Appel peer crumble

Appel peer crumble

Appel peer crumble of eigenlijk gewoon synoniem voor: herfstig toetje. Want zeg nou zelf, een warm toetje uit de oven met de combinatie van appel, peer, koekkruiden en een laag kruimeldeeg dat schreeuwt toch gewoon HERFST?!

Ik zou mezelf niet per definitie omschrijven als een toetjespersoon. Ik ben weg van toetjes, daar niet van, maar het is niet zo dat wij standaard elke maaltijd afsluiten met een toetje. Ik ben meer een gelegenheids-toetjes-persoon 😉 . Zo van als we een toetje eten, dan pak ik ook graag even een klein beetje heel erg uit. Dat wil niet zeggen veel werk, maar dat wil wel zeggen: heel erg lekker!

Crumble uit de oven

Een crumble is echt zo’n toetje waar je mij blij mee kunt maken. Ik maakte eerder de klassieker apple crumble en de apple crumble havermout, maar wat dacht je van een stoofperen crumble of zijn meer zomerse zusje: perziken crumble. Zó lekker en allemaal eigenlijk heel erg makkelijk te maken. Dus mocht je, net als ik, dol zijn op crumbles kun je op mijn blog terecht voor een heleboel inspiratie.

Appel peer crumble

Appel peer crumble Pinterest Collage

5 reacties op “Appel peer crumble

 • Kees Speksnijder says:

  Ha Eef,
  De Apple crumble heb ik al een aantal keren gemaakt. Super eenvoudig te maken en het smaakt heerlijk. Vooral met slagroom en of vanilleijs.
  Welke peren gebruik je voor dit gerecht? Stoofperen of handperen.

 • Hallo Eef, vandaag dit recept voor de eerste keer gemaakt. De crumble was wel heel kruimelig, er zaten niet echt vaste bolletjes tussen zoals op jouw foto. Moet ik in het vervolg iets extra’s toevoegen, zodat het minder droog is?

  Alvast bedankt!

  Groetjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept