fbpx
M&M koekjes

M&M koekjes

M&M koekjes. Ze zien er niet alleen erg lekker uit, dat zijn ze ook! Met slechts een handjevol ingrediënten maak je deze heerlijke koekjes die lekker ‘chewy’ aan de binnenkant zijn en iets knapperig van buiten.

Dat is precies hoe ik mijn koekjes lekker vind: zacht ‘chewy’ aan de binnenkant en mooi goudbruin en knapperig aan de buitenkant.

De perfecte koekjes

Om dit te bereiken bak ik de koekjes vrij kort in de oven namelijk 10 tot 12 minuten. Houd er wel rekening mee dat elke oven anders is. Een goede indicatie of de koekjes goed zijn is wanneer ze mooi licht goudbruin van buiten zijn en in de oven eigenlijk nog net niet gaar (ze zijn namelijk nog een beetje zacht als je ze uit de oven haalt). Tijdens het afkoelen worden de koekjes namelijk harder en dan heb je die perfecte combinatie van een ‘chewy’ binnenkant en een knapperige buitenkant. O, en iets warm zijn ze natuurlijk het lekkerst maar dat wist je vast wel 😉 .

M&M koekjes

De M&M’s druk ik er pas na het bakken in. Je maakt dus eigenlijk eerst een soort van chocolate chip cookies waarna je er vervolgens M&M’s indrukt. Je kunt de M&M’s ook door het beslag mengen maar worden ze niet altijd even goed verdeeld in het deeg en zie je de M&M’s niet direct terug in het koekje na het bakken. Door de M&M koekjes op deze manier te maken zien de koekjes er net even mooier uit en proef je in elke hap M&M’s. Het aantal gram M&M’s in het recept is daarom ook een indicatie hoeveel M&M’s je nodig hebt voor dit recept. Gebruik namelijk gewoon net hoeveel M&M’s jij lekker vindt, ik bedoel een of twee of drie meer… is alleen maar lekkerder 😉 .

M&M koekjes

M&M koekjes

Het recept voor lekkere, makkelijke M&M koekjes met chocolate chip. Lekker "chewy" aan de binnenkant en iets knapperig van buiten
4.7 van 10 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 15 koekjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur)
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 125 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanille suiker
  • ½ theelepel baking soda
  • 100 gram pure chocolade (in kleine stukjes)
  • 125 gram M&M's chocolade

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • In een ruime kom doe je de boter, lichtbruine basterdsuiker, suiker en vanillesuiker. Mix dit goed door elkaar met een handmixer of een keukenmachine.
  • Voeg dan het ei toe en mix het weer even door. Tot slot doe je het zelfrijzend bakmeel en de baking soda erbij. Mix dit weer goed door tot je een mooi stevig deeg hebt.
  • Kneed tot slot de chocolade erdoor.
  • Maak nu balletjes van het deeg (ongeveer even groot als een walnoot) en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Druk de balletjes iets aan en zorg ervoor dat je een paar centimeter tussen de koekjes laat (tijdens het bakken worden ze namelijk iets groter). Gebruik eventueel 2 bakplaten als het niet op 1 bakplaat past en bak de koekjes dan in 2 delen af.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes in ongeveer 10 tot 12 minuten mooi licht goudbruin.
  • Zodra ze uit de oven komen druk je de M&M's in de koekjes, gebruik hiervoor net zoveel M&M's als je lekker lijkt. Meestal gebruik ik zelf zo'n 100 tot 125 gram M&M's.
  • Laat de koekjes daarna even afkoelen en… eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 255kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwitten: 3g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 7g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

M&M koekjes

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

50 reacties op “M&M koekjes”

  1. Wil deze graag uitproberen! Kan ik de licht bruine basterdsuiker ook vervangen voor donkere basterdsuiker of witte basterdsuiker? Zo nee, wat voor effect heeft de licht bruine basterdsuiker wat de andere twee niet hebben?

    1. Qua werking zijn ze beide gelijk met juist licht bruine basterdsuiker geeft een mooie kleur aan de koekjes wat de andere twee niet doen (of te donker, of te licht):)

  2. Wil deze graag uitproberen! Kan ik de licht bruine basterdsuiker ook vervangen voor donkere basterdsuiker of witte basterdsuiker? Zo nee, wat voor effect heeft de licht bruine basterdsuiker wat de andere twee niet hebben?

    1. Uiteraard kan dat. Het kan iets uitlopen qua kleur maar als je dat geen probleem vindt dan kun je dat zeker doen 🙂

        1. Dan vrees ik toch dat je het recept niet helemaal hebt gevolgd… er zit namelijk geen zout in het recept. Alleen baking soda is zout maar daar gebruik je maar een halve THEElepel van. Als je hiervan per ongeluk een halve EETlepel van hebt gebruikt of gezouten roomboter dan zou het inderdaad heel zout kunnen zijn. Maar dat staat niet in het recept 😉

  3. Wát een heerlijke koekjes!! Had m&m’s pinda door het deeg heen gedaan, zoooo lekker! Dit is een blijvertje, dank voor het recept.

  4. Wát een heerlijke koekjes!! Had m&m’s pinda door het deeg heen gedaan, zoooo lekker! Dit is een blijvertje, dank voor het recept.

    1. Dat kan, dan doe je er iets minder suiker in, maar dan zul je de verhoudingen denk ik wel even moeten aanpassen (zonder het zelf te testen is dit lastig in te schatten).

  5. Heb het recept van een college gekregen, die had deze koekjes uitgedeeld voor ‘r verjaardag. Heb ze toen zelf nagemaakt, en daarna nog een paar ovenschalen extra om te verkopen met Koningsdag. Iedereen vindt ze lekker! Ik heb het recept erbij gegeven met de link naar deze site. Credits where credit is due. Bedankt voor dit heerlijke recept!

  6. Heb het recept van een college gekregen, die had deze koekjes uitgedeeld voor ‘r verjaardag. Heb ze toen zelf nagemaakt, en daarna nog een paar ovenschalen extra om te verkopen met Koningsdag. Iedereen vindt ze lekker! Ik heb het recept erbij gegeven met de link naar deze site. Credits where credit is due. Bedankt voor dit heerlijke recept!

  7. 4 stars
    Ik heb dit recept zojuist met mijn kinderen van 2 en 4 jaar oud gemaakt. Hij is simpel om met kleintjes te maken en ook nog erg lekker!😊👍🏽

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top