Gevulde koeken

Gevulde koek recept

Gevulde koek, ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik bij de bakker ben lijkt het wel alsof de gevulde koeken altijd “Eef neem ons mee” roepen. Een knapperig randje koek en de heerlijke smeuïge vulling. Een feestje! Met dit recept kun je ze nu ook zelf thuis maken en lekker dat ze zijn! Helemaal als ze nog een klein beetje warm zijn…

Deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap. De foodblogswap wordt georganiseerd in een Facebook-groep voor foodbloggers. Je kunt je hiervoor opgeven en dan krijg je willekeurig een blog toegewezen waarvan je een recept gaat maken met uiteraard een eigen twist. Bekijk ook het overzicht van al mijn ‘foodblogswap-recepten’ voor meer inspiratie.

Ingredienten voor zelfgemaakte gevulde koek

Gevulde koek recept

Deze maand mocht ik aan de slag met het blog van Rik genaamd Kookidee. Weer een blog bomvol leuke en lekkere recepten. Ik dacht er even aan om wat met carpaccio te maken, gezien de hoeveelheid recepten met carpaccio was het mij duidelijk dat Rik daar dol op is. Tot ik het recept voor gevulde koek tegenkwam. Dat stond al zo lang op mijn wensenlijstje om eens zelf te maken! Meestal geef ik een lekkere twist aan de recepten voor de foodblogswap, maar dit keer heb ik dat niet gedaan. Ik heb het recept wel her en der iets aangepast en eigen gemaakt, maar een enorme smaaktwist is er niet van gekomen. Mede omdat ik in eind november nog een heerlijk recept op de planning heb staan met gevulde speculaaskoekjes…

Dankjewel voor de lekkere inspiratie Rik, de gevulde koeken vielen goed in de smaak en ik vond het erg leuk om deze maand met jouw blog aan de slag te gaan.

Gevulde koek recept

Gevulde koeken

Gevulde koek recept

Het recept voor de lekkerste zelfgemaakte gevulde koeken.
4.11 van 19 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 10 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram bloem
  • 200 gram roomboter (koud)
  • 200 gram amandelspijs
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei (geklutst)
  • 2 eetlepels melk
  • 1 theelepel citroenrasp
  • zout
  • halve amandelen ter decoratie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng de bloem, basterdsuiker een snuf zout en de koude boter (in kleine stukjes gesneden) tot een stevig deeg. Voeg eventueel 1 tot 2 eetlepels melk toe tijdens het kneden om er een samenhangend deeg van te maken.
  • Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het een uur opstijven in de koelkast.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Meng de amandelspijs met de helft van het ei en de citroenrasp (de andere helft gebruik je later - dus niet weggooien).
  • Rol het deeg uit tot ongeveer een kleine halve centimeter en steek er met de uitsteekvorm 20 rondjes van.
  • Leg 10 rondjes op een met bakpapier beklede bakvorm. Dit is de onderkant van de gevulde koek.
  • Doe een klein beetje melk door het geklutste ei en bestrijk de bovenkant met een klein beetje ei.
  • Verdeel het amandelspijs in 10 plukjes en verdeel deze over de onderkant van de gevulde koeken.
  • Leg hierop de overige 10 rondjes en druk de zijkanten iets aan.
  • Verdeel de halve amandelen over de gevulde koek en bestrijk de bovenkant met de rest van het eimengsel.
  • Bak de gevulde koeken voor ongeveer 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 422kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwitten: 6g | Vetten: 24g | Verzadigd vet: 11g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Gevulde koeken

Ingredienten voor zelfgemaakte gevulde koeken

5 thoughts on “Gevulde koek recept

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept