Volg mij:
(Zoete) Baksels, Taarten

Cheesecake met pindakaas en chocolade

Cheesecake met pindakaas en chocolade

Cheesecake met pindakaas en chocolade. Als je het over guilty pleasures hebt dan is dit er toch echt wel eentje hoor! Hier maak je vrienden mee ūüėČ . Vandaag vertel ik je precies hoe je deze heerlijke cheesecake met pindakaas en chocolade zelf kunt maken.

Afgelopen dinsdag was ik in hoofddorp bij het Inspiratiehuis 20|20. Ik was namelijk uitgenodigd voor een heuse cheesecake masterclass van Miljuschka en Bosch en daar zeg ik natuurlijk geen “nee” tegen. Het was echt super leuk! Van te voren mocht ik aangeven welke ingredi√ęnten ik graag zou¬†willen terugzien in mijn perfecte cheesecake en hiermee heeft Miljuschka zelf een persoonlijk recept voor mij gemaakt.

Zoals je wel kunt raden is het de cheesecake met pindakaas en chocolade geworden! Ziet ‘ie er niet heerlijk uit? Deze cheesecake heb ik tijdens de workshop gemaakt en voor deze cheesecake de oven in ging rook hij al waanzinnig lekker! In het inspiratiehuis is o.a. Bosch gevestigd en de cheesecake werd dan ook gebakken in de nieuwe Bosch Serie 8 ovens. Leuk detail: deze oven heeft een PerfectBake functie en hierdoor meet hij zelf precies wanneer je taart gaar is. Je hoeft dus zelf geen tijd meer in te stellen of de oven in de gaten te houden.¬†Vernuftige oven¬†en zeker gebruiksvriendelijk.
Beeld: Bibi Neuray

Winnen!

Deze cheesecake is niet¬†normaal lekker! Goed compact, romig, perfecte hoeveelheid pindakaas afgewisseld met stukjes chocolade en een bodem van gemalen nootjes, yum! Hij is wel machtig, dat wel, dus kleine stukjes snijden ūüėČ .

Ik heb zelf een klein dingetje gewijzigd aan de receptuur voor deze cheesecake namelijk te topping. Laten we het houden op een klein ongelukje met slagroom ūüėČ . Gelukkig had ik snel een ander idee voor de topping en zie hier het resultaat. Voor we beginnen met dit heerlijke recept geef ik je nog snel even d√© tips van Miljuschka¬†voor het maken van de perfecte¬†cheesecake.

Miljuschka’s tips voor de perfecte cheesecake:

‚úď Nooit de oven open doen als de cheesecake in de oven staat en een bakje water onder in de oven zetten¬†(stoom)
‚úď Altijd boven-onderwarmte gebruiken in de oven en geen hete lucht (hete lucht kan namelijk uitdrogen)
‚úď Gebruik roomkaas van de Lidl en voeg een extra eidooier toe¬†aan het beslag samen met wat maizena
‚úď Niet te lang mixen daar wordt het beslag¬†te luchtig van, je wilt immers een stevige compacte cheesecake

En nu snel aan de slag met deze w√°√°nzinnig lekkere cheesecake met pindakaas en chocolade!

Cheesecake met pindakaas en chocolade


Het recept een cheesecake met pindakaas en chocolade

Voorbereidingstijd: 20  | Bereidingstijd: 2 uur | Totale bereidingstijd: 2 uur en 20 minuten + afkoelen cheesecake
Hoeveelheid: 12 tot 14 stuks

Wat heb je nodig voor een cheesecake met pindakaas en chocolade¬†(ingredi√ęnten):

 • 900 gram zachte roomkaas
 • 300 gram suiker
 • 250 gram gemengde ongezouten noten
 • 180 gram pure chocolade
 • 135 gram roomboter
 • 115 gram cr√®me fra√ģche
 • 30 gram bloem
 • 5 hele eieren + 1 eidooier
 • 4 eetlepels pindakaas

Voor de topping optie 1 (zie punt 6.):

 • 100 gram pure chocolade
 • handje ongezouten pinda’s

Voor de topping optie 2 (zie punt 6.):

 • 175 gram pure chocolade
 • 25 gram suiker
 • 125 ml slagroom

Extra: taartvorm met een diameter van 22 centimeter

Hoe je een cheesecake met pindakaas en chocolade maakt:

 1. We beginnen met het maken van de bodem. Hiervoor rooster je de gemengde noten ongeveer 5 minuten in een koekenpan (zonder olie) en laat ze daarna afkoelen.
 2. Smelt 100 gram roomboter in een steelpannetje. Doe de (inmiddels afgekoelde) noten in een keukenmachine met 50 gram suiker en maal de noten fijn. Meng tot slot de gesmolten boter erdoor. Schep het mengsel op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm. Verdeel het vervolgens over de bodem en druk goed aan. Zet de springvorm in de vriezer tot de vulling klaar is.
 3. Verwarm de oven voor op 140 graden (boven- onderwarmte).
 4. Smelt de overige 35 gram roomboter weer in een steelpannetje. Meng de roomkaas, pindakaas, suiker en cr√®me fra√ģche in een keukenmachine snel en goed door elkaar. Voeg vervolgens √©√©n voor √©√©n de eieren en de eidooier toe en mix deze er ook snel doorheen. Hak de chocolade fijn. Neem een spatel en spatel hiermee de boter, bloem en de chocolade door de vulling.
 5. Haal de bodem uit de vriezer en schep de vulling erop. Zet de cheesecake met pindakaas en chocolade in de oven en bak hem in ca. 2 uur goudbruin en gaar. Laat de cheesecake daarna 2 uur afkoelen in de oven en daarna een nacht opstijven in de koelkast.
 6. Voor je de cheesecake gaat serveren maak je de topping. Zoals eerder vermeld ben ik afgeweken van het recept voor de topping. Beide opties heb ik voor je uitgeschreven.
  Mijn (aangepaste) versie, optie 1: ¬†100 gram pure chocolade te smelten met een klein klontje roomboter. De gesmolten chocolade met een lepeltje druppelen over de cheesecake. Daarna (voor de chocolade is gestold) verdeel je een klein handje gehakt pinda’s overheen.
  Optie is 2 is naar het originele recept van Miljuschka en deze maak je als volgt: klop de slagroom stijf met 25 gram suiker. Bestrijk de bovenkant van de cheesecake met de slagroom. Rasp chocoladesnippers van 175 gram pure chocolade en strooi dit erover.

Cheesecake workshopBeeld: Bibi Neuray

Winactie: cheesecake masterclass van Miljuschka & Bosch

 

Deze winactie is inmiddels afgelopen. De prijswinnaar ¬†is Lianne en zij is persoonlijk ge√Įnformeerd.¬†Lianne, een hele fijne workshop toegewenst!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

27 Reacties

 • Beantwoorden Sandra

  Poeh deze was lekker, goede combi hoor! Echt een heerlijk recept:-)

  4 november 2016 at 07:29
  • Beantwoorden Eef

   Dank je wel! Hij was ook echt zo op gister ūüėÄ

   4 november 2016 at 14:11
 • Beantwoorden Lianne

  Te lekker, die workshop zou ik graag volgen!

  4 november 2016 at 10:29
 • Beantwoorden Lianne

  Ja, super tof! Ik heb een keer een cheesecake gebakken, maar die was fiks mislukt, dus een lesje zou niet verkeerd zijn. ūüôā Ik zou graag gaan met mijn vriendinnetje, hopelijk is ze dan vrij. ūüėÄ (ik volg je al op Facebook)

  4 november 2016 at 10:42
 • Beantwoorden Fleur

  Lijkt me echt superleuk. Ik ben dol op cheesecake en mijn zusje ook. Gezellig samen bakken

  4 november 2016 at 10:48
 • Beantwoorden Anne-Marie

  Wat een gave actie! Ik weet nog niet zeker of het me lukt om vrij te krijgen die dag maar ik waag graag een kansje!

  4 november 2016 at 10:50
 • Beantwoorden Demi | StudioKOOK

  Dit lijkt me echt super lekker! In een aflevering van Smaakt Naar Meer kwam ook een lekkere pindakaascheesecake voorbij en ik wilde hier graag een recept van. En hier is ie! Zin om hem uit te proberen, mmm!
  Natuurlijk doe ik ook graag mee met deze leuke winactie. Ik zou mijn zusje, de grootste pindakaasfan die ik ken, meenemen naar deze masterclass.

  4 november 2016 at 11:30
  • Beantwoorden Eef

   Super leuk dat je mee doet! Tijdens de workshop leer je de perfecte basis cheesecake (dus zonder pindakaas ūüėČ ) en maak je allerlei lekkere topping waardoor je straks zelf thuis kunt losgaan met allerlei variaties zoals een pindakaas versie bijvoorbeeld!

   4 november 2016 at 14:12
 • Beantwoorden Merel

  Wat leuk dat je hiervoor uitgenodigd was chick!! Bofkont ūüėČ Het is nog best lastig om zo’n goede cheesecake te maken lijkt mij, zo’n masterclass zou ik dus wel kunnen gebruiken haha. Ik ga dit recept sowieso proberen! Fijn weekend alvast.

  Liefs, Merel

  4 november 2016 at 12:07
 • Beantwoorden Anto

  Nog nooit een cheesecake gebakken, dus ik ben benieuwd

  4 november 2016 at 17:17
 • Beantwoorden kelly van voorden

  Jaaaajhhh…fanva cheesecake en jouw recepten..en ik kan aardig n potje koken..maar bakken is toch vaak nog een crime!..Volg dus graag deze workshop. Wel alleen..niemand die ik ken die t leum zou vinden..ga jij mee Eef??.

  4 november 2016 at 21:38
 • Beantwoorden kelly van voorden

  Excuus..voor alle typfouten.(telefoontypen ook niet echt mijn ding)

  4 november 2016 at 21:39
  • Beantwoorden Eef

   Geeft niet hoor ūüôā Ik zal je uit de loting halen omdat je hebt aangegeven 22 november niet te kunnen via Instagram, goed? Hopelijk de volgende keer beter!

   6 november 2016 at 10:19
 • Beantwoorden Peggy Verrijt (Brunette Ambition)

  Dit recept komt bovenaan mijn lijstje! En deze workshop zou ik heel graag met mijn lieve vriendinnetje Esmée willen winnen omdat ze in deze moeilijke tijd altijd voor me klaarstaat en het een mooie aanwinst zou zijn voor bij het opstarten van mijn eigen blog, samen met haar. Fingers crossed!

  5 november 2016 at 06:25
 • Beantwoorden Dani√ęlle

  Hmm die ziet er mega lekker uit! Helaas kan ik niet meedoen met de winactie, maar diegene die wint boft maar!

  5 november 2016 at 09:34
 • Beantwoorden Eric

  Jammie, ziet er heerlijk uit!

  5 november 2016 at 11:38
 • Beantwoorden Heleen

  Mmmm cheesecake! Zou ik elke dag wel lusten. Samen met Ingrid Prins, die ik al heel lang niet heb gezien, zou ik deze workshop graag willen winnen.

  6 november 2016 at 08:11
 • Beantwoorden Debbie Aloserij

  Super leuk om een masterclass te krijgen van de master onder de cheesecakes!
  Nu duimen dat we winnen en dan neem ik Kim Overtoom mee.

  6 november 2016 at 11:23
 • Beantwoorden Linda

  Deze lekker workshop wil ik wel winnen en dan neem ik het aller liefste zusje van de hele wereld mee.

  6 november 2016 at 20:23
 • Beantwoorden Paul Bergenhenegouwen

  ik ben benieuwd wie er gaat winnen.

  6 november 2016 at 22:46
  • Beantwoorden Eef

   Ik ook! De 14e ga ik lootjes maken en dan zal ik de winnaar persoonlijk informeren. Doe je ook mee met de winactie?

   6 november 2016 at 23:05
 • Beantwoorden Marijke

  Dit klinkt echt als een fantastische cheesecake!

  7 november 2016 at 08:20
 • Beantwoorden Anita te Gussinklo

  Lijkt me super leuk om samen met mijn zus te doen.
  Gezellig samen bakken en die cheese cake komt goed uit, want ze is dan ook nog (eens) bijna jarig.helaas kan ik haar niet taggen want ze heeft geen Facebook maar zal deze leuke & lekkere actie wel delen.

  8 november 2016 at 23:29
 • Beantwoorden Sandra van Amstel

  Goede morgen Eef. Wat een leuke win actie. Ik was al van plan om naar het inspiratie huis te gaan. Wij gaan namelijk in februari en nieuwe keuken kopen. En samen met mijn bak vriendin Karin van den Nieuwenhof zou ik dan nu zo maar een bosch oven kunnen testen. En een nieuw recept voor onze highTforyou.

  10 november 2016 at 08:30
 • Laat een reactie achter