Pindakoeken

Pindakoeken (+ kookvideo)

Pindakoeken, wie kent ze niet? Heerlijke brosse koekjes met daarop pinda’s. Makkelijk om te maken, snel klaar en verslavend lekker. Een ideaal recept om op een herfstige of winterse dag eens lekker mee de keuken in te duiken!

Koekjes bakken vind ik altijd een heerlijke bezigheid. Het heeft iets huiselijks, knus en is ideaal om te doen met kinderen. Het is niet moeilijk of gevaarlijk zo lang je een beetje oppast bij de oven.

Pindakoeken met pindakaas

Pindakoeken heeft voor mij iets nostalgisch, vroeger zag je ze regelmatig, tegenwoordig niet zo vaak meer. Pindakaaskoekjes zijn er een beetje voor in de plaats gekomen, volgens mij. Beide ontzettend lekker, ik zou niet kunnen kiezen eerlijk gezegd… Allebei maken dus 😉 Ik heb voor die extra “pinda-smaak” ook lekker een beetje pindakaas door het beslag gedaan. Zo lekker!

Zelfgemaakte pindakoeken

Zelfgemaakte koekjes

Zelf koekjes maken vind ik een van de leukste dingen om te bakken. Heerlijk op een druilerige (zondag)middag de keuken induiken. Een beetje snoepen van het deeg… en een koekje of 2… 3… proberen. Tja, je moet immers wel weten of de smaken goed zijn toch 😉 . Ideaal voor als je visite krijgt, steel je direct de show met zelfgemaakte koekjes. Ze blijven trouwens een dag of 2 à 3 lekker in een koektrommeltje.

Pindakoeken met pinda's

Pindakoeken

Pindakoeken

Het recept voor de lekkerste zelfgemaakte pindakoeken met pinda's én pindakaas
4.75 van 8 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 15 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 125 gram bloem
  • 75 gram pinda's (ongezouten)
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 60 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 1 ei (middel)
  • 1 eetlepel pindakaas (flinke eetlepel)
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel baking soda

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kluts het eitje in een klein kommetje.
  • Mix de roomboter, basterdsuiker, de helft van het ei en de pindakaas goed door elkaar.
  • Voeg beetje bij beetje de bloem, de baking soda en de bakpoeder toe en kneed er een mooi deeg van.
  • Maak er een bolletje van en leg het afgedekt met huishoudplastic ongeveer een half uur in de koeling.
    Het deeg is erg plakkerig en dan kun je het makkelijker uitrollen straks.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Verdeel een beetje bloem over het aanrecht en rol daarop het deeg uit tot het ongeveer een halve centimeter dik is.
  • Steek met een ronde koekjesvorm er nu 15 koekjes van en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Meng nu 1 eetlepel melk door de helft van het overgebleven geklutste ei en bestrijk de bovenkant van de koekjes ermee.
  • Druk de pinda's in de koekjes en bak ze vervolgens in ca. 15 minuten gaar en bruin in de oven. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 118kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwitten: 3g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Pindakoeken

https://www.instagram.com/tv/B3mCC9LlJti/

3 thoughts on “Pindakoeken (+ kookvideo)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept