Gevulde pompoen

Vegetarisch kerstmenu

Deze kerst een lekker vegetarisch kerstmenu op tafel zetten? Dat kan zeker! Er zijn zoveel heerlijke kerstgerechten zonder vlees of vis met de wauw-factor die jij op tafel kunt zetten met Kerst. Ik geef je graag wat opties voor een fantastisch vega kerstmenu! 

In dit kerstmenu vegetarisch vind je verschillende gerechten waarmee jij een smakelijk kerstdiner op tafel kunt zetten. Een voorgerecht, hoofdgerecht met bijgerechten en een nagerecht. Geen hele ingewikkelde gerechten, want je wil tenslotte zelf ook nog kunnen genieten en niet alleen maar in de keuken staan. Maar leuke, goed voor te bereiden gerechten met groenten in de hoofdrol. Ik geef je bij iedere gang tips hoe je het betreffende gerecht goed kunt voorbereiden. Ideaal toch?! Vergeet ook niet dat je trouwens ook voor vegetarische kerstdiner gezellig samen kunt gourmetten, in dit artikel heb ik wat tips op een rij gezet voor je.

*** Vegetarisch voorgerecht kerst ***

We beginnen met het vegetarische voorgerecht van dit vega kerstmenu. En dat is een van mijn lievelings, namelijk overheerlijke gevulde champignons met kruidenroomkaas. 

Gevulde Champignons met Kruidenroomkaas

Vegetarisch kerstmenu voorgerecht: Gevulde champignons

Dit gerecht is gewoon hemels! Het ziet er leuk uit en je bent ook nog eens heel snel klaar. De vulling is heel simpel, maar dat maakt dit gerecht niet minder lekker. Integendeel, het is juist zo lekker in zijn eenvoud.
Voorbereiden: maak dit voorgerecht in de ochtend of middag alvast klaar tot het afbakken in de oven. Dat hoef je dan alleen nog te doen net voor het serveren.

Bekijk het recept voor gevulde champignons >>>

Wat ook altijd een goede optie is voor een vegetarisch voorgerecht, is een lekker soepje. Denk bijvoorbeeld eens aan Italiaanse tomatensoep met mascarpone of Franse uiensoep.

*** Vegetarisch hoofdgerecht kerst ***

Door naar de tweede ronde, het hoofdgerecht van dit vegetarisch kerstmenu. Een pronkstuk op tafel natuurlijk mét wat lekkere bijgerechten erbij. Ook daar geef ik je wat opties voor!

Gevulde pompoen

Vegetarisch kerstmenu hoofdgerecht: gevulde pompoen

Deze gevulde pompoen is een fan-tas-tisch vegetarisch hoofdgerecht. En dan overdrijf ik zeker niet, de vulling is mega smaakvol en het ziet er natuurlijk ook gewoon uit als een plaatje. Neemt niet weg dat dit hoofdgerecht absoluut niet moeilijk is om te maken! Vega bijgerechten die je er bijvoorbeeld bij kunt serveren zijn pomme duchesse, krokante zoete aardappelfrietjes en stoofpeertjes,  
Voorbereiden: alle stappen tot het moment dat de gevulde pompoen in de oven gaat, kun je al in de ochtend of middag voorbereiden.

Bekijk het recept voor gevulde pompoen >>

Een ander vegetarisch spektakelstuk wat ik voorbij zag komen is deze gevulde bloemkool met kastanje van collega Simone’s Kitchen.

*** Vegetarisch nagerecht kerst ***

Nu zijn de meeste desserts natuurlijk wel vegetarisch, maar wat sluit dit vegetarisch kerstmenu nu goed af? Ik zou zeggen, we sluiten af met een zéér feestelijk dessert dat ook nog eens helemaal niet moeilijk is om te maken, namelijk deze fantastische trifle.

Trifle recept

Vegetarisch kerstmenu nagerecht: trifle

Je denkt misschien, dit is veel te ingewikkeld. Maar geloof mij maar, dat is het echt niet. Je hoeft alleen de slagroom op te kloppen en de aardbeien te snijden, verder is het alleen het opbouwen van de laagjes. En dat is ook nog eens een ontzettend leuk klusje. Fruit, bitterkoekjes, slagroom en meer lekkers maken dit nagerecht tot een geweldige afsluiter!
Voorbereiden: je kunt de trifle al tot 1 dag van tevoren helemaal opbouwen (de koekjes worden dan wel wat zachter, maar dat vind ik zelf juist lekker). Alleen de garnering bovenop doe je dan nog vlak voor het serveren.

Bekijk het recept voor deze trifle >>>

Andere spectaculaire nagerechten om dit vega kerstmenu mee af te sluiten, is deze fantastische pavlova of ga voor deze simpele, maar heerlijke vegan chocolademousse

Fijne feestdagen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *