M&M koekjes. Ze zien er niet alleen erg lekker uit, dat zijn ze ook! Met slechts een handjevol ingrediënten maak je deze heerlijke koekjes die lekker ‘chewy’ aan de binnenkant zijn en iets knapperig van buiten.
Dat is precies hoe ik mijn koekjes lekker vind: zacht ‘chewy’ aan de binnenkant en mooi goudbruin en knapperig aan de buitenkant.
De perfecte koekjes
Om dit te bereiken bak ik de koekjes vrij kort in de oven namelijk 10 tot 12 minuten. Houd er wel rekening mee dat elke oven anders is. Een goede indicatie of de koekjes goed zijn is wanneer ze mooi licht goudbruin van buiten zijn en in de oven eigenlijk nog net niet gaar (ze zijn namelijk nog een beetje zacht als je ze uit de oven haalt). Tijdens het afkoelen worden de koekjes namelijk harder en dan heb je die perfecte combinatie van een ‘chewy’ binnenkant en een knapperige buitenkant. O, en iets warm zijn ze natuurlijk het lekkerst maar dat wist je vast wel 😉 .
M&M koekjes
De M&M’s druk ik er pas na het bakken in. Je maakt dus eigenlijk eerst een soort van chocolate chip cookies waarna je er vervolgens M&M’s indrukt. Je kunt de M&M’s ook door het beslag mengen maar worden ze niet altijd even goed verdeeld in het deeg en zie je de M&M’s niet direct terug in het koekje na het bakken. Door de M&M koekjes op deze manier te maken zien de koekjes er net even mooier uit en proef je in elke hap M&M’s. Het aantal gram M&M’s in het recept is daarom ook een indicatie hoeveel M&M’s je nodig hebt voor dit recept. Gebruik namelijk gewoon net hoeveel M&M’s jij lekker vindt, ik bedoel een of twee of drie meer… is alleen maar lekkerder 😉 .


Ingrediënten
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur)
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 125 gram suiker
- 1 ei
- 1 zakje vanille suiker
- ½ theelepel baking soda
- 100 gram pure chocolade (in kleine stukjes)
- 125 gram M&M's chocolade
Ook handig:
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
- In een ruime kom doe je de boter, lichtbruine basterdsuiker, suiker en vanillesuiker. Mix dit goed door elkaar met een handmixer of een keukenmachine.
- Voeg dan het ei toe en mix het weer even door. Tot slot doe je het zelfrijzend bakmeel en de baking soda erbij. Mix dit weer goed door tot je een mooi stevig deeg hebt.
- Kneed tot slot de chocolade erdoor.
- Maak nu balletjes van het deeg (ongeveer even groot als een walnoot) en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Druk de balletjes iets aan en zorg ervoor dat je een paar centimeter tussen de koekjes laat (tijdens het bakken worden ze namelijk iets groter). Gebruik eventueel 2 bakplaten als het niet op 1 bakplaat past en bak de koekjes dan in 2 delen af.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in ongeveer 10 tot 12 minuten mooi licht goudbruin.
- Zodra ze uit de oven komen druk je de M&M's in de koekjes, gebruik hiervoor net zoveel M&M's als je lekker lijkt. Meestal gebruik ik zelf zo'n 100 tot 125 gram M&M's.
- Laat de koekjes daarna even afkoelen en… eet smakelijk!
Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.



Ik heb ze een paar keer gemaakt ook voor mijn klas iedereen vind ze echt geweldiggggg!!! Ze zijn zoooo lekkerr!!! 😍🩷
Hey Eef! Mijn koekjes gaan mooi omhoog in de oven, maar lopen wel ver uit en net voor de gaartijd zakken ze plots in. Resultaat zijn wel erg p´atte koekjes. Enig idee hoe ik dit kan voorkomen?
Hi Elke, het zijn van zichzelf vrij platte koekjes dus dat kan inderdaad kloppen! Je zou de balletjes even kunnen invriezen (c.a. 1-2 uur) voor je ze in de oven schuift, zo lopen ze iets minder snel uit in de oven. Het kan dan wel zijn dat de baktijd iets langer is!
Werkt niet!!!😭😭😭😭
Wat werkt niet?
Beste koekjes ooit!.Erg lekkker met de chocolade er door heen perfect
Dankjewel Matheu! Dat horen we heel graag 😀
Heyy Eef ik heb ze gemaakt maar het was niet echt mijn smaak koekje en ze zien er helemaal niet uit zoals op het plaatje miss te lang gebakken ? Ik weet het niet heb je nog tips ?
Hi Anne, wat jammer dat ze niet naar smaak zijn! Ik kan moeilijk op afstand inschatten of het ergens fout is gegaan, als je het recept gevolgd hebt zou het goed moeten gaan namelijk. Was de oven te koud of te heet misschien? Heb je de juiste ingrediënten gebruikt en de stappen gevolgd?
Kan je in plaats van basterdsuiker ook rietsuiker gebruiken?
Dat denk ik wel, het geeft mogelijk een iets andere smaak en structuur.
Grappig precies aan het recept gehouden en ze worden vierkant. Niet minder lekker lol.
Hahaha dat is bijzonder! Als je perfect ronde koekjes wilt kun je dit na het bakken met een grote ronde uitsteekring de koekjes nog een beetje vormen trouwens, maar vierkant is ook een toffe vorm
Gebruik dit recept regelmatig als basisrecept om mee te variëren. Altijd een succes. Bedankt voor het delen.
Wat leuk om te horen, dankjewel Fianne!
Vandaag deze over heerlijke cookies gemaakt met mijn zoon van 6. Wat zijn ze lekker geworden! Bedankt voor dit recept! Dit is wel een blijvertje
Wat leuk, dankjewel!!
Wat een topper deze koekjes.
Gemaakt voor burendag samen met mijn dochter van 4.
Ze waren zo op, mmmmmmm
Wat leuk om te horen, dankjewel Selma!
Makkelijk en super lekker! Gemaakt met m’n dochters van 3 en 6 en ze vonden het heel leuk. Recept gevolgd, de balletjes waren iets groter dan een walnoot dus ook ietsje langer in de oven gehad. Na het bakken gelijk de smarties (ik had geen m&m’s in huis) erop gedaan, maar ze blijven er niet op zitten. Te groot? Volgende keer probeer ik ze erdoor te doen. Bedankt voor het recept.
Wat ontzettend leuk dat jullie de koekjes samen gemaakt hebben! In principe zouden ze er wel in moeten blijven zitten als je ze echt meteen er goed in duwt.
Ik heb zelf de cacaopoeder en chocolade weggelaten en ze zijn echt verrukkelijk!
Dank je voor het geweldige recept
Fijn om te horen dat je ze naar eigen smaak zo lekker hebt kunnen maken! Dankjewel!