Frambozen cheesecake in een glaasje, een feestje in een glaasje kun ik beter zeggen! Frisse, romige frambozen cheesecake met een bodem van verkruimelde bastognekoeken in een glaasje. Zomers, fris, zacht van smaak en makkelijk om te maken.
Als je mij al langer volgt dan weet je het wel, ik ben van de toetjes in een glaasje. Ideaal vind ik het! Het ziet er leuk uit, iedereen heeft zijn of haar eigen portie en het eet simpelweg ook heel fijn. Dit keer ga ik voor een zomers toetje met friszure frambozen. Ik vind ze heerlijk, maar helaas is het seizoen kort dus geniet er lekker van nu het nog kan. Overigens kun je dit recept ook maken met bevroren frambozen. Laat ze dan iets ontdooien voor je ze gaat pureren. Zo kun je het hele jaar door genieten van dit heerlijke toetje toe.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 250 gram slagroom
- 100 gram bastognekoeken
- 100 gram MonChou
- 75 gram frambozen ((vers))
- 1 zakje vanillesuiker
- 2½ eetlepel witte basterdsuiker
- ½ eetlepel citroensap
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verkruimel de bastognekoeken met de hand of in een keukenmachine.
- Verdeel de verkruimelde bastognekoeken over de bodem van 4 glaasjes.
- Klop de slagroom stijf en mix het zakje vanillesuiker erdoor.
- Klop de MonChou luchtig en mix hier de witte basterdsuiker en citroensap door.
- Mix de slagroom door de MonChou tot een luchtig geheel.
- Prak de frambozen met een vork fijn en schep dit door het slagroom/ MonChou mengsel.
- Verdeel het frambozen mengsel over de 4 glaasjes en zet de glaasje minimaal 2 uur in de koelkast om op de stijven. Garneer eventueel met verse frambozen en een blaadje munt. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Eva says:
Dit ziet er weer heerlijk uit en toevallig krijg ik dit weekend eters dus het lijkt me leuk dit te maken! Waar heb jij deze dessertglaasjes vandaan?
Eef says:
Ik heb deze uit Frankrijk meegenomen. Was het glaasje van een toetje haha. Ik kijk eigenlijk altijd naar dit soort dingen in het buitenland of bij de kringloop – kom je de leukste dingen tegen. Maar hema, xenos of action hebben dit soort glaasje ook vaak. Wel iets hoger maar dat mag de pret niet drukken 🙂
Eva says:
Dit ziet er weer heerlijk uit en toevallig krijg ik dit weekend eters dus het lijkt me leuk dit te maken! Waar heb jij deze dessertglaasjes vandaan?
Eef says:
Ik heb deze uit Frankrijk meegenomen. Was het glaasje van een toetje haha. Ik kijk eigenlijk altijd naar dit soort dingen in het buitenland of bij de kringloop – kom je de leukste dingen tegen. Maar hema, xenos of action hebben dit soort glaasje ook vaak. Wel iets hoger maar dat mag de pret niet drukken 🙂
Roemer says:
Heel lekker recept mijn gasten stonden paf
Roemer says:
Ik raad het iedereen aan, mijn gasten stonden paf
Eef says:
Wat een mooi compliment! Dankjewel 🙂
Carry Struijs says:
Verrukkelijk dessert, fris. Ik houd niet van bastogne koeken, heb Verkade digestive koekjes gebruikt. Heb je een oplossing voor de bodem? De laag koekjes bleef los en vormde geen geheel. Ik ben een fan van je website. Complimenten!
Carolijn Bosman says:
Super lekke en een leuk en verrassend toetje. Zelf vind ik het lekkerder met minder slagroom zodat je de monchou wat meer proeft.
Joke says:
Ik woon in Frankrijk en wil dit recept graag maken voor mijn gasten, maar monchou is hier niet te krijgen…..waar kan ik dit door vervangen?? Mascarpone mss?
Eef says:
Marscarpone kan zeker of philadelphia kan ook (mocht je die niet kunnen vinden heb je ook een Frans merk roomkaas van Croises die je hiervoor prima kunt gebruiken. Iets frisser en minder hard van structuur zoals MonChou, maar zeker erg lekker hierin.
Anneke says:
Heerlijk toetje, kan je dit ook met diepvries frambozen maken?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Dat denk ik wel! Wellicht het vocht er een beetje uitdrukken door een zeef.
Carel says:
Hoeveel diepvriesframbozen heb je nodig!
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Ongeveer hetzelfde, wellicht iets meer omdat er vocht bij zit. 100 gram is denk ik wel voldoende.