Pad Thai met kip in kom

Pad Thai met kip

Een heel erg lekker recept heb ik vandaag voor je namelijk pad thai met kip.Zet dit heerlijke gerecht snel op het menu, want hij is top en ook nog eens lekker snel klaar want binnen een half uurtje zet je dit heerlijke Thaise recept zo op tafel.

Pad Thai ken je misschien wel van naam maar wist je ook dat dit gerecht uit de wok ontzettend makkelijk is om te maken? Pad Thai is van origine een Thais recept en in Thailand is het ook echt een nationaal gerecht.

Verschillende soorten Pad Thai

Er zijn vele verschillende soorten Pad Thai zo kun je dit gerecht maken met vis, garnalen, vegetarisch of zoals ik deed, met kip. Lekker, makkelijk en gezond. Oh, en ook dus nog eens binnen 30 minuten al klaar! Ik zou zeggen, geen reden om dit gerecht niet te proberen 😉 .

Pad Thai uit de Wok

Tips voor een extra lekkere pad thai

Ik gebruik voor het maken van mijn recept voor Pad Thai deze keer kipfilet. Je kunt ook prima kipdijfilet gebruiken, iets vetter maar ook iets malser. Beide zijn erg lekker in Pad Thai. Vergeet overigens ook niet de pindakaas in de saus. Misschien klinkt het een beetje gek maar dit zorgt ervoor dat dit gerecht van lekker naar héél erg lekker gaat. Voor de pinda’s kun je trouwens zowel gezouten als ongezouten pinda’s gebruiken. Persoonlijk vind ik gezouten pinda’s net even lekkerder omdat ze er dan ook qua smaak goed uitspringen.

Pad Thai uit de wok


Het recept voor pad thai met kip:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 15 minuten | Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig voor pad thai met kip (ingrediënten):

 • 250 gram kip in stukjes (gebruik kipdijfilet of kipfilet)
 • 150 gram platte noodles
 • 100 gram taugé
 • 5 x bosui
 • 2 eieren (middel)
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 handjes pinda’s
 • 1 ui
 • 1 limoen
 • 3 eetlepels ketchup
 • 2 eetlepel suiker
 • 2 eetlepels vissaus
 • ½ eetlepel pindakaas
 • ½ lichte sojasaus
 • ½ theelepel chiliflakes
 • peper en zout
 • zonnebloemolie

Optioneel: verse koriander naar smaak

Hoe maak je pad thai met kip:

 1. Zorg ervoor dat de noodles gekookt zijn en dat je deze na het koken onder koud water hebt afgespoeld (dit kun je eventueel een dag van te voren doen).
 2. Snijd de bosui in dunne plakjes, de ui in halve maantjes, de limoen door de helft en één helft in partjes, de knoflook fijn en hak de pinda’s grof.
 3. Verhit een beetje zonnebloemolie in de wok en bak de kip gaar in de wok terwijl je deze op smaak brengt met peper en zout.
 4. Haal de kip daarna uit de wok en houd even apart.
 5. Terwijl de kip aan het bakken is maak je de saus. Hiervoor meng je de volgende ingrediënten in een kommetje: ketchup, vissaus, suiker, pindakaas, chiliflakes, sojasaus, knoflook en het sap van de helft van de limoen.
 6. Verhit (indien nodig) nog een klein beetje olie in de wok en voeg de eieren toe. Laat even bakken en roer er daarna door zodat je een soort van roerei krijgt. Voeg dan de ui toe, wok even mee en tot slot doe je de kip erbij, daarna de noodles erbij en tot slot de saus. Als laatste voeg je de taugé en de bosui toe.
 7. Serveer in een kom en garneer naar smaak met verse koriander, de fijn gehakte pinda’s en de overige partjes limoen. Eet smakelijk!

Pad Thai met kip in kom

Laat het weten via Instagram, Facebook of Twitter  als je dit recept gemaakt hebt met de hashtag #EEFKOOKTZO of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met BK. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk. Hierdoor kies ik ervoor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta (eigenlijk ook heel logisch 😉 ) . Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

32 reacties op “Pad Thai met kip”

 1. Hoi Eef, lekker recept! Heb m opgeslagen. Klopt het dat je linkje naar IG het niet doet? Zie m daar ook nog niet staan. Of ben ik te ongeduldig 🙂

 2. Hoi Eef, lekker recept! Heb m opgeslagen. Klopt het dat je linkje naar IG het niet doet? Zie m daar ook nog niet staan. Of ben ik te ongeduldig 🙂

 3. Een vriendin stuurde me een linkje naar dit recept. Lijkt me super lekker en ga ik zeker eens uitproberen! 😀 Ennuh… die winactie kan ik natuurlijk ook niet aan me voorbij laten gaan. Op naar je Instagram, haha!

 4. Een vriendin stuurde me een linkje naar dit recept. Lijkt me super lekker en ga ik zeker eens uitproberen! 😀 Ennuh… die winactie kan ik natuurlijk ook niet aan me voorbij laten gaan. Op naar je Instagram, haha!

 5. Dit lijkt meer op Hollandse bami dan op pad thai, in Thaise Pad thai zit geen;
  knoflook, ketchup, pindakaas en platte bami maar rijstmie die geweekt is in koud water om voldoende vocht op te nemen.

 6. Dit lijkt meer op Hollandse bami dan op pad thai, in Thaise Pad thai zit geen;
  knoflook, ketchup, pindakaas en platte bami maar rijstmie die geweekt is in koud water om voldoende vocht op te nemen.

 7. Heerlijk recept! Ook mijn zoon van 4 genoot ervan.
  Had alleen soba noodles in huis, volgende keer probeer ik de platte variant.

 8. Heerlijk recept! Ook mijn zoon van 4 genoot ervan.
  Had alleen soba noodles in huis, volgende keer probeer ik de platte variant.

 9. Ben het nu aan het maken. Ziet er erg lekker uit slleen kan ik de pinda’s in het recept niet te ug vinden.

 10. Ben het nu aan het maken. Ziet er erg lekker uit slleen kan ik de pinda’s in het recept niet te ug vinden.

 11. Heerlijk recept! Maaaar wist je dat Pad Thai is ontstaan als afleiding van pho sao? Een Vietnamees gerecht! Kway teow is Chinees voor rijstnoedels en veel Thaise mensen zien pad thai dus als Chinees gerecht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top