Volg mij:
(Zoete) Baksels

M&M koekjes

M&M koekjes

M&M koekjes. Ze zien er niet alleen erg lekker uit, dat zijn ze ook! Met slechts een handjevol ingrediënten maak je deze heerlijke koekjes die lekker ‘chewy’ aan de binnenkant zijn en iets knapperig van buiten.

Dat is precies hoe ik mijn koekjes lekker vind: zacht ‘chewy’ aan de binnenkant en mooi goudbruin en knapperig aan de buitenkant.

De perfecte koekjes

Om dit te bereiken bak ik de koekjes vrij kort in de oven namelijk 10 tot 12 minuten. Houd er wel rekening mee dat elke oven anders is. Een goede indicatie of de koekjes goed zijn is wanneer ze mooi licht goudbruin van buiten zijn en in de oven eigenlijk nog net niet gaar (ze zijn namelijk nog een beetje zacht als je ze uit de oven haalt). Tijdens het afkoelen worden de koekjes namelijk harder en dan heb je die perfecte combinatie van een ‘chewy’ binnenkant en een knapperige buitenkant. O, en iets warm zijn ze natuurlijk het lekkerst maar dat wist je vast wel 😉 .

M&M koekjes

De M&M’s druk ik er pas na het bakken in. Je maakt dus eigenlijk eerst een soort van chocolate chip cookies waarna je er vervolgens M&M’s indrukt. Je kunt de M&M’s ook door het beslag mengen maar worden ze niet altijd even goed verdeeld in het deeg en zie je de M&M’s niet direct terug in het koekje na het bakken. Door de M&M koekjes op deze manier te maken zien de koekjes er net even mooier uit en proef je in elke hap M&M’s. Het aantal gram M&M’s in het recept is daarom ook een indicatie hoeveel M&M’s je nodig hebt voor dit recept. Gebruik namelijk gewoon net hoeveel M&M’s jij lekker vindt, ik bedoel een of twee of drie meer… is alleen maar lekkerder 😉 .

M&M koekjes


Het recept voor M&M koekjes:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 10-12 minuten | Totale tijd: 20-22 minuten
Hoeveelheid: ca. 10 tot 15 koekjes

Wat heb je nodig voor M&M koekjes (ingrediënten):

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 125 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanille suiker
  • ½ tl baking soda
  • 100 gram pure chocolade (in kleine stukjes)
  • 100-125 gram M&M’s chocolade

Hoe maak je M&M koekjes :

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. In een ruime kom doe je de boter, lichtbruine basterdsuiker, suiker en vanillesuiker. Mix dit goed door elkaar met een handmixer of een keukenmachine. Voeg dan het ei toe en mix het weer even door. Tot slot doe je het zelfrijzend bakmeel en de baking soda erbij. Mix dit weer goed door tot je een mooi stevig deeg hebt. Kneed tot slot de chocolade erdoor.
  3. Maak nu balletjes van het deeg (ongeveer even groot als een walnoot) en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes iets aan en zorg ervoor dat je een paar centimeter tussen de koekjes laat (tijdens het bakken worden ze namelijk iets groter). Gebruik eventueel 2 bakplaten als het niet op 1 bakplaat past en bak de koekjes dan in 2 delen af.
  4. Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in ongeveer 10 tot 12 minuten mooi licht goudbruin.
  5. Zodra ze uit de oven komen druk je de M&M’s in de koekjes, gebruik hiervoor net zoveel M&M’s als je lekker lijkt. Meestal gebruik ik zelf zo’n 100 tot 125 gram M&M’s.
  6. Laat de koekjes daarna even afkoelen en… eet smakelijk!

M&M koekjes

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

24 Reacties

  • Beantwoorden Lianne

    Wauw! Die foto’s doen mij alleen al watertanden en als ik dan ook nog eens de ingrediënten lees… Ziet er heerlijk uit Eef!

    14 juni 2017 at 20:02
  • Beantwoorden Mirna

    Wil deze graag uitproberen! Kan ik de licht bruine basterdsuiker ook vervangen voor donkere basterdsuiker of witte basterdsuiker? Zo nee, wat voor effect heeft de licht bruine basterdsuiker wat de andere twee niet hebben?

    30 augustus 2017 at 13:28
    • Beantwoorden Eef

      Qua werking zijn ze beide gelijk met juist licht bruine basterdsuiker geeft een mooie kleur aan de koekjes wat de andere twee niet doen (of te donker, of te licht):)

      5 september 2017 at 08:49
  • Beantwoorden Nanda

    Oohhh heerlijk, deze blijven niet lang liggen….

    5 september 2017 at 20:01
  • Beantwoorden Nur

    Ik wou de m&m er door heen doen kan dat?

    11 juni 2018 at 20:52
    • Beantwoorden Eef

      Uiteraard kan dat. Het kan iets uitlopen qua kleur maar als je dat geen probleem vindt dan kun je dat zeker doen 🙂

      12 juni 2018 at 09:40
      • Beantwoorden Denise

        De koekjes waren HEEEEEEEEEEEEEELLLLLLLL zout. We hebben het gemaakt zoals t recept. ;(

        11 juli 2018 at 16:35
        • Beantwoorden Eef

          Dan vrees ik toch dat je het recept niet helemaal hebt gevolgd… er zit namelijk geen zout in het recept. Alleen baking soda is zout maar daar gebruik je maar een halve THEElepel van. Als je hiervan per ongeluk een halve EETlepel van hebt gebruikt of gezouten roomboter dan zou het inderdaad heel zout kunnen zijn. Maar dat staat niet in het recept 😉

          15 juli 2018 at 14:38
  • Beantwoorden Janine

    Bij mij ook heel erg zout, terwijl ik echt alles goed heb gevolgd.. Jammer.. ! Wie weet volgende keer beter.

    26 augustus 2018 at 15:11
    • Beantwoorden Eef

      Wat vreemd. Heb je gezouten of ongezouten roomboter gebruikt?

      10 september 2018 at 20:58
  • Beantwoorden Elise

    Wát een heerlijke koekjes!! Had m&m’s pinda door het deeg heen gedaan, zoooo lekker! Dit is een blijvertje, dank voor het recept.

    14 oktober 2018 at 20:53
    • Beantwoorden Eef

      Wat ontzettend leuk om te lezen, dank je wel 🙂

      21 oktober 2018 at 13:59
  • Beantwoorden Petra

    De koekjes waren perfect , lekker chewy van binnen.
    Precies goed en te lekker om af te blijven.

    1 november 2018 at 21:54
    • Beantwoorden Eef

      Jeeeeeyyy, van zulke reacties word ik blij 😀

      3 november 2018 at 10:24
  • Beantwoorden Reshma

    Hi Eef, bak je de koekjes in het midden van het oven of iets lager?

    2 december 2018 at 19:22
    • Beantwoorden Eef

      Altijd in het midden van de oven 🙂

      5 december 2018 at 20:55
  • Beantwoorden Carice

    Hoi ik had de koekjes gemaakt alleen ik vond ze heel zoet. Hoe kan ik het minder zoet maken??

    29 maart 2019 at 17:36
    • Beantwoorden Eef

      Dat kan, dan doe je er iets minder suiker in, maar dan zul je de verhoudingen denk ik wel even moeten aanpassen (zonder het zelf te testen is dit lastig in te schatten).

      10 april 2019 at 12:07
      • Beantwoorden Patty

        Kan je inplaats bastard suiker ook normale suiker gebruiken
        Ik heb namelijk geen bastard suiker in huis

        29 april 2019 at 09:24
  • Beantwoorden Janette

    Recept gevolgd, maar het is één suikerbom. Niet lekker.

    12 april 2019 at 16:45
    • Beantwoorden Eef

      Wat jammer om te horen. Smaken verschillen 😉

      21 april 2019 at 15:11
  • Beantwoorden Hans

    Heb het recept van een college gekregen, die had deze koekjes uitgedeeld voor ‘r verjaardag. Heb ze toen zelf nagemaakt, en daarna nog een paar ovenschalen extra om te verkopen met Koningsdag. Iedereen vindt ze lekker! Ik heb het recept erbij gegeven met de link naar deze site. Credits where credit is due. Bedankt voor dit heerlijke recept!

    29 april 2019 at 13:40
    • Beantwoorden Eef

      Wauw wat een mooi compliment, dankjewel Hans 😀

      1 mei 2019 at 13:42

    Laat een reactie achter