Aardbeien tiramisu

9 x zomerse toetjes

9 x zomerse toetjes. Dit is me toch een lekker lijstje geworden! Bereid je maar even voor mocht je nu geen trek hebben in een zomers toetje, dat heb je na het bekijken van dit lijstje absoluut wel. Van toetjes met zomerfruit tot aan frisse desserts met citroen. Stuk voor stuk makkelijk om te maken en zo ontzettend lekker! 

Al hou ik altijd wel van toetjes, misschien in de zomer nog wel het meest. Dat komt deels doordat ik gek ben op ijs recepten en op toetjes met zomerfruit. Van aardbeien tot aan frambozen en perzik. Allemaal verrukkelijk! En in de zomer is het nu eenmaal vaak wat warmer, en dan is een zoet en verfrissends zomers toetje natuurlijk een ultieme verwennerij. Ik noem het nu toetje of dessert, maar het is natuurlijk ook lekker als om deze toetjes eens te maken als je een zomerse high tea organiseert in de zomer of als extra lekkere traktatie als je visite krijgt. Hoe dan ook, mijn trek in lekkere zomerse toetjes bracht mij op het idee eens een lijstje te maken. Want er staan er genoeg op mijn blog!

Makkelijke zomerse toetjes

Maar wat is nu de voorwaarde voor een zomers toetje? Nou, ten eerste moet het lekker en écht makkelijk te maken zijn. Want in de zomer is het warm genoeg en wil ook ik geen uren in de keuken staan voor een toetje. Ook moet het toetje fris zijn qua smaak. Een toetje met heel veel chocola en nootjes bijvoorbeeld zie je mij niet zo snel maken in de zomer. Liever iets fris en fruitigs zoals toetjes met zomerfruit.

Ik heb 9 heerlijke zomerse toetjes voor je op een rij gezet. Nu maar hopen dat die zomer lang mag duren, kunnen we lekker veel toetjes eten 😉 . Geniet ervan!

9 x zomerse toetjes

toetje met aardbeien

1. Toetje met aardbeien

Aardbeien horen natuurlijk bij zomerfruit en dus ook bij zomerse toetjes. Dit aardbeien toetje met Griekse yoghurt is heel makkelijk om te maken en ziet er superleuk uit in puddingvorm! 
Bekijk het recept voor toetje met aardbeien >>

citroen panna cotta

2. Citroen panna cotta

Ik ben fan van citroen en het frisse van deze citrusvrucht is voor mij onlosmakelijk verbonden met de zomer. Dus deze friszure citroen panna cotta met yoghurt is met recht een zomers toetje te noemen.
Bekijk het recept voor citroen panna cotta >>

ijsrecepten

3. IJsrecepten 

Uiteraard mogen ijsrecepten niet ontbreken in deze lijst. En mocht ik er daar nou net een heleboel recepten van op mijn blog hebben staan. Van strawberry cheesecake ijs tot aan mango sorbetijs.
Bekijk meer ijsrecepten >>

aardbeientiramisu

4. Aardbeientiramisu

Of tiramisu ook in de zomer kan? Jazeker! Deze aardbeientiramisu is daar het bewijs van. Makkelijk, zomers en heerlijk. Wat wil je nog meer?
Bekijk het recept voor aardbeientiramisu >>

monchou toetje

5. Monchou toetje

Sommige toetjes zijn eigenlijk ieder seizoen wel een goed idee, en daar is dit MonChou toetje met kersen een voorbeeld van. Favoriet bij velen en met reden. Zo lekker!
Bekijk het recept voor monchou toetje >>

perzik crumble

6. Perzik crumble

Crumble kan wat mij betreft ieder seizoen. Maar ik maak er zomers wel graag een toetje met zomerfruit van! Zoals deze perzik crumble. Echt een aanrader!
Bekijk het recept voor perzik crumble >>

toetje met lemon curd

7. Toetje met lemon curd

Toetjes in een glaasje zijn altijd een goed idee. Dit toetje met lemon curd is een heerlijk fris zomers toetje. De koekjesbodem past er perfect bij!
Bekijk het recept voor toetje met lemon curd >>

rood fruit crumble

8. Rood fruit crumble

Naast een crumble met perzik, mag deze rood fruit crumble ook niet ontbreken. Op en top zomers. Zo gemaakt, maar ook zo goed!
Bekijk het recept voor rood fruit crumble >>

cheesecake in glas

9. Cheesecake in glas

Ik denk dat frambozen toch zeker in mijn top drie favoriete fruitsoorten staat. Een heerlijke toetje met framboos mocht dus niet ontbreken in dit lijstje. Deze heerlijke frambozen cheesecake in een glaasje is echt aan aanrader.
Bekijk het recept voor cheesecake in glas >>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *