Trifle. En wat voor een! Dit spektakelstuk kan met kerst bij jou op tafel staan. En weet je wat het mooie is? Binnen slechts 20 minuten zet je het op tafel. Kleine moeite, groots effect gaat absoluut op voor deze geweldige trifle die ook nog eens fan-tas-tisch smaakt.
Als je nog op zoek bent naar kerstdesserts en je wilt echt iets met een wauw-factor, zoek dan niet verder. Dit trifle recept oftewel laagjes toetje is super toegankelijk omdat het heel makkelijk is om te maken. In plaats van in allemaal kleine glaasjes maak je het in een grote schaal, dat maakt het nog makkelijker én een echt spektakelstuk.
Lekkere laagjes
Die laagjes bestaan natuurlijk wel uit hele lekkere ingrediënten. Zoals echt goede aardbeienjam, van die heerlijke bitterkoekjes en cantuccini, vers geklopte slagroom, bitterkoekjespudding en ter decoratie nog meer fruit. Hierdoor is het een heel rijk dessert geworden dat je gemakkelijk met 10 personen kunt delen. Echt een dessert waarin allerlei smaken en texturen samenkomen, zoet van de aardbeien, knapperige koekjes, romige slagroom en de pudding en frisheid door al dat heerlijke fruit. Precies wat je wilt in een trifle!
Makkelijk trifle recept
Deze triffle ziet er dus behoorlijk indrukwekkend uit, maar het maken ervan is dat zeker niet. Ik heb namelijk voor dit recept bewust gekozen om het echt heel makkelijk en toegankelijk te houden. Voor de laagjes hoef je niet veel meer te doen dan slagroom stijf te kloppen en aardbeien te snijden. De rest van de ingrediënten kun je zo kopen. En dan hoef je alleen de laagjes zelf nog op te bouwen. Absoluut een lekker en écht makkelijk trifle recept dus. Het is ook nog eens superleuk om te maken, ik maakte deze heerlijke toet samen tijdens een gezellige kerst kookdag met Simone van Simone’s Kitchen. En dat was echt genieten hoor!
Trifle kerst
Als je deze trifle gaat maken voor de feestdagen, bijvoorbeeld voor kerst, dan heb ik nog wel een tip voor je. Je kunt dit grote dessert namelijk al voorbereiden. Je kunt het al 1-2 dagen van tevoren opbouwen. Dan worden de koekjes wel wat zachter, maar dat vind ik persoonlijk ook juist wel lekker. Je kunt de trifle afgedekt in de koelkast bewaren. Vlak voor het serveren zou ik dan decoratie doen, zodat die lekker vers is.
Bij een Trifle moet ik trouwens altijd denken aan het iconische moment waarop Rachel in Friends een trifle maakt wat compleet mis gaan omdat de bladzijden van haar kookboek per ongeluk aan elkaar geplakt zijn. Gelukkig hoef je je daar digitaal geen zorgen om te maken 😉 .

Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 250 gram verse aardbeien
- 500 ml slagroom
- 3 eetlepels suiker
- 370 gram aardbeienjam (1 flinke pot)
- 250 gram cantuccini
- 900 ml bitterkoekjespudding (2 verpakkingen)
- 250 gram bitterkoekjes (+ extra voor decoratie)
- frambozen, rode bessen, munt, cress, meringue, witte chocolade stukjes (ter decoratie)
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Halveer de aardbeien en snij het kroontje weg.
- Klop de slagroom stijf samen met de suiker. Hou een beetje apart voor de decoratie.
- Bouw de trifle op in deze volgorde: aardbeienjam, cantuccini, slagroom, aardbeien, bitterkoekjespudding, bitterkoekjes.
- Decoreer de top met vers fruit zoals frambozen, rode bessen, toefjes slagroom, merengue stukjes, bitterkoekjes, witte chocolade stukjes en eventueel wat munt of cress voor wat kleur. Eet smakelijk!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pia de Wolf says:
Ik vind bitterkoekjes heerlijk maar ben helaas de enige hier in huis. Heb je een suggestie om een andere pudding te gebruiken? Vanille pudding?
Eef says:
Ja dat kan zeker of je hebt ook chipolate smaak, dat soort dingen kunnen ook lekker zijn. Een beetje een frisse tegenhanger, dan maak je er een lekkere fruitige trifle van
Annemoniek says:
Hoe groot is de triple schaal die je hebt gebruikt?
Eef says:
In het recept vind je een linkje naar exact degene die ik heb gebruikt
Roel says:
Heerlijk recept!
Wat voor muntblaadjes gebruik je hiervoor? Ik kan ze niet vinden en ziet er wel mooi fris uit.
Eef says:
Dit is Cress van de groothandel. Je vindt het ook weleens in de supermarkt als je mazzel hebt. Maar lekkere frisse munt kan ook prima hoor. Tip: bij de Marokkaanse of Turkse supermarkten hebben ze vaak hele goede
Hennie Schrama says:
ben voor het eerst aan het kijken ziet er fantastisch uit de trifle ga ik zeker maken met de kerst. dank je wel
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk! 😀
Thea Boon-Schaftenaar says:
Is deze trifle geschikt voor een zwangere onder het gezelschap?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Jahoor zeker, alle slagroom in de winkels van Nederland zijn gepasteuriseerd en er zit geen alcohol of caffeïne in dit dessert.