Cheesecake met pindakaas en chocolade

Cheesecake met pindakaas en chocolade

Cheesecake met pindakaas en chocolade. Als je het over guilty pleasures hebt, dan is dit er toch echt wel eentje hoor! Hier maak je vrienden mee 😉 . Vandaag vertel ik je precies hoe je deze heerlijke cheesecake met pindakaas en chocolade zelf kunt maken.

Afgelopen dinsdag was ik in Hoofddorp bij het Inspiratiehuis 20|20. Ik was namelijk uitgenodigd voor een heuse cheesecake masterclass van Miljuschka en Bosch en daar zeg ik natuurlijk geen “nee” tegen. Het was echt superleuk! Van tevoren mocht ik aangeven welke ingrediënten ik graag zou willen terugzien in mijn perfecte cheesecake en hiermee heeft Miljuschka zelf een persoonlijk recept voor mij gemaakt.

Zoals je wel kunt raden is het de cheesecake met pindakaas en chocolade geworden! Ziet ‘ie er niet heerlijk uit? Deze cheesecake heb ik tijdens de workshop gemaakt en voor deze cheesecake de oven in ging, rook hij al waanzinnig lekker. In het inspiratiehuis is o.a. Bosch gevestigd en de cheesecake werd dan ook gebakken in de nieuwe Bosch Serie 8 ovens. Leuk detail: deze oven heeft een PerfectBake functie en hierdoor meet hij zelf precies wanneer je taart gaar is. Je hoeft dus zelf geen tijd meer in te stellen of de oven in de gaten te houden. Vernuftige oven en zeker gebruiksvriendelijk.

Beeld: Bibi Neuray

Cheesecake tips

Deze cheesecake is niet normaal lekker! Goed compact, romig, perfecte hoeveelheid pindakaas afgewisseld met stukjes chocolade en een bodem van gemalen nootjes, yum! Hij is wel machtig, dat wel, dus kleine stukjes snijden 😉 .

Ik heb zelf een klein dingetje gewijzigd aan de receptuur voor deze cheesecake, namelijk te topping. Laten we het houden op een klein ongelukje met slagroom 😉 . Gelukkig had ik snel een ander idee voor de topping en zie hier het resultaat. Voor we beginnen met dit heerlijke recept geef ik je nog snel even dé tips van Miljuschka voor het maken van de perfecte cheesecake.

Miljuschka’s tips voor de perfecte cheesecake:

✓ Nooit de oven open doen als de cheesecake in de oven staat en een bakje water onder in de oven zetten (stoom)
✓ Altijd boven- en onderwarmte gebruiken in de oven en geen hete lucht (hete lucht kan namelijk uitdrogen)
✓ Gebruik roomkaas van de Lidl en voeg een extra eidooier toe aan het beslag samen met wat maizena
✓ Niet te lang mixen daar wordt het beslag te luchtig van, je wilt immers een stevige compacte cheesecake

En nu snel aan de slag met deze wáánzinnig lekkere cheesecake met pindakaas en chocolade!

Cheesecake met pindakaas en chocolade

Cheesecake met pindakaas en chocolade

Cheesecake met pindakaas en chocolade

Het recept voor de meest heerlijke, veel te lekkere cheesecake met pindakaas en chocolade. Zo waanzinnig lekker. Aanrader om eens te maken!
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Opstijven: 1 dag
Totale tijd: 1 dag 2 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 12 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram gemengde noten (ongezouten )
  • 135 gram roomboter
  • 300 gram suiker
  • 900 gram roomkaas (kamertemperatuur)
  • 180 gram pure chocolade
  • 115 gram crème fraîche
  • 30 gram bloem
  • 5 eieren
  • 1 eidooier
  • 4 eetlepels pindakaas
Topping optie 1 (zie punt 6)
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 handje ongezouten pinda's
Topping optie 2 (zie punt 6)
  • 175 gram pure chocolade
  • 25 gram suiker
  • 125 ml slagroom

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • We beginnen met het maken van de bodem. Hiervoor rooster je de gemengde noten ongeveer 5 minuten in een koekenpan (zonder olie) en laat ze daarna afkoelen.
  • Smelt 100 gram roomboter in een steelpannetje. Doe de (inmiddels afgekoelde) noten in een keukenmachine met 50 gram suiker en maal fijn. Meng tot slot de gesmolten boter erdoor. Schep het mengsel op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm. Verdeel het vervolgens over de bodem en druk goed aan. Zet de springvorm in de vriezer tot de vulling klaar is.
  • Verwarm de oven voor op 140 graden (boven- onderwarmte).
  • Smelt de overige 35 gram roomboter weer in een steelpannetje. Meng de roomkaas, pindakaas, suiker en crème fraîche in een keukenmachine snel en goed door elkaar. Voeg vervolgens één voor één de eieren en de eidooier toe en mix deze er ook snel doorheen. Hak de chocolade fijn. Neem een spatel en spatel hiermee de boter, bloem en de chocolade door de vulling.
  • Haal de bodem uit de vriezer en schep de vulling erop. Zet de cheesecake met pindakaas en chocolade in de oven en bak hem in ca. 2 uur goudbruin en gaar. Laat de cheesecake daarna 2 uur afkoelen in de oven en daarna een nacht opstijven in de koelkast.
  • Voor je de cheesecake gaat serveren maak je de topping. Zoals eerder vermeld ben ik afgeweken van het recept voor de topping. Beide opties heb ik voor je uitgeschreven.
  • Mijn (aangepaste) versie, optie 1: 100 gram pure chocolade smelten met een klein klontje roomboter. De gesmolten chocolade met een lepeltje druppelen over de cheesecake. Daarna (voor de chocolade is gestold) verdeel je een klein handje gehakt pinda's er overheen.
  • Optie is 2 is naar het originele recept van Miljuschka en deze maak je als volgt: klop de slagroom stijf met 25 gram suiker. Bestrijk de bovenkant van de cheesecake met de slagroom. Rasp chocoladesnippers van 175 gram pure chocolade en strooi dit erover.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 889kcal | Koolhydraten: 56g | Eiwitten: 14g | Vetten: 70g | Verzadigd vet: 35g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Cheesecake workshopBeeld: Bibi Neuray

Winactie: cheesecake masterclass van Miljuschka & Bosch

Deze winactie is inmiddels afgelopen. De prijswinnaar  is Lianne en zij is persoonlijk geïnformeerd. Lianne, een hele fijne workshop toegewenst!

27 reacties op “Cheesecake met pindakaas en chocolade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept