Roze koeken recept

Roze koeken recept

Roze koeken recept en aangezien het begin februari is, vond ik het wel een heel toepasselijk recept om het begin van de maand met Valentijnsdag te beginnen. Want zeg nou zelf, op deze koeken word je toch gewoon een beetje verliefd πŸ˜‰

Het recept voor roze koeken stond ontzettend lang op mijn ‘baklijstje’ (ja, ik heb zo’n lijstje op mijn telefoon). Geen idee waarom hij daar zo lang heeft gestaan want het is ontzettend makkelijk te maken en ook nog eens heel erg leuk om te doen. Bijkomend voordeel is dat je daarna die waanzinnig lekkere roze koeken mag proeven. Het zijn echte door-etertjes, dus misschien maar goed dat ik dit niet eerder wist…

Zelf roze koeken maken

Als je nog nooit zelfgemaakte roze koeken hebt geproefd dan kan ik je ze zeker aanraden, wat een verschil met die machinaal gemaakte koeken! De cake is heerlijk luchtig en de roze laag is niet gemaakt van geplette mieren πŸ˜‰ Daarvoor heb ik gewoon lekker frambozen gebruikt. Diepvries frambozen want ik maakte ze eind januari en dan heb je niet van de hele lekkere zoete frambozen vers in de winkel.

Zelfgemaakt zijn ze trouwens wat kleiner. Je maakt ze namelijk in een cupcake/ muffinvorm en die is simpelweg wat kleiner. Geeft niets, kun je er eentje extra nemen zullen we maar zeggen.

Zelf roze koeken maken

Roze koeken recept

Roze koeken

Het recept voor heerlijke, zelfgemaakte roze koeken met een glazuur van framboos. Makkelijk om te maken en zo ontzettend lekker, aanrader!
4.52 van 31 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 12 koeken

Wat heb je nodig (ingrediΓ«nten):

Voor de bodem van de roze koek:
  • 100 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur)
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren (middel)
  • 1 theelepel vanille extract
  • snuf zout en citroenrasp (optioneel)
Voor de roze glazuur:
  • 100 gram frambozen
  • 200 gram poedersuiker

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Vet de cupcake/ muffinvorm in met boter en strooi er een beetje bloem overheen om te zorgen dat de cake-jes straks makkelijk uit de vorm komen.
  • Meng alle ingrediΓ«nten voor de bodem van de roze koek door elkaar en voeg naar smaak een beetje citroenrasp toe.
  • Verdeel het beslag over de cupcake/ muffinvorm zodat de bodem goed bedekt is (maar de vorm niet volledig vol is). Indien je een cupcake/ muffinvorm met 6 holtes gebruikt bak je de cake-jes in twee delen af.
  • Zet de bakvorm in de oven en bak de cake-jes nu in circa 15 minuten heel licht goudbruin en gaar.
  • Laat de cake-jes daarna volledig afkoelen.
  • Pureer 50 gram framboos en druk ze door een zeef.
  • Meng het gezeefde vocht van de frambozen met de poedersuiker. Indien de glazuur nog te dik is voeg je eventueel een paar druppels water toe.
  • Verdeel de glazuur over de cake-jes en laat hard worden. Dan zijn ze klaar. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

CalorieΓ«n: 203kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwitten: 2g | Vetten: 8g | Verzadigd vet: 5g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Roze koeken recept

Roze koeken pinterest collage

7 thoughts on “Roze koeken recept

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept