Frambozen cheesecake in een glaasje, een feestje in een glaasje kun ik beter zeggen! Frisse, romige frambozen cheesecake met een bodem van verkruimelde bastognekoeken in een glaasje. Zomers, fris, zacht van smaak en makkelijk om te maken.
Als je mij al langer volgt dan weet je het wel, ik ben van de toetjes in een glaasje. Ideaal vind ik het! Het ziet er leuk uit, iedereen heeft zijn of haar eigen portie en het eet simpelweg ook heel fijn. Dit keer ga ik voor een zomers toetje met friszure frambozen. Ik vind ze heerlijk, maar helaas is het seizoen kort dus geniet er lekker van nu het nog kan. Overigens kun je dit recept ook maken met bevroren frambozen. Laat ze dan iets ontdooien voor je ze gaat pureren. Zo kun je het hele jaar door genieten van dit heerlijke toetje toe.

Frambozen cheesecake in een glaasje
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 250 gram slagroom
- 100 gram bastognekoeken
- 100 gram MonChou
- 75 gram frambozen ((vers))
- 1 zakje vanillesuiker
- 2½ eetlepel witte basterdsuiker
- ½ eetlepel citroensap
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verkruimel de bastognekoeken met de hand of in een keukenmachine.
- Verdeel de verkruimelde bastognekoeken over de bodem van 4 glaasjes.
- Klop de slagroom stijf en mix het zakje vanillesuiker erdoor.
- Klop de MonChou luchtig en mix hier de witte basterdsuiker en citroensap door.
- Mix de slagroom door de MonChou tot een luchtig geheel.
- Prak de frambozen met een vork fijn en schep dit door het slagroom/ MonChou mengsel.
- Verdeel het frambozen mengsel over de 4 glaasjes en zet de glaasje minimaal 2 uur in de koelkast om op de stijven. Garneer eventueel met verse frambozen en een blaadje munt. Eet smakelijk!
7 reacties op “Frambozen cheesecake in een glaasje”
Dit ziet er weer heerlijk uit en toevallig krijg ik dit weekend eters dus het lijkt me leuk dit te maken! Waar heb jij deze dessertglaasjes vandaan?
Ik heb deze uit Frankrijk meegenomen. Was het glaasje van een toetje haha. Ik kijk eigenlijk altijd naar dit soort dingen in het buitenland of bij de kringloop – kom je de leukste dingen tegen. Maar hema, xenos of action hebben dit soort glaasje ook vaak. Wel iets hoger maar dat mag de pret niet drukken 🙂
Dit ziet er weer heerlijk uit en toevallig krijg ik dit weekend eters dus het lijkt me leuk dit te maken! Waar heb jij deze dessertglaasjes vandaan?
Heel lekker recept mijn gasten stonden paf
Ik raad het iedereen aan, mijn gasten stonden paf
Wat een mooi compliment! Dankjewel 🙂