Trifle recept Makkelijke toetjes voor kerst

Trifle recept

Trifle. En wat voor een! Dit spektakelstuk kan met kerst bij jou op tafel staan. En weet je wat het mooie is? Binnen slechts 20 minuten zet je het op tafel. Kleine moeite, groots effect gaat absoluut op voor deze geweldige trifle die ook nog eens fan-tas-tisch smaakt.

Als je nog op zoek bent naar kerstdesserts en kerst nagerechten en je wilt echt iets met een wauw-factor, zoek dan niet verder. Dit trifle recept oftewel laagjes toetje is super toegankelijk omdat het heel makkelijk is om te maken. In plaats van in allemaal kleine glaasjes maak je het in een grote schaal, dat maakt het nog makkelijker én een echt spektakelstuk.

Lekkere laagjes

Die laagjes bestaan natuurlijk wel uit hele lekkere ingrediënten. Zoals echt goede aardbeienjam, van die heerlijke bitterkoekjes en cantuccini, vers geklopte slagroom, bitterkoekjespudding en ter decoratie nog meer fruit. Hierdoor is het een heel rijk dessert geworden dat je gemakkelijk met 10 personen kunt delen. Echt een dessert waarin allerlei smaken en texturen samenkomen, zoet van de aardbeien, knapperige koekjes, romige slagroom en de pudding en frisheid door al dat heerlijke fruit. Precies wat je wilt in een trifle!

Kerst trifle

Makkelijk trifle recept

Deze triffle ziet er dus behoorlijk indrukwekkend uit, maar het maken ervan is dat zeker niet. Ik heb namelijk voor dit recept bewust gekozen om het echt heel makkelijk en toegankelijk te houden. Voor de laagjes hoef je niet veel meer te doen dan slagroom stijf te kloppen en aardbeien te snijden. De rest van de ingrediënten kun je zo kopen. En dan hoef je alleen de laagjes zelf nog op te bouwen. Absoluut een lekker en écht makkelijk trifle recept dus. Het is ook nog eens superleuk om te maken, ik maakte deze heerlijke toet samen tijdens een gezellige kerst kookdag met Simone van Simone’s Kitchen. En dat was echt genieten hoor!

Ingredienten trifle

Trifle kerst

Als je deze trifle gaat maken voor de feestdagen, bijvoorbeeld voor kerst, dan heb ik nog wel een tip voor je. Je kunt dit grote dessert namelijk al voorbereiden. Je kunt het al 1-2 dagen van tevoren opbouwen. Dan worden de koekjes wel wat zachter, maar dat vind ik persoonlijk ook juist wel lekker. Je kunt de trifle afgedekt in de koelkast bewaren. Vlak voor het serveren zou ik dan decoratie doen, zodat die lekker vers is.

Bij een Trifle moet ik trouwens altijd denken aan het iconische moment waarop Rachel in Friends een trifle maakt wat compleet mis gaan omdat de bladzijden van haar kookboek per ongeluk aan elkaar geplakt zijn. Gelukkig hoef je je daar digitaal geen zorgen om te maken 😉 .

Zelf een trifle maken

Trifle recept Makkelijke toetjes voor kerst

Trifle recept

Dit trifle recept is een fantastisch spektakelstuk voor kerst. Makkelijk om te maken, binnen 20 minuten of tafel en héél erg lekker!
4.17 van 36 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 10 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram verse aardbeien
  • 500 ml slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 370 gram aardbeienjam (1 flinke pot)
  • 250 gram cantuccini
  • 900 ml bitterkoekjespudding (2 verpakkingen)
  • 250 gram bitterkoekjes (+ extra voor decoratie)
  • frambozen, rode bessen, munt, cress, meringue, witte chocolade stukjes (ter decoratie)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Halveer de aardbeien en snij het kroontje weg.
  • Klop de slagroom stijf samen met de suiker. Hou een beetje apart voor de decoratie.
  • Bouw de trifle op in deze volgorde: aardbeienjam, cantuccini, slagroom, aardbeien, bitterkoekjespudding, bitterkoekjes.
  • Decoreer de top met vers fruit zoals frambozen, rode bessen, toefjes slagroom, merengue stukjes, bitterkoekjes, witte chocolade stukjes en eventueel wat munt of cress voor wat kleur. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Je kunt de trifle direct serveren na het opbouwen. Eventueel kun je het ook al eerder voorbereiden (dan worden de koekjes iets zachter, ook lekker). Decoreren is wel het beste vlak voor serveren.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 611kcal | Koolhydraten: 91g | Eiwitten: 7g | Vetten: 26g | Verzadigd vet: 13g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Trifle recept

Trifle Pinterest Collage

16 thoughts on “Trifle recept

  • Pia de Wolf says:

    Ik vind bitterkoekjes heerlijk maar ben helaas de enige hier in huis. Heb je een suggestie om een andere pudding te gebruiken? Vanille pudding?

    • Ja dat kan zeker of je hebt ook chipolate smaak, dat soort dingen kunnen ook lekker zijn. Een beetje een frisse tegenhanger, dan maak je er een lekkere fruitige trifle van

    • Dit is Cress van de groothandel. Je vindt het ook weleens in de supermarkt als je mazzel hebt. Maar lekkere frisse munt kan ook prima hoor. Tip: bij de Marokkaanse of Turkse supermarkten hebben ze vaak hele goede

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Jahoor zeker, alle slagroom in de winkels van Nederland zijn gepasteuriseerd en er zit geen alcohol of caffeïne in dit dessert.

  • Hallo, ik ben gek op de traditionele trifle met custard en deze lijkt me ook heerlijk. Maar die pudding..moet je die eerst roeren om de vorm er uit te halen? Of gewoon stukken in de schaal leggen? En zouden er ook die Italiaanse krokante kleine bitterkoekjes in kunnen? Daar heb ik nog een hele zak van. En ik wil er wel alcohol in verwerken…welke zou er lekker in zijn? Bedankt alvast.

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Yda, de pudding zit in de trifle. Dus hij wordt stijf in de trifle zelf, geen stukken dus! Zeker kun je die bitterkoekjes gebruiken, heerlijk! Qua alcohol zou ik misschien iets van notenlikeur (amaretto o.i.d.) gebruiken, dat past er qua smaak het beste bij! Kook ze.

    • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

      Dat is schaal Steve die vind je op Bol! Ik zag dat het juiste linkje niet bij het recept stond, deze heb ik nu toegevoegd dus je kunt ‘m gelijk vinden als je op de link klikt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept