Witte chocolade macadamia koekjes

9 x koekjes recepten

9 x koekjes recepten. Zin om koekjes te bakken? Dan heb ik hier het ideale lijstje voor je! 9 x de lekkerste koekjes op een rij. Van witte chocolade koekjes met macadamia, M&M koekjes tot mergpijpjes en stroopkoeken. De leukste (en lekkerste 😉 ) bakrecepten voor koekjes staan klaar voor je.

Koekjes zijn er in vele verschillende vormen en maten. Zo heb je vierkante koekjes zoals Friese Oranjekoek, koekjes die ovaal zijn van vorm zoals cantuccini of in de vorm van een taartpunt zoals boterkoek of gewoon rond, zoals de meeste koekjes. In dit artikel heb ik me voor het gemak even tot de ‘ronde’ koekjes beperkt, maar alle recepten van koekjes die op mijn blog zijn verschenen vind je onder koekjes.

Koekjes bakken recepten

Stuk voor stuk lekker, maar ik wilde een lijstje maken wat je kon bewaren voor een druilerige zondag. Waarmee je makkelijke, lekkere en eenvoudige koekjes kunt maken waar je stiekem eigenlijk niet vanaf kunt blijven, zo lekker. Een mix van jullie favorieten en mijn persoonlijke favorieten op een rij. En dat was best een uitdaging, want ik zeg je eerlijk, alle koekjes recepten van mijn blog zijn lekker. Anders komen ze simpelweg natuurlijk niet online 😉 . Maar met een flinke kop koffie en een strenge selectie methode is het dan toch gelukt:

9 x koekjes recepten op een rij!

M&M koekjes

1. M&M koekjes

Bijna wekelijks word ik getagd op Instagram in foto’s van jullie waarin deze koekjes zijn gemaakt. Ik word daar zó blij van! Niet alleen van deze vrolijke koekjes, maar juist vanwege de moeite die jullie nemen mij te taggen in de foto’s van jullie baksels. Blij dat deze ook zo lekker in de smaak vallen 🙂
Bekijk het recept voor M&M koekjes >>

Gevulde koek recept

2. Gevulde koek recept

Gevulde koeken, wie kent ze niet. Klassiekers, net als roze koeken trouwens. Echt zo’n koek wat je tijdens de ‘grote pauze’ op de middelbare school haalde. Caloriebommetje, maar zo lekker. En zelfgemaakt zijn ze vele malen lekkerder dan die voorverpakte die wij vroeger in de kantine hadden op school 😉 .
Bekijk het recept voor gevulde koeken >>

stroopkoeken

3. Stroopkoeken

Nog zo’n lekker en klassiek koekje: stroopkoeken. Stroopkoeken zijn niet moeilijk om te maken, maar je hebt er wel even tijd voor nodig. Je moet er immers koekjes én stroop -of beter gezegd- karamel voor maken. Die twee samen maken namelijk heerlijke stroopkoeken waar je niet van af kunt blijven…
Bekijk het recept voor stroopkoeken >>

Witte chocolade macadamia koekjes

4. Witte chocolade macadamia koekjes

Ik heb dus een mega zwak voor dit soort koekjes. Chocolate chip koekjes en deze met witte chocolade en macadamia zijn al helemaal fan-tas-tisch lekker. Ik ga hier ook geen woorden meer aan vuil maken, ik zeg alleen maar: MAKEN 😉 .
Bekijk het recept voor witte chocolade macadamia koekjes >>

pindakaaskoekjes

5. Pindakaaskoekjes

Dit is zo’n leuk, makkelijk en lekker recept voor pindakaaskoekjes. Je hebt er slechts 4 ingrediënten voor nodig en die heb je met een beetje mazzel waarschijnlijk wel in huis. Druk met een vork een leuk patroontje in het koekje en bak ze af. Zo simpel en zo lekker.
Bekijk het recept voor pindakaaskoekjes >>

mergpijpjes

6. mergpijpjes

Deze mergpijpjes zijn een ietwat uitdagender klusje en daar heb je dan ook wel even de tijd voor nodig. Ik zeg niet dat ze moeilijk zijn om te maken, integendeel. Maar je hebt er wel even voor nodig, wat tijd, geduld en zoals Robèrt van Heel Holland Bakt dan zou zeggen, je moet ook een beetje netjes werken.
Bekijk het recept voor mergpijpjes >>

speculaas

7. Speculaas

Speculaasjes, hier maak je mij zelfs met 40 graden blij mee. Ik werk ook als foodfotograaf voor o.a. Verstegen (die van de kruiden) en dit jaar maakte ik toevallig voor hen tijdens de hittegolf deze zomer ook een pittige variant van de speculaas voor ze. Echt, zelfs met die temperaturen smaken speculaasjes (en ook nog pittige) heerlijk!
Bekijk het recept voor zelfgemaakte speculaasjes >>

Pindakoeken

8. Pindakoeken

Pindakoeken zie je, althans ik, niet zo vaak meer tegenwoordig. Voor mij is het echt een koekje uit mijn jeugd, zo lekker! Dus het kon niet uitblijven om zelf het lekkere recept voor pindakoeken met jullie te delen. Hij mag dan ook niet ontbreken in deze lijst, aanrader!
Bekijk het recept voor pindakoeken >>

Havermoutkoekjes

9. Havermoutkoekjes

We sluiten af met deze havermoutkoekjes. Af en toe krijg ik verzoekjes voor bepaalde recepten van jullie binnen en deze havermoutkoekjes waren daar één van. Een heel vervelend klusje kan ik je vertellen om hiervoor een waanzinnig lekker recept te ontwikkelen… Hoef je vast niet te vertellen dat ze hier inmiddels al regelmatig gemaakt zijn 😉
Bekijk het recept voor havermoutkoekjes >>

13 thoughts on “9 x koekjes recepten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *