Cantuccini

Cantuccini

Cantuccini, Italiaanse amandelkoekjes. Knapperig, gevuld met amandelen en heerlijk om in de espresso te dopen of in een glaasje dessertwijn, zoals Vin Santo, na de maaltijd. Moeilijk om zelf te maken? Totaal niet!

Deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap. De foodblogswap wordt georganiseerd in een Facebook-groep voor foodbloggers. Je kunt je hiervoor opgeven en dan krijg je willekeurig een blog toegewezen waarvan je een recept gaat maken. Dat recept geef je dan een eigen twist. Bekijk ook dit overzicht met al mijn ‘foodblogswap-recepten’ voor meer inspiratie.

Ingredienten cantuccini

Even voorstellen… Anna van “Aan tafel bij Anna”

Deze maand mocht ik aan de slag met de foodblog van Anna met de leuke naam Aan tafel bij Anna. Een overzichtelijk blog met veel diverse recepten. Meestal gezond, maar ook lekkere baksels zoals cantuccini vind je op haar foodblog.

Nu vind ik het altijd leuk om een eigen twist te geven aan een recept en omdat Anna voor speltbloem en kokosbloesemsuiker was gegaan, wilde ik de klassieker maken. Het authentieke en klassieke recept voor die heerlijke, Italiaanse amandelkoekjes, cantuccini. Tijdens mijn zoektocht naar het echte, authentieke recept kwam ik langs het recept van de bekende banketbakker Cees Holtkamp, dat moest hem worden! Met de inspiratie van Anna en het klassieke recept van meneer Holtkamp dook ik de keuken in.

Het resultaat is heerlijk! Lekker dat ze zijn. Deze cantuccini moet je echt eens proberen, aanrader!

Cantuccini recept

Cantuccini

Cantuccini

Makkelijk cantuccinirecept, Italiaanse amandelkoekjes
4.50 van 8 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 40 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 100 gram amandelen (met schil - ongebakken / ongezouten)
  • 125 gram bloem
  • 125 gram suiker
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei (+ 1 ei extra ei om het deeg mee te bestrijken)
  • snuf zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 160 graden boven- en onderwarmte.
  • Hak de amandelen in grove stukken.
  • Kneed van alle ingrediënten (behalve de amandelen) een samenhangend (iets plakkerig) deeg. Kneed met de hand of de keukenmachine.
  • Kneed de amandelen erdoor. Doe eventueel wat extra bloem op je handen en / of het aanrecht om het deeg makkelijk(er) te kunnen kneden.
  • Maak 4 stevige rollen van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Druk de rollen iets aan en bestrijk ze vervolgens met het extra ei.
  • Bak de cantuccini 20 minuten in de oven.
  • Haal ze daarna uit de oven en snij er direct met een scherp mes koekjes van 2cm dik van. Snijd de koekjes schuin af, zodat ze zo lang mogelijk worden en leg ze daarna terug op de bakplaat.
  • Bak de koekjes nog 15 minuten in de oven, maar nu op 130 graden boven- en onderwarmte. Dan worden de koekjes hard.
  • Laat de cantuccini afkoelen en eet smakelijk! Je kunt ze bewaren in een koektrommel.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 39kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwitten: 1g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Cantuccini

Cantuccini Pinterest Collage

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept