fbpx
Vegan chocolademousse

Vegan chocolademousse

Vegan chocolademousse, deze goddelijk lekkere chocolademousse moet je echt een keer proberen. Vol van smaak, de perfect stevige en toch luchtige structuur en ontzettend romig. En dat alles volledig vegan!

Al eerder deelde ik op mijn blog het recept voor pure chocolademousse en zelfs chocolademousse met Griekse yoghurt. Dat laatste recept is trouwens ook ontzettend makkelijk vegan te maken tegenwoordig met alle smaakvolle plantaardige vervangers, maar dat even terzijde. Ik gooide het namelijk over een hele andere boeg dit keer. Het resultaat? Jongens en meisjes… dit wil je proeven!

Vegan chocolademousse met kokosmelk

Ik kwam er namelijk achter dat je ganache kunt maken van chocolade en kokosmelk en dat dit zich ontzettend goed laat opkloppen. Even stoeien met de verhoudingen en jawel, een heerlijke vegan chocolademousse is het resultaat. Door de ganache lekker stevig te maken met voldoende chocolade erdoor, kun je het goed opkloppen en bewerken. Mocht je een ganache willen maken voor op een taart zou ik de verhoudingen overigens weer iets aanpassen.

Vegan chocomousse

Feestelijk vegan toetje

Dit makkelijke en feestelijke toetje is natuurlijk de perfecte afsluiter van een lekker diner. Het voordeel is daarbij dat je het makkelijk van tevoren kunt maken en je er, als je al een uitgebreide maaltijd hebt gekookt, vrijwel geen werk meer aan hebt. Zeker tijdens de aankomende feestdagen handig, maar natuurlijk ook elk ander moment van het jaar als je een tafel vol visite hebt. Ga je ergens eten en ben je degene die het toetje mag verzorgen? Dan is dit dessert ook echt een aanrader.

Chocolademousse (vegan)

Vegan chocolademousse

Makkelijk recept voor vegan chocolademousse
4.57 van 23 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 6 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 blik kokosmelk (á 400 ml (let op: niet light!))
  • 300 gram pure chocolade (in stukjes (vegan))
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels ahoornsiroop

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de kokosmelk in een steelpan met dikke bodem tot aan de kook.
  • Doe dan de stukjes chocolade in een ruime kom en giet daar de hete kokosmelk op.
  • Dek de kom af. Door de warmte van de kokosmelk gaat de chocolade smelten. Laat dit nu een minuut of 5 zo staan.
  • Meng dan alles door elkaar en voeg de ahornsiroop samen met het vanille-extract toe.
  • Zet de kom nu minimaal 2 uur in de koelkast om volledig te koelen en op te stijven.
  • Hierna kun je het met een handmixer luchtig kloppen. Schep of spuit het met een spuitzak in glaasjes en serveer direct. Garneer naar wens eventueel met een toefje (vegan) slagroom of opgeklopte kokosroom en nougatine.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 402kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwitten: 5g | Vetten: 29g | Verzadigd vet: 11g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Vegan chocolademousse

Vegan chocolademousse Pinterest Collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top