Pindakaaskoekjes

Pindakaaskoekjes (makkelijk recept)

Pindakaaskoekjes, voor de echte pindakaas liefhebber zijn dit de ultieme koekjes. Krokante buitenkant en een smeuïge binnenkant. Zacht zoet en een heerlijke volle pindakaas smaak. Wat wil je nog meer?

Het recept voor pindakaaskoekjes is echt zo’n perfect basisrecept. Vrijwel iedereen kent het maar iedereen maakt ze toch op zijn of haar eigen manier. Je kunt pindakaaskoekjes met maar 3 (!) ingrediënten maken. Dan maak je ze met pindakaas, suiker en ei. Zelf voeg ik er liever nog een beetje bloem aan toe voor het echte “koekjes” gevoel en een klein scheutje vanille extract voor de perfecte smaak.

Pindakaas

Ik ben echt dol op pindakaas. Niet voor niets staat er ook een heuse cheesecake met pindakaas en chocolade op mijn blog. Heerlijk! Vooral de combinatie pindakaas en chocolade is voor mij echt een ultieme verwennerij. Natuurlijk vind ik pindakaas van Calvé heerlijk maar ook eigen merk Albert Heijn is erg lekker en die smeuïge Amerikaanse (ik kan even niet op de naam komen) is ook zeker niet verkeerd. Ik denk dat iedereen dat wel heeft, zijn of haar voorkeur qua pindakaas. Tenminste als je van pindakaas houdt…

… en als je van pindakaas houdt dan moet je deze koekjes echt een keer maken. Ze zijn verrukkelijk. Maar pas wel op want voor je het weet zijn ze… op! Gut, dat rijmt.

Pindakaaskoekjes

Koekjes

Moeilijk om te maken zijn deze koekjes zeker niet, integendeel. Binnen een half uurtje ben je allang klaar met deze koekjes en kun je ze gaan proeven. Het leuke aan dit recept vind ik dat je de pindakaas eigenlijk als boter gebruikt. Normaliter gebruik je suiker, ei, bloem en boter voor het maken van koekjes en in dit recept vervang je eigenlijk boter voor pindakaas.

Je krijgt een lekker stevig deeg waar je makkelijk balletjes van kunt rollen. Het leuke en tegelijk ook meest kenmerkende van deze koekjes is het ruitjespatroon. Deze maak je door de balletjes met een vork plat te drukken en je vork daarna een kwartslag te draaien en weer zachtjes in het deeg te drukken. Ook is het leuk om deze koekjes eens met de kids te maken. Lekker makkelijk maar ook vrij weinig kans op een ontzettende bende en dat is stiekem best wel fijn, toch 😉 ?!

Pindakaaskoekjes

Pindakaaskoekjes

Pindakaaskoekjes recept

Pindakaaskoekjes: ✓ waanzinnig lekker ✓ makkelijk om te maken ✓ kidsproof ✓ voor de pindakaas liefhebber ✓ binnen 30 minuten klaar
4 van 4 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 22 koekjes (ca.)

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram pindakaas
  • 150 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • 1 ei (middel)
  • 1 theelepel vanilleextract

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Doe de bloem, ei, suiker, pindakaas en een scheutje vanille extract in een ruime kom. Mix dit met een handmixer of keukenmachine goed door elkaar. Kneed het deeg daarna met de hand tot een compact deeg.
  • Maak balletjes ter grote van een walnoot van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Druk de balletjes met een vork aan en draai vervolgens de vork een kwartslag en druk weer in het deeg zodat er een ruitjespatroon ontstaat.
  • Doe de koekjes in de oven en bak ze in 15 minuten gaar. Even laten afkoelen en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 113kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwitten: 4g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 1g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Pindakaaskoekjes

36 reacties op “Pindakaaskoekjes (makkelijk recept)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept