Witte chocolade macadamia koekjes

Witte chocolade macadamia koekjes

Witte chocolade macadamia koekjes, een knapperig randje, een zachte binnenkant, goed gevuld met witte chocolade, stukjes macadamianoot en verslavend lekker… zo omschrijf je deze waanzinnig lekkere koekjes het beste!

Koekjes bakken, ik vind het een van de leukste dingen om te doen. Makkelijk om te maken, leuk om met de kleintjes te doen en het resultaat… ai ai ai wat zijn deze koekjes toch weer een partij lekker. Ik heb echt een perfect basisrecept om keer op keer de lekkerste koekjes te kunnen maken. Elke keer pas ik hem iets aan, verander de vulling en wacht in spanning af… ook dit weer waren ze een doorslaand succes.

Witte chocolade macadamia koekjes

Écht lekkere koekjes moeten namelijk, als je het aan mij vraagt, een knapperig randje hebben en aan de binnenkant nog een tikkeltje zacht zijn. Dan zijn ze perfect! De combinatie van witte chocolade en knapperige macadamianoten in dit koekje is natuurlijk ook een feestje. Ik ben helemaal niet een enorme liefhebber van witte chocolade, maar in deze combinatie vind ik het top en kan ik stiekem niet van deze lekkere witte chocolade macadamia koekjes afblijven…

Macadamia en witte chocolade koekjes

Witte chocolade macadamia koekjes

Makkelijk recept voor heerlijke koekjes met witte chocolade en macadamianoten.
4 van 2 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 15 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram roomboter (ongezouten, kamertemperatuur)
  • 125 gram suiker
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram witte chocolade (in kleine stukjes)
  • 50 gram macadamianoten (ongezouten en ongebrand)
  • 1 ei (middel)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½ theelepel bakingsoda

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Mix de boter, basterdsuiker, suiker en vanillesuiker door elkaar met een handmixer.
  • Voeg het eitje toe.
  • Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de bakingsoda toe.
  • Tot slot schep je de chocolade en macadamianoten (in stukjes) erdoor.
  • Bedek een bakplaat met een velletje bakpapier en schep met de ijsschep (of een lepel) gelijke bolletjes deeg op de bakplaat. Zorg dat je voldoende ruimte tussen de koekjes houdt.
  • Bak de koekjes (eventueel in delen) in ca. 10-12 minuten gaar. Even laten afkoelen en eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 236kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwitten: 3g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 6g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Witte chocolade macadamia koekjes

Macadamia en witte chocolade koekjes Pinterest Collage

 

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

2 reacties op “Witte chocolade macadamia koekjes”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top