fbpx
Cheesecake met pindakaas en chocolade

Cheesecake met pindakaas en chocolade

Cheesecake met pindakaas en chocolade. Als je het over guilty pleasures hebt dan is dit er toch echt wel eentje hoor! Hier maak je vrienden mee 😉 . Vandaag vertel ik je precies hoe je deze heerlijke cheesecake met pindakaas en chocolade zelf kunt maken.

Afgelopen dinsdag was ik in hoofddorp bij het Inspiratiehuis 20|20. Ik was namelijk uitgenodigd voor een heuse cheesecake masterclass van Miljuschka en Bosch en daar zeg ik natuurlijk geen “nee” tegen. Het was echt super leuk! Van te voren mocht ik aangeven welke ingrediënten ik graag zou willen terugzien in mijn perfecte cheesecake en hiermee heeft Miljuschka zelf een persoonlijk recept voor mij gemaakt.

Zoals je wel kunt raden is het de cheesecake met pindakaas en chocolade geworden! Ziet ‘ie er niet heerlijk uit? Deze cheesecake heb ik tijdens de workshop gemaakt en voor deze cheesecake de oven in ging rook hij al waanzinnig lekker! In het inspiratiehuis is o.a. Bosch gevestigd en de cheesecake werd dan ook gebakken in de nieuwe Bosch Serie 8 ovens. Leuk detail: deze oven heeft een PerfectBake functie en hierdoor meet hij zelf precies wanneer je taart gaar is. Je hoeft dus zelf geen tijd meer in te stellen of de oven in de gaten te houden. Vernuftige oven en zeker gebruiksvriendelijk.
Beeld: Bibi Neuray

Winnen!

Deze cheesecake is niet normaal lekker! Goed compact, romig, perfecte hoeveelheid pindakaas afgewisseld met stukjes chocolade en een bodem van gemalen nootjes, yum! Hij is wel machtig, dat wel, dus kleine stukjes snijden 😉 .

Ik heb zelf een klein dingetje gewijzigd aan de receptuur voor deze cheesecake namelijk te topping. Laten we het houden op een klein ongelukje met slagroom 😉 . Gelukkig had ik snel een ander idee voor de topping en zie hier het resultaat. Voor we beginnen met dit heerlijke recept geef ik je nog snel even dé tips van Miljuschka voor het maken van de perfecte cheesecake.

Miljuschka’s tips voor de perfecte cheesecake:

✓ Nooit de oven open doen als de cheesecake in de oven staat en een bakje water onder in de oven zetten (stoom)
✓ Altijd boven-onderwarmte gebruiken in de oven en geen hete lucht (hete lucht kan namelijk uitdrogen)
✓ Gebruik roomkaas van de Lidl en voeg een extra eidooier toe aan het beslag samen met wat maizena
✓ Niet te lang mixen daar wordt het beslag te luchtig van, je wilt immers een stevige compacte cheesecake

En nu snel aan de slag met deze wáánzinnig lekkere cheesecake met pindakaas en chocolade!

Cheesecake met pindakaas en chocolade


Het recept een cheesecake met pindakaas en chocolade

Voorbereidingstijd: 20  | Bereidingstijd: 2 uur | Totale bereidingstijd: 2 uur en 20 minuten + afkoelen cheesecake
Hoeveelheid: 12 tot 14 stuks

Wat heb je nodig voor een cheesecake met pindakaas en chocolade (ingrediënten):

 • 900 gram zachte roomkaas
 • 300 gram suiker
 • 250 gram gemengde ongezouten noten
 • 180 gram pure chocolade
 • 135 gram roomboter
 • 115 gram crème fraîche
 • 30 gram bloem
 • 5 hele eieren + 1 eidooier
 • 4 eetlepels pindakaas

Voor de topping optie 1 (zie punt 6.):

 • 100 gram pure chocolade
 • handje ongezouten pinda’s

Voor de topping optie 2 (zie punt 6.):

 • 175 gram pure chocolade
 • 25 gram suiker
 • 125 ml slagroom

Extra: taartvorm met een diameter van 22 centimeter

Hoe je een cheesecake met pindakaas en chocolade maakt:

 1. We beginnen met het maken van de bodem. Hiervoor rooster je de gemengde noten ongeveer 5 minuten in een koekenpan (zonder olie) en laat ze daarna afkoelen.
 2. Smelt 100 gram roomboter in een steelpannetje. Doe de (inmiddels afgekoelde) noten in een keukenmachine met 50 gram suiker en maal de noten fijn. Meng tot slot de gesmolten boter erdoor. Schep het mengsel op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm. Verdeel het vervolgens over de bodem en druk goed aan. Zet de springvorm in de vriezer tot de vulling klaar is.
 3. Verwarm de oven voor op 140 graden (boven- onderwarmte).
 4. Smelt de overige 35 gram roomboter weer in een steelpannetje. Meng de roomkaas, pindakaas, suiker en crème fraîche in een keukenmachine snel en goed door elkaar. Voeg vervolgens één voor één de eieren en de eidooier toe en mix deze er ook snel doorheen. Hak de chocolade fijn. Neem een spatel en spatel hiermee de boter, bloem en de chocolade door de vulling.
 5. Haal de bodem uit de vriezer en schep de vulling erop. Zet de cheesecake met pindakaas en chocolade in de oven en bak hem in ca. 2 uur goudbruin en gaar. Laat de cheesecake daarna 2 uur afkoelen in de oven en daarna een nacht opstijven in de koelkast.
 6. Voor je de cheesecake gaat serveren maak je de topping. Zoals eerder vermeld ben ik afgeweken van het recept voor de topping. Beide opties heb ik voor je uitgeschreven.
  Mijn (aangepaste) versie, optie 1:  100 gram pure chocolade te smelten met een klein klontje roomboter. De gesmolten chocolade met een lepeltje druppelen over de cheesecake. Daarna (voor de chocolade is gestold) verdeel je een klein handje gehakt pinda’s overheen.
  Optie is 2 is naar het originele recept van Miljuschka en deze maak je als volgt: klop de slagroom stijf met 25 gram suiker. Bestrijk de bovenkant van de cheesecake met de slagroom. Rasp chocoladesnippers van 175 gram pure chocolade en strooi dit erover.

Cheesecake workshopBeeld: Bibi Neuray

Winactie: cheesecake masterclass van Miljuschka & Bosch

 

Deze winactie is inmiddels afgelopen. De prijswinnaar  is Lianne en zij is persoonlijk geïnformeerd. Lianne, een hele fijne workshop toegewenst!

Eef

Eef

Hi! Ik ben Eef, eigenaar van Eefkooktzo.nl. Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

27 reacties op “Cheesecake met pindakaas en chocolade”

 1. Ja, super tof! Ik heb een keer een cheesecake gebakken, maar die was fiks mislukt, dus een lesje zou niet verkeerd zijn. 🙂 Ik zou graag gaan met mijn vriendinnetje, hopelijk is ze dan vrij. 😀 (ik volg je al op Facebook)

 2. Dit lijkt me echt super lekker! In een aflevering van Smaakt Naar Meer kwam ook een lekkere pindakaascheesecake voorbij en ik wilde hier graag een recept van. En hier is ie! Zin om hem uit te proberen, mmm!
  Natuurlijk doe ik ook graag mee met deze leuke winactie. Ik zou mijn zusje, de grootste pindakaasfan die ik ken, meenemen naar deze masterclass.

  1. Super leuk dat je mee doet! Tijdens de workshop leer je de perfecte basis cheesecake (dus zonder pindakaas 😉 ) en maak je allerlei lekkere topping waardoor je straks zelf thuis kunt losgaan met allerlei variaties zoals een pindakaas versie bijvoorbeeld!

 3. Wat leuk dat je hiervoor uitgenodigd was chick!! Bofkont 😉 Het is nog best lastig om zo’n goede cheesecake te maken lijkt mij, zo’n masterclass zou ik dus wel kunnen gebruiken haha. Ik ga dit recept sowieso proberen! Fijn weekend alvast.

  Liefs, Merel

 4. kelly van voorden

  Jaaaajhhh…fanva cheesecake en jouw recepten..en ik kan aardig n potje koken..maar bakken is toch vaak nog een crime!..Volg dus graag deze workshop. Wel alleen..niemand die ik ken die t leum zou vinden..ga jij mee Eef??.

  1. Geeft niet hoor 🙂 Ik zal je uit de loting halen omdat je hebt aangegeven 22 november niet te kunnen via Instagram, goed? Hopelijk de volgende keer beter!

 5. Peggy Verrijt (Brunette Ambition)

  Dit recept komt bovenaan mijn lijstje! En deze workshop zou ik heel graag met mijn lieve vriendinnetje Esmée willen winnen omdat ze in deze moeilijke tijd altijd voor me klaarstaat en het een mooie aanwinst zou zijn voor bij het opstarten van mijn eigen blog, samen met haar. Fingers crossed!

 6. Mmmm cheesecake! Zou ik elke dag wel lusten. Samen met Ingrid Prins, die ik al heel lang niet heb gezien, zou ik deze workshop graag willen winnen.

 7. Debbie Aloserij

  Super leuk om een masterclass te krijgen van de master onder de cheesecakes!
  Nu duimen dat we winnen en dan neem ik Kim Overtoom mee.

 8. Anita te Gussinklo

  Lijkt me super leuk om samen met mijn zus te doen.
  Gezellig samen bakken en die cheese cake komt goed uit, want ze is dan ook nog (eens) bijna jarig.helaas kan ik haar niet taggen want ze heeft geen Facebook maar zal deze leuke & lekkere actie wel delen.

 9. Goede morgen Eef. Wat een leuke win actie. Ik was al van plan om naar het inspiratie huis te gaan. Wij gaan namelijk in februari en nieuwe keuken kopen. En samen met mijn bak vriendin Karin van den Nieuwenhof zou ik dan nu zo maar een bosch oven kunnen testen. En een nieuw recept voor onze highTforyou.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top