fbpx
Rood fruit crumble (toetje)

Rood fruit crumble (toetje)

Rood fruit crumble (toetje), een heerlijk toetje van zacht zomers rood fruit en een krokante kruimelige laag eroverheen. Serveer deze rood fruit crumble met een bolletje ijs, een toefje slagroom of een paar lepels (Griekse) yoghurt en geniet ervan!

Dit is echt een toetje voor het voorjaar of in de zomer. Met seizoensfruit, het liefst vers uit eigen tuin (als het even kan 😉 ). Maar ook ‘s winters of in de herfst kun je met dit toetje de zomer in huis halen. Hoe? Door diepvriesfruit te gebruiken. Helemaal ideaal: je hoeft het niet van tevoren te ontdooien, dat doet de oven wel voor je.

Rood fruit crumble (toetje)

Als je mij al langer volgt dan weet je dat ik dol ben op kruimeltoetjes. Niet voor niets vind je op mijn blog verschillende ‘crumble’ recepten zoals apple crumble, apple crumble havermout, stoofperen crumble, appel peer crumble en een perzik crumble. En vanaf vandaag dus ook eentje met rood fruit. Net even anders, maar echt waanzinnig lekker en ik wilde je dit eenvoudige, maar o zo lekkere recept dan ook niet onthouden.

Kruimeltoetje met rood fruit

Met een ‘geheim’ ingrediënten maak je hem verrassend lekker

Nou is dat ingrediënt natuurlijk niet zo geheim meer als ik hem aan je vertel op een website met een klein miljoen unieke bezoekers elke maand, maar hé, als jij het niet verklapt dan doe ik dat ook niet 😉 . Het geheim: ik gebruik een theelepeltje kaneel in mijn kruimeldeeg, wat de kruimel een heerlijke smaak geeft. En door het fruit gebruik ik een theelepeltje kardemom wat het fruit ook net even verrassend lekker maakt. Als het fruit nog niet zo zoet is van zichzelf, meng ik er ook weleens een zakje vanillesuiker doorheen voor een extra zoetje. Mag, moet niet.

Rood fruit crumble ingredienten

Kruimeltoetje met rood fruit

Dit toetje met rood fruit is natuurlijk bij uitstek geschikt om te maken tijdens de zomer. Lekker met vers fruit (uit eigen tuin) en een kruimellaagje erop. Bolletje ijs erbij en lekker van genieten. Juist die combinatie met een bolletje van dit zelfgemaakte vanille ijs recept, zo lekker! Die combinatie van het warme, licht kruidige van de crumble met rood fruit en het koude, romige van het vanille ijs is echt onweerstaanbaar lekker! Probeer het zelf maar eens.

Rood fruit crumble warm uit de oven

Rood fruit crumble (toetje)

Rood fruit crumble (toetje). Een lekker en makkelijk toetje met zomerfruit zoals aardbeien, blauwe bessen en frambozen met een kruimellaagje.
5 van 2 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor het kruimeldeeg:
  • 125 gram bloem
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 75 gram roomboter (koud - in kleine blokjes gesneden)
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf zout
Voor de vulling:
  • 300 gram aardbeien
  • 100 gram frambozen
  • 75 gram blauwe bessen
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 zakje vanillesuiker (optioneel)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng alle ingrediënten voor het kruimeldeeg tot een (jawel 😉 ) kruimelig deeg.
  • Snij de grote stukken fruit in stukjes en meng hier de maizena en de kardemom door. Mocht je fruit nu (nog) niet zo zoet zijn van zichzelf, dan kun je een zakje vanillesuiker of wat suiker toevoegen.
  • Verdeel het fruit over een ovenschaal.
  • Hier overheen verdeel je het kruimeldeeg.
  • Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 minuten tot het kruimeldeeg goudbruin gebakken is.
  • Serveer eventueel met een bolletje ijs, een toefje slagroom of wat (Griekse) yoghurt. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 396kcal | Koolhydraten: 61g | Eiwitten: 4g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 10g | Trans Fat: 1g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Rood fruit crumble (toetje)

Rood fruit crumble Pinterest Collage

Eef

Eef

Hi! Ik ben Eef, eigenaar van Eefkooktzo.nl. Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top