte variant.
Eef says:
Het is ook Eef Kookt Zo 😉
Jannie says:
Ben het nu aan het maken. Ziet er erg lekker uit slleen kan ik de pinda’s in het recept niet te ug vinden.
Eef says:
Oeps! Die hadden bij punt 7 moeten staan. Ik heb het direct aangepast. Dank voor je oplettendheid 🙂
Jannie says:
Ben het nu aan het maken. Ziet er erg lekker uit slleen kan ik de pinda’s in het recept niet te ug vinden.
Eef says:
Oeps! Die hadden bij punt 7 moeten staan. Ik heb het direct aangepast. Dank voor je oplettendheid 🙂
Brigitte says:
Heerlijk recept, ik heb alleen wat meer saus gemaakt
Eef says:
Dankjewel!
Brigitte says:
Heerlijk recept, ik heb alleen wat meer saus gemaakt
Eef says:
Dankjewel!
Christianne says:
Oh Eef dit was lekker zeg! Wat een goede start van 2019 met deze heerlijke Pad Thai!
Happy New Year meid!
Eef says:
Wat leuk! Dankjewel en jij ook nog de beste wensen (mag nog wel toch 😉 )
Christianne says:
Oh Eef dit was lekker zeg! Wat een goede start van 2019 met deze heerlijke Pad Thai!
Happy New Year meid!
Eef says:
Wat leuk! Dankjewel en jij ook nog de beste wensen (mag nog wel toch 😉 )
Wiljo de Vriend says:
Echt een heerlijk recept, en zo klaar! Al verschillende keren gemaakt.
Eef says:
Wat leuk om te lezen! Dankjewel voor je reactie 😀
Kate says:
Heerlijk recept! Maaaar wist je dat Pad Thai is ontstaan als afleiding van pho sao? Een Vietnamees gerecht! Kway teow is Chinees voor rijstnoedels en veel Thaise mensen zien pad thai dus als Chinees gerecht!
Eef says:
Wat een leuk weetje, dankjewel voor het delen Kate 🙂
Roemer says:
Na vele pad thai recepten te hebben geprobeerd, is dit met uitstek de lekkerste!! Grappig dat je met deze oerhollandse ingrediënten zo dichtbij de authentieke thaise smaak kan komen. Deze houden we erin!!
Eef says:
Wat een mooi compliment, dankjewel 😀
Marieke says:
Ik had niet verwacht dat dit zo lekker zou zijn, echt heerlijk! Dank je wel.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, jij dankjewel voor je reactie 🙂
Jan says:
Wat was dit lekker! Ik heb het al twee keer gemaakt in 1 week. Top gerecht.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Casper says:
Hi Eef,
Gebruik je in je recept ketchup, of bedoel je Ketjap?
Ik ben benieuwd, en heb zin om je gerecht te maken 🙂
Eef says:
Ketchup, gewone ketchup 😉 Eet smakelijk!
Dionne says:
Super lekker! Kom net terug uit Thailand maar deze heeft een stuk meer smaak dan de meeste versies daar, in positieve zin!
Moest 3x lezen dat er ketchup in moest maar wauw dat werkt fantastisch! Heel lekker, veel dank!
Nynke says:
Weer een fijn recept op je website! Deze ga ik zeker vaker maken! Heb er nog peultjes en paprika bij gewokt.
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Shiwa Hoek says:
Heb dit recept net gemaakt en heerlijk gegeten wel. Nu toch dan maar een account aangemaakt zodat ik het meteen kan opslaan.
Anita says:
Vandaag gemaakt. Werd meteen helemaal goedgekeurd. Dus ‘n blijvertje hier.
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Yay, goed zo, dat horen we graag 🙂 Hoop dat jullie er nog vaak van gaan genieten samen!
Krijnie Speksnijder says:
Wat een heerlijk gerecht, bijzonder smaakvol! Wel heb ik een zak Thaise wok groenten, een klein zakje wortel juliene en wok garnalen toe gevoegd. Was smullen!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat fijn, dankjewel!!
Christina says:
Als fan van Thailand heb ik een duidelijk idee bij de smaak en geur van pad Thai. Ik had er dus wel een vraagteken bij: zonder tamarinde? Ik schrijf bijna nooit een review maar vandaag is een uitzondering. Dit recept komt behoorlijk in de buurt bij de ervaring van een portie pad Thai in Thailand. Heerlijk! Ik heb wel rijstnoedels (Conimex) en verse rode peper gebruikt. Eef, je kookt zo hartstikke goed!
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat een mooi compliment is dit! Heel leuk om te lezen, bedankt voor het delen en fijn dat het zo gesmaakt heeft 🙂
LexD. says:
Lekker recept. De ketchup was een verrassend ingrediënt, maar erg lekker. Heb geen platte noodles gebruikt, maar eiermie. Ook ik heb wat meer saus gemaakt, en een volgende keer voeg ik iets groens toe. Die volgende keer zal niet lang op zich laten wachten!
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat goed om te horen! Bedankt voor het delen 🙂
Brigitte says:
Heerlijk recept! Ik voeg ook nog groenten toe: zakje sugarsnaps past er heerlijk bij!
Verder ook meer saus gemaakt.
Ik gebruik rijstnoedels: is het recept ook glutenvrij:)
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Lekker en leuke tips! Dankje Brigitte!
Siroo says:
Net gemaakt met de ingrediënten voor 6 personen (Ik hou van veel in een keer maken;) mijn man, 2 kinderen en ik hebben er echt van genoten! En mijn man is echt een zeeer kieskeurige eter. Ik moest hem dan ook pas aan het einde vertellen dat er ketchup en pindakaas in zat haha. Vanavond neemt hij een extra bordje mee naar het werk:) Weer een recept wat we nog vaak gaan eten!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat super om te horen, dankjewel!