Havermoutcrumble met appel uit de oven

Havermoutcrumble met appel uit de oven

Havermoutcrumble met appel uit de oven een heerlijke crumble die je zowel als ontbijt en als toetje zou kunnen eten. Lekker met een beetje yoghurt erbij bijvoorbeeld.

Dit recept is de ‘gezondere’ versie van het heerlijke recept: appel kruimel toetje. Je kunt overigens nog wat aanpassingen maken om hem nog iets meer verantwoord te maken en daar zal ik je wat tips voor geven.

Havermoutcrumble met appel uit de oven

In het recept gebruik ik een beetje boter en suiker. Uiteindelijk komt dit neer op een halve eetlepel suiker per persoon en dito boter. Je kunt het recept ook volledig zonder suiker maken, maar met dat kleine beetje suiker is hij wel net even lekkerder. Het geeft het zoetje aan de havermoutcrumble en zorgt ook voor een lekkere kruimel. Je kunt de suiker ook vervangen voor kokosbloesemsuiker of een vergelijkbaar product mocht je dit willen. De boter kun je vervangen voor kokosolie dan heb je een veganistische versie. Aan jou de keuze πŸ˜‰ Aanraden doe ik je hem zeker want deze heerlijke ovenschotel met havermoutcrumble, appel en kaneel is een feestje! Lekker voor het ontbijt: warme yoghurt en havermoutcrumble. Als toetje doet hij het overigens ook prima dus mocht je nog een beetje over hebben van het ontbijt, geef de oven even een slinger, verwarm hem nog even en geniet van deze zalige havermoutcrumble met appel uit de oven, lekker met een bolletje ijs erbij.

Havermoutcrumble uit de oven met appel

Havermoutcrumble met appel uit de oven

Havermoutcrumble met appel uit de oven

Een heerlijke crumble welke je zowel als ontbijt en als toetje kunt eten.
4.17 van 31 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
1 minuut
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediΓ«nten):

  • 2 grote appels ((bijvoorbeeld Jonagold))
  • 80 gram havermoutmeel*
  • 20 gram amandelmeel
  • 50 gram roomboter
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel citroensap

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Schil de appels en snij ze in kleine blokjes.
  • Meng de honing, kaneel en citroensap door de appels en verdeel ze over een kleine ovenschaal.
  • Maak de havermoutcrumble door de boter in kleine stukjes te snijden en tot een kruimeldeeg te mengen met het havermoutmeel, amandelmeel en de suiker.
  • Verdeel de havermoutcrumble over de appels.
  • Zet de ovenschaal in de oven voor 30-40 minuten. Even laten afkoelen en eet smakelijk! Lekker met een beetje yoghurt erbij.

handig om te weten:

* Havermoutmeel maak je eenvoudig zelf door havermout fijn te malen in een keukenmachine of blender
Vervang de boter voor kokosolie voor een veganistische versie.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

CalorieΓ«n: 244kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwitten: 4g | Vetten: 14g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Havermoutcrumble met appel uit de oven

10 thoughts on “Havermoutcrumble met appel uit de oven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept