fbpx
Pindakaaskoekjes

Pindakaaskoekjes (makkelijk recept)

Pindakaaskoekjes, voor de echte pindakaas liefhebber zijn dit de ultieme koekjes. Krokante buitenkant en een smeuïge binnenkant. Zacht zoet en een heerlijke volle pindakaas smaak. Wat wil je nog meer?

Het recept voor pindakaaskoekjes is echt zo’n perfect basisrecept. Vrijwel iedereen kent het maar iedereen maakt ze toch op zijn of haar eigen manier. Je kunt pindakaaskoekjes met maar 3 (!) ingrediënten maken. Dan maak je ze met pindakaas, suiker en ei. Zelf voeg ik er liever nog een beetje bloem aan toe voor het echte “koekjes” gevoel en een klein scheutje vanille extract voor de perfecte smaak.

Pindakaas

Ik ben echt dol op pindakaas. Niet voor niets staat er ook een heuse cheesecake met pindakaas en chocolade op mijn blog. Heerlijk! Vooral de combinatie pindakaas en chocolade is voor mij echt een ultieme verwennerij. Natuurlijk vind ik pindakaas van Calvé heerlijk maar ook eigen merk Albert Heijn is erg lekker en die smeuïge Amerikaanse (ik kan even niet op de naam komen) is ook zeker niet verkeerd. Ik denk dat iedereen dat wel heeft, zijn of haar voorkeur qua pindakaas. Tenminste als je van pindakaas houdt…

… en als je van pindakaas houdt dan moet je deze koekjes echt een keer maken. Ze zijn verrukkelijk. Maar pas wel op want voor je het weet zijn ze… op! Gut, dat rijmt.

Pindakaaskoekjes

Koekjes

Moeilijk om te maken zijn deze koekjes zeker niet, integendeel. Binnen een half uurtje ben je allang klaar met deze koekjes en kun je ze gaan proeven. Het leuke aan dit recept vind ik dat je de pindakaas eigenlijk als boter gebruikt. Normaliter gebruik je suiker, ei, bloem en boter voor het maken van koekjes en in dit recept vervang je eigenlijk boter voor pindakaas.

Je krijgt een lekker stevig deeg waar je makkelijk balletjes van kunt rollen. Het leuke en tegelijk ook meest kenmerkende van deze koekjes is het ruitjespatroon. Deze maak je door de balletjes met een vork plat te drukken en je vork daarna een kwartslag te draaien en weer zachtjes in het deeg te drukken. Ook is het leuk om deze koekjes eens met de kids te maken. Lekker makkelijk maar ook vrij weinig kans op een ontzettende bende en dat is stiekem best wel fijn, toch 😉 ?!

Pindakaaskoekjes


Het recept voor pindakaaskoekjes:

Voorbereidingstijd: 10 minuten | Bereidingstijd: 15 minuten | Totale bereidingstijd: 25 minuten
Hoeveelheid: ca. 22 stuks

Wat heb je nodig voor pindakaaskoekjes (ingrediënten):

  • 250 gram pindakaas
  • 150 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • 1 ei
  • scheutje vanilleextract

Hoe je pindakaaskoekjes maakt:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de bloem, ei, suiker, pindakaas en een scheutje vanille extract in een ruime kom. Mix dit met een handmixer of keukenmachine goed door elkaar. Kneed het deeg daarna met de hand tot een compact deeg.
  3. Maak balletjes ter grote van een walnoot van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Druk de balletjes met een vork aan en draai vervolgens de vork een kwartslag en druk weer in het deeg zodat er een ruitjespatroon ontstaat.
  5. Doe de koekjes in de oven en bak ze in 15 minuten gaar. Even laten afkoelen en eet smakelijk!

Pindakaaskoekjes

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

24 reacties op “Pindakaaskoekjes (makkelijk recept)”

  1. Hy ik ben 12 ik moest voor schrijf les een recept over schrijven allen nu wil ik het zelf ook maken maar mijn vraag is kun je het ook met vanille aroma doen inplaats van vanille extract

    1. Hi Sven, yes dat is redelijkerwijs hetzelfde en kun je voor elkaar uitwisselen. Extract is puurder en vaak lekkerder van smaak 🙂

  2. Hy ik ben 12 ik moest voor schrijf les een recept over schrijven allen nu wil ik het zelf ook maken maar mijn vraag is kun je het ook met vanille aroma doen inplaats van vanille extract

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top