Chocolademousse met Griekse yoghurt (3 (!) ingrediënten)

Chocolademousse met Griekse yoghurt (3 (!) ingrediënten)

Chocolademousse met Griekse yoghurt, een heerlijk romig chocolade toetje met het frisse van Griekse yoghurt. Een waanzinnig lekkere combinatie en je hebt voor deze chocolademousse slechts 3 (1) ingrediënten nodig, ideaal!

Deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap. De foodblogswap wordt georganiseerd in een Facebook-groep voor foodbloggers. Je kunt je hiervoor opgeven en dan krijg je willekeurig een blog toegewezen waarvan je een recept gaat maken voorzien van eigen twist. Bekijk ook dit overzicht met al mijn ‘foodblogswap-recepten’ voor meer inspiratie.

Chocolademousse met Griekse yoghurt van Laura

Deze maand mocht ik aan de slag met de blog van Laura: Lekker Plan. Een blog met zowel lekkere plannen (recepten) als lekkere avonturen (uitjes). Natuurlijk besloot ik de sectie “lekkere plannen” te doorzoeken en werd direct enthousiast van het recept voor chocolademousse met Griekse yoghurt. Nu heb ik al een recept voor pure chocolademousse op mijn blog staan. Die is echt waanzinnig lekker, maar aan de combinatie met frisse Griekse yoghurt had ik nog niet gedacht en dat leek me toch een feestje… Ik maakte het recept met een kleine eigen twist en ik kan je vertellen… een feestje dat was het! Een waanzinnig lekker en écht makkelijke chocolademousse met slechts 3 ingrediënten. Net even frisser dan de “gewone” chocolademousse en juist dat maakt hem zo lekker voor de afwisseling. Dankjewel Laura voor dit heerlijke recept!

Griekse yoghurt chocolade mousse

Chocolademousse met Griekse yoghurt (3 (!) ingrediënten)

Chocolademousse met Griekse yoghurt

Makkelijk recept voor een heerlijke chocolademousse met Griekse yoghurt (3 (!) ingrediënten)
4.24 van 25 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 350 gram Griekse yoghurt
  • 150 gram pure chocolade (in kleine stukjes)
  • 100 ml melk
  • optioneel: mespuntje Buijsman

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de melk tot het kookt.
  • Doe de chocolade in een kom en giet hierover de hete melk. Laat even staan tot de chocolade is gesmolten en roer het geheel door.
  • Schep dan 250 gram Griekse yoghurt erdoor (de overige 100 gram Griekse yoghurt gebruik je straks ter decoratie) samen met het mespuntje Buijsman (optioneel).
  • Verdeel de chocolademousse over de glaasjes en laat even (minimaal 1 uur) opstijven in de koelkast.
  • Decoreer voor je het gaat serveren met een toefje Griekse yoghurt en garneer naar wens met hagelslag of chocoladesnippers. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Tip: je kunt dit toetje 1 tot 2 dagen van te voren maken en (afgedekt) bewaren in de koelkast.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 266kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 12g | Vetten: 14g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Chocolademousse met Griekse yoghurt (3 (!) ingrediënten)

Chocolade mousse met Griekse yoghurt Pinterest Collagekopie

9 thoughts on “Chocolademousse met Griekse yoghurt (3 (!) ingrediënten)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept