Appel peer crumble

Appel peer crumble

Appel peer crumble of eigenlijk gewoon synoniem voor: herfstig toetje. Want zeg nou zelf, een warm toetje uit de oven met de combinatie van appel, peer, koekkruiden en een laag kruimeldeeg dat schreeuwt toch gewoon HERFST?!

Ik zou mezelf niet per definitie omschrijven als een toetjespersoon. Ik ben weg van toetjes, daar niet van, maar het is niet zo dat wij standaard elke maaltijd afsluiten met een toetje. Ik ben meer een gelegenheids-toetjes-persoon 😉 . Zo van als we een toetje eten, dan pak ik ook graag even een klein beetje heel erg uit. Dat wil niet zeggen veel werk, maar dat wil wel zeggen: heel erg lekker!

Crumble uit de oven

Een crumble is echt zo’n toetje waar je mij blij mee kunt maken. Ik maakte eerder de klassieker apple crumble en de apple crumble havermout, maar wat dacht je van een stoofperen crumble of zijn meer zomerse zusje: perziken crumble. Zó lekker en allemaal eigenlijk heel erg makkelijk te maken. Dus mocht je, net als ik, dol zijn op crumbles kun je op mijn blog terecht voor een heleboel inspiratie.

Crumble met appel en peer uit de oven

Appel peer crumble

Dit keer ging ik voor een appel peer crumble. Iets herfstiger (of zelfs winters if you will) door de combinatie van peer en appel. Verder deed ik wat kaneel, kardemom én koekkruiden door de crumble. Zowel door het deeg als door de appeltjes en peren proef je deze heerlijke kruiden terug. Dat maakt dit toetje lekker licht kruidig en zo ontzettend lekker! Serveer er een beetje ijs of een toefje slagroom bij en je hebt een feestje voor je neus staan! Niet iets voor elke week, maar echt iets voor de ‘gelegenheid’ 😉 .

Appel peer crumble uit de oven

Appel peer crumble

Appel peer crumble

Makkelijk recept voor appel peer crumble uit de oven
4.35 van 20 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 6 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 125 gram bloem
  • 75 gram roomboter (ongezouten en koud)
  • 100 gram witte basterdsuiker (+ 1 eetlepel extra)
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 appel
  • 2 peren
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 1 theelepel kardemom
  • snuf zout
Optioneel: slagroom of (vanille)roomijs voor erbij

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
    • Maak het kruimeldeeg door de bloem, koude boter en de basterdsuiker te mengen samen met een snufje zout en de kaneel.
    • Kruimeldeeg maak je met de hand en hiervoor kneed je het deeg losjes tussen je handen of vingers terwijl je het, de naam zegt het al, kruimelt.
    • Schil de appel en peren en snij in kleine blokjes.
    • Meng hierdoor de extra eetlepel witte basterdsuiker samen met de koekkruiden en de kardemom.
    • Verdeel dit over een ovenschaal en verdeel hierover het kruimeldeeg.
    • Zet het geheel in de oven voor ongeveer 25-30 minuten.
    • Laat iets afkoelen en serveer met een bolletje slagroom of vanille ijs. Eet smakelijk!

    handig om te weten:

    Hoeveelheid voor ruim 4-6 personen met een dotje slagroom of bolletje ijs erbij.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 268kcal | Koolhydraten: 42g | Eiwitten: 3g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 6g

    *Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

    Appel peer crumble

    Appel peer crumble Pinterest Collage

    5 reacties op “Appel peer crumble

    • Kees Speksnijder says:

      Ha Eef,
      De Apple crumble heb ik al een aantal keren gemaakt. Super eenvoudig te maken en het smaakt heerlijk. Vooral met slagroom en of vanilleijs.
      Welke peren gebruik je voor dit gerecht? Stoofperen of handperen.

    • Hallo Eef, vandaag dit recept voor de eerste keer gemaakt. De crumble was wel heel kruimelig, er zaten niet echt vaste bolletjes tussen zoals op jouw foto. Moet ik in het vervolg iets extra’s toevoegen, zodat het minder droog is?

      Alvast bedankt!

      Groetjes

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Beoordeel dit recept