Volg mij:
Toetjes

Frambozen cheesecake in een glaasje

Frambozen cheesecake in een glaasje

Frambozen cheesecake in een glaasje, een feestje in een glaasje kun ik beter zeggen! Frisse, romige frambozen cheesecake met een bodem van verkruimelde bastognekoeken in een glaasje. Zomers, fris, zacht van smaak en makkelijk om te maken.

Als je mij al langer volgt dan weet je het wel, ik ben van de toetjes in een glaasje. Ideaal vind ik het! Het ziet er leuk uit, iedereen heeft zijn of haar eigen portie en het eet simpelweg ook heel fijn. Dit keer ga ik voor een zomers toetje met friszure frambozen. Ik vind ze heerlijk, maar helaas is het seizoen kort dus geniet er lekker van nu het nog kan. Overigens kun je dit recept ook maken met bevroren frambozen. Laat ze dan iets ontdooien voor je ze gaat pureren. Zo kun je het hele jaar door genieten van dit heerlijke toetje toe.

Luchtige frambozen cheesecake in een glaasje

Toetje met frambozen cheesecake in een glaasje


Het recept voor frambozen cheesecake in een glaasje:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 15 minuten | Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig voor frambozen cheesecake in een glaasje (ingrediënten):

  • 250 gram slagroom
  • 100 gram bastognekoeken
  • 100 gram MonChou
  • 75 gram frambozen (vers)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2½ eetlepel witte basterdsuiker
  • ½ eetlepel citroensap

Hoe maak je frambozen cheesecake in een glaasje:

  1. Verkruimel de bastognekoeken met de hand of in een keukenmachine.
  2. Verdeel de verkruimelde bastognekoeken over de bodem van 4 glaasjes.
  3. Klop de slagroom stijf en mix het zakje vanillesuiker erdoor.
  4. Klop de MonChou luchtig en mix hier de witte basterdsuiker en citroensap door.
  5. Mix de slagroom door de MonChou tot een luchtig geheel.
  6. Prak de frambozen met een vork fijn en schep dit door het slagroom/ MonChou mengsel.
  7. Verdeel het frambozen mengsel over de 4 glaasjes en zet de glaasje minimaal 2 uur in de koelkast om op de stijven. Garneer eventueel met verse frambozen en een blaadje munt. Eet smakelijk!

Frambozen cheesecake in een glaasje

Pinterest collage frambozen cheesecake toetje

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

2 Reacties

  • Beantwoorden Eva

    Dit ziet er weer heerlijk uit en toevallig krijg ik dit weekend eters dus het lijkt me leuk dit te maken! Waar heb jij deze dessertglaasjes vandaan?

    8 augustus 2019 at 10:42
    • Beantwoorden Eef

      Ik heb deze uit Frankrijk meegenomen. Was het glaasje van een toetje haha. Ik kijk eigenlijk altijd naar dit soort dingen in het buitenland of bij de kringloop – kom je de leukste dingen tegen. Maar hema, xenos of action hebben dit soort glaasje ook vaak. Wel iets hoger maar dat mag de pret niet drukken 🙂

      8 september 2019 at 23:12

    Laat een reactie achter