2u 20 min.
4.61 van 43 stemmen

Frambozen cheesecake in een glaasje

Frambozen cheesecake in een glaasje, een feestje in een glaasje kun ik beter zeggen! Frisse, romige frambozen cheesecake met een bodem van verkruimelde bastognekoeken in een glaasje. Zomers, fris, zacht van smaak en makkelijk om te maken.

Als je mij al langer volgt dan weet je het wel, ik ben van de toetjes in een glaasje. Ideaal vind ik het! Het ziet er leuk uit, iedereen heeft zijn of haar eigen portie en het eet simpelweg ook heel fijn. Dit keer ga ik voor een zomers toetje met friszure frambozen. Ik vind ze heerlijk, maar helaas is het seizoen kort dus geniet er lekker van nu het nog kan. Overigens kun je dit recept ook maken met bevroren frambozen. Laat ze dan iets ontdooien voor je ze gaat pureren. Zo kun je het hele jaar door genieten van dit heerlijke toetje toe.

Luchtige frambozen cheesecake in een glaasje

Toetje met frambozen cheesecake in een glaasje

Frambozen cheesecake in een glaasje

Frambozen cheesecake in een glaasje

Makkelijk toetje in een glaasje: frambozen cheesecake
4.61 van 43 stemmen
Voorbereiding5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Opstijven koelkast2 uur
Totale tijd2 uur 20 minuten

Ingrediënten

4 toetjes
  • 250 gram slagroom
  • 100 gram bastognekoeken
  • 100 gram MonChou
  • 75 gram frambozen ((vers))
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2½ eetlepel witte basterdsuiker
  • ½ eetlepel citroensap

Ook handig:

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Verkruimel de bastognekoeken met de hand of in een keukenmachine.
  • Verdeel de verkruimelde bastognekoeken over de bodem van 4 glaasjes.
  • Klop de slagroom stijf en mix het zakje vanillesuiker erdoor.
  • Klop de MonChou luchtig en mix hier de witte basterdsuiker en citroensap door.
  • Mix de slagroom door de MonChou tot een luchtig geheel.
  • Prak de frambozen met een vork fijn en schep dit door het slagroom/ MonChou mengsel.
  • Verdeel het frambozen mengsel over de 4 glaasjes en zet de glaasje minimaal 2 uur in de koelkast om op de stijven. Garneer eventueel met verse frambozen en een blaadje munt. Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 477kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwitten: 4g | Vetten: 36g | Verzadigd vet: 17g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Frambozen cheesecake in een glaasje

Pinterest collage frambozen cheesecake toetje

20 gedachten over “Frambozen cheesecake in een glaasje”

  1. Ik woon in Frankrijk en wil dit recept graag maken voor mijn gasten, maar monchou is hier niet te krijgen…..waar kan ik dit door vervangen?? Mascarpone mss?

    Beantwoorden
    • Marscarpone kan zeker of philadelphia kan ook (mocht je die niet kunnen vinden heb je ook een Frans merk roomkaas van Croises die je hiervoor prima kunt gebruiken. Iets frisser en minder hard van structuur zoals MonChou, maar zeker erg lekker hierin.

      Beantwoorden
  2. Verrukkelijk dessert, fris. Ik houd niet van bastogne koeken, heb Verkade digestive koekjes gebruikt. Heb je een oplossing voor de bodem? De laag koekjes bleef los en vormde geen geheel. Ik ben een fan van je website. Complimenten!

    Beantwoorden
      • Dag Bianca, het citroensap is voornamelijk voor de smaak om een frisse noot te geven. Je kunt eventueel een eetlepel of twee dikke, volle yoghurt toevoegen ter vervanging van het citroensap.

        Beantwoorden
  3. Ik heb deze uit Frankrijk meegenomen. Was het glaasje van een toetje haha. Ik kijk eigenlijk altijd naar dit soort dingen in het buitenland of bij de kringloop – kom je de leukste dingen tegen. Maar hema, xenos of action hebben dit soort glaasje ook vaak. Wel iets hoger maar dat mag de pret niet drukken 🙂

    Beantwoorden
  4. Dit ziet er weer heerlijk uit en toevallig krijg ik dit weekend eters dus het lijkt me leuk dit te maken! Waar heb jij deze dessertglaasjes vandaan?

    Beantwoorden
  5. Dit ziet er weer heerlijk uit en toevallig krijg ik dit weekend eters dus het lijkt me leuk dit te maken! Waar heb jij deze dessertglaasjes vandaan?

    Beantwoorden
    • Ik heb deze uit Frankrijk meegenomen. Was het glaasje van een toetje haha. Ik kijk eigenlijk altijd naar dit soort dingen in het buitenland of bij de kringloop – kom je de leukste dingen tegen. Maar hema, xenos of action hebben dit soort glaasje ook vaak. Wel iets hoger maar dat mag de pret niet drukken 🙂

      Beantwoorden
4.61 van 43 stemmen (42 stemmen zonder reactie)

Plaats een reactie