Chocolademousse met Griekse yoghurt, een heerlijk romig chocolade toetje met het frisse van Griekse yoghurt. Een waanzinnig lekkere combinatie en je hebt voor deze chocolademousse slechts 3 (1) ingrediënten nodig, ideaal!
Deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap. De foodblogswap wordt georganiseerd in een Facebook-groep voor foodbloggers. Je kunt je hiervoor opgeven en dan krijg je willekeurig een blog toegewezen waarvan je een recept gaat maken voorzien van eigen twist. Bekijk ook dit overzicht met al mijn ‘foodblogswap-recepten’ voor meer inspiratie.
Chocolademousse met Griekse yoghurt van Laura
Deze maand mocht ik aan de slag met de blog van Laura: Lekker Plan. Een blog met zowel lekkere plannen (recepten) als lekkere avonturen (uitjes). Natuurlijk besloot ik de sectie “lekkere plannen” te doorzoeken en werd direct enthousiast van het recept voor chocolademousse met Griekse yoghurt. Nu heb ik al een recept voor pure chocolademousse op mijn blog staan. Die is echt waanzinnig lekker, maar aan de combinatie met frisse Griekse yoghurt had ik nog niet gedacht en dat leek me toch een feestje… Ik maakte het recept met een kleine eigen twist en ik kan je vertellen… een feestje dat was het! Een waanzinnig lekker en écht makkelijke chocolademousse met slechts 3 ingrediënten. Net even frisser dan de “gewone” chocolademousse en juist dat maakt hem zo lekker voor de afwisseling. Dankjewel Laura voor dit heerlijke recept!

Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 350 gram Griekse yoghurt
- 150 gram pure chocolade (in kleine stukjes)
- 100 ml melk
- optioneel: mespuntje Buijsman
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de melk tot het kookt.
- Doe de chocolade in een kom en giet hierover de hete melk. Laat even staan tot de chocolade is gesmolten en roer het geheel door.
- Schep dan 250 gram Griekse yoghurt erdoor (de overige 100 gram Griekse yoghurt gebruik je straks ter decoratie) samen met het mespuntje Buijsman (optioneel).
- Verdeel de chocolademousse over de glaasjes en laat even (minimaal 1 uur) opstijven in de koelkast.
- Decoreer voor je het gaat serveren met een toefje Griekse yoghurt en garneer naar wens met hagelslag of chocoladesnippers. Eet smakelijk!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Eveline Laser says:
Super heerlijk,snel klaar toetje
Eef says:
Wat leuk dat je dat even laat weten, dankjewel voor je reactie 🙂
Charles says:
Lekker en inderdaad makkelijk; het kan overigens ook met slechts 2 ingrediënten; ik heb de chocolade voorzichtig gesmolten in de magnetron en vervolgens door de yoghurt ( op kamertemperatuur) gespateld. Dit gaat ook prima! In plaats van de Buijsman heb ik er nog wat Grand Marnier door gespateld
Rixt says:
Hoi! Vraagje! Kan je deze ook maken met witte chocolade? Voor een witte chocolademousse?
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Hi Rixt, dat hebben wij nog niet geprobeerd dus kunnen we geen ervaringen/tips over delen, maar het lijkt ons lekker dus probeer het gerust en laat ons vooral weten hoe het gesmaakt heeft 🙂
Sarah de Winter says:
Ik heb dit recept vandaag gemaakt met de strawberry cheesecake chocoladereep van Tony Chocolonely. Oh de toetjes zijn verrukkelijk geworden! Behalve andere chocolade heb ik niets aan het recept veranderd.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Oh dat klinkt heerlijk zeg! Lekkere variatie 🙂
freddy says:
ik vond een heerlijk dessert om bij groot bezoek of bij de verjaardagfeestje of bij vier uurtje
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk om te lezen! Fijn dat het gesmaakt heeft 🙂