fbpx
Frambozen cheesecake in een glaasje

Frambozen cheesecake in een glaasje

Frambozen cheesecake in een glaasje, een feestje in een glaasje kun ik beter zeggen! Frisse, romige frambozen cheesecake met een bodem van verkruimelde bastognekoeken in een glaasje. Zomers, fris, zacht van smaak en makkelijk om te maken.

Als je mij al langer volgt dan weet je het wel, ik ben van de toetjes in een glaasje. Ideaal vind ik het! Het ziet er leuk uit, iedereen heeft zijn of haar eigen portie en het eet simpelweg ook heel fijn. Dit keer ga ik voor een zomers toetje met friszure frambozen. Ik vind ze heerlijk, maar helaas is het seizoen kort dus geniet er lekker van nu het nog kan. Overigens kun je dit recept ook maken met bevroren frambozen. Laat ze dan iets ontdooien voor je ze gaat pureren. Zo kun je het hele jaar door genieten van dit heerlijke toetje toe.

Luchtige frambozen cheesecake in een glaasje

Toetje met frambozen cheesecake in een glaasje

Frambozen cheesecake in een glaasje

Makkelijk toetje in een glaasje: frambozen cheesecake
5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 toetjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram slagroom
  • 100 gram bastognekoeken
  • 100 gram MonChou
  • 75 gram frambozen ((vers))
  • 1 zakje vanillesuiker
  • eetlepel witte basterdsuiker
  • ½ eetlepel citroensap

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verkruimel de bastognekoeken met de hand of in een keukenmachine.
  • Verdeel de verkruimelde bastognekoeken over de bodem van 4 glaasjes.
  • Klop de slagroom stijf en mix het zakje vanillesuiker erdoor.
  • Klop de MonChou luchtig en mix hier de witte basterdsuiker en citroensap door.
  • Mix de slagroom door de MonChou tot een luchtig geheel.
  • Prak de frambozen met een vork fijn en schep dit door het slagroom/ MonChou mengsel.
  • Verdeel het frambozen mengsel over de 4 glaasjes en zet de glaasje minimaal 2 uur in de koelkast om op de stijven. Garneer eventueel met verse frambozen en een blaadje munt. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 477kcal | Koolhydraten: 34g | Eiwitten: 4g | Vetten: 36g | Verzadigd vet: 17g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Frambozen cheesecake in een glaasje

Pinterest collage frambozen cheesecake toetje

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

7 reacties op “Frambozen cheesecake in een glaasje”

  1. Dit ziet er weer heerlijk uit en toevallig krijg ik dit weekend eters dus het lijkt me leuk dit te maken! Waar heb jij deze dessertglaasjes vandaan?

    1. Ik heb deze uit Frankrijk meegenomen. Was het glaasje van een toetje haha. Ik kijk eigenlijk altijd naar dit soort dingen in het buitenland of bij de kringloop – kom je de leukste dingen tegen. Maar hema, xenos of action hebben dit soort glaasje ook vaak. Wel iets hoger maar dat mag de pret niet drukken 🙂

  2. Dit ziet er weer heerlijk uit en toevallig krijg ik dit weekend eters dus het lijkt me leuk dit te maken! Waar heb jij deze dessertglaasjes vandaan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top