Pad Thai

Pad Thai met kip

Pad thai met kip: een heel erg lekker, makkelijk én snel recept heb ik vandaag voor je. Zet deze pad thai met kip gauw op het menu, want hij is top en ook nog eens zo klaar. Binnen een half uurtje zet je dit heerlijke Thaise recept op tafel.

Pad thai

Pad Thai ken je misschien wel van naam, maar wist je ook dat dit gerecht uit de wok ontzettend makkelijk is om te maken? Pad Thai is van origine een Thais recept en in Thailand is het ook echt een nationaal gerecht. Je kunt het gerecht maken in een wokpan, dat is het makkelijkst. Ik gebruikte zelf deze wokpan hiervoor.

Pad Thai met kip recept

Verschillende soorten Pad Thai

Er zijn vele verschillende soorten Pad Thai, zo kun je dit gerecht maken met vis, vegetarisch, garnalen (deze vind je ook op de blog: pad thai met garnalen), of zoals in dit recept: met kip. Lekker, makkelijk en gezond. Oh, en ook dus nog eens binnen 30 minuten al klaar! Ik zou zeggen, weinig reden om dit gerecht niet te proberen 😉 .

Pad thai ingredienten

Tips voor een extra lekkere pad thai

Ik gebruik voor het maken van mijn recept voor Pad Thai deze keer kipfilet. Je kunt ook prima kipdijfilet gebruiken, iets vetter maar ook iets malser. Beide zijn erg lekker in Pad Thai. Vergeet overigens ook niet de pindakaas in de saus. Misschien klinkt het een beetje gek, maar dit zorgt ervoor dat dit gerecht van lekker naar héél erg lekker gaat.

Pad thai maken

Voor de pinda’s waarmee je dit gerecht garneert, kun je trouwens zowel gezouten als ongezouten pinda’s gebruiken. Persoonlijk vind ik gezouten pinda’s net even lekkerder omdat ze er dan ook qua smaak goed uitspringen.

Pad Thai met kip
Pad Thai

Pad Thai met kip

Binnen 30 minuten zet jij deze HEERLIJKE Pad Thai op tafel! Pad Thai met kip is ontzettend makkelijk om te maken en super lekker.
4.50 van 146 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram platte rijstnoodles 
  • 250 gram kip (kipfilet of kipdijfilet – in stukjes gesneden)
  • 5 bosui
  • 1 ui
  • 1 limoen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 handjes pinda's 
  • 100 gram shiitake (in plakjes gesneden)
  • 3 eetlepels ketchup
  • 1,5 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels vissaus
  • ½ eetlepel pindakaas
  • ½ eetlepel sojasaus
  • ½ theelepel chiliflakes
  • 2 eieren (middel)
  • 100 gram taugé
  • zonnebloemolie, peper en zout
Optioneel: verse koriander naar smaak

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Zorg ervoor dat de noodles gekookt zijn en dat je deze na het koken onder koud water hebt afgespoeld (dit kun je eventueel een dag van tevoren doen).
    • Snij de bosui in dunne plakjes, de ui in halve maantjes, de limoen door de helft en één helft in partjes, de knoflook fijn en hak de pinda's grof.
    • Verhit een beetje zonnebloemolie in de wok en bak de kip gaar in de wok terwijl je deze op smaak brengt met peper en zout. Als de kip bijna gaar is bak je de shittake ook even mee.
    • Haal de kip en shiitake daarna uit de wok en hou even apart.
    • Terwijl de kip aan het bakken is maak je de saus. Hiervoor meng je de volgende ingrediënten in een kommetje: ketchup, vissaus, suiker, pindakaas, chiliflakes, sojasaus, knoflook en het sap van de helft van de limoen.
    • Verhit (indien nodig) nog een klein beetje olie in de wok en voeg de eieren toe. Laat even bakken en roer daarna door zodat je een soort van roerei krijgt.
    • Voeg dan de ui toe, wok even mee en tot slot doe je de kip erbij, daarna de noodles en tot slot de saus. Als laatste voeg je de taugé en de bosui toe. Wok nog 1-2 minuutjes.
    • Serveer in een kom en garneer naar smaak met verse koriander, de fijn gehakte pinda's en de overige partjes limoen. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 451kcal | Koolhydraten: 49g | Eiwitten: 28g | Vetten: 15g | Verzadigd vet: 3g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
    Pad Thai

    69 thoughts on “Pad Thai met kip

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept