Fritatta recept Boursin recepten

9 x koken met restjes

Het is de week tegen verspilling, een goed initiatief om met elkaar te zorgen dat we minder eten verspillen. In dit lijstje deel ik dan ook heel graag 9 restjes recepten en geef ik ook nog tips wat te doen met restjes eten!

Restjes recepten

Koken met restjes vind ik persoonlijk ideaal. Er komen vaak de lekkerste gerechten uit voort en het geeft mij absoluut voldoening als ik al het eten opmaak en niets weg hoef te gooien. Het zijn vaak verse producten die snel over de datum gaan, denk aan groenten, zuivel etc.

Dus in dit lijstje deel ik meerdere recepten waar je dit soort producten goed in kwijt kunt. En natuurlijk zijn het zoals altijd ook nog eens écht lekkere en makkelijke maaltijden.

Wentelteefjes maken

Tips voor koken met restjes

Naast de recepten heb ik ook wat standaard tips die je altijd kunt toepassen. Zo zijn groenten zijn vaak nog prima om te roosteren en alsnog te verwerken in een soepje of salade, of verwerk ze in een lekkere quiche of hartige taart.

Naast avondmaaltijden kun je restjes eten ook verwerken in andere gerechten. Maak van je overrijpe bananen bijvoorbeeld bananenbrood en van oud brood kun je perfect wentelteefjes maken. Er is vaak nog van alles mogelijk, dus gooi dat eten niet te snel weg! Op de site van Samen tegen voedselverspilling vind je nog veel meer tips.

  Met deze 9 restjes recepten hoop ik je te inspireren om te koken met restjes en tegelijkertijd iets heel lekkers op tafel te zetten!

  9 x koken met restjes

  Orzo salade

  1. Orzo salade

  Een ideale salade om je restjes groenten in te verwerken, dat is deze orzo salade met gegrilde groenten. Lekker met wat kruiden, olijfolie en feta erbij en smullen maar!
  Bekijk het recept voor orzo salade >>

  Geroosterde tomatensoep recept

  2. Tomatensoep

  Met wat restjes tomaat maak je in een handomdraai de lekkerste geroosterde tomatensoep. Een van de meest smaakvolle, makkelijke en lekkere tomatensoepjes die je ooit gaat proeven!
  Bekijk het recept voor tomatensoep >>

  Fritatta recept

  3. Frittata

  Frittata is een Italiaans gerecht met ei. Het bestaat uit groenten, ei en kruiden. Super simpel, ontzettend lekker en ideaal om restjes groenten mee op te maken.
  Bekijk het recept voor frittata >>

  Chili con carne

  4. Chili con carne

  Nog zo’n ideaal gerecht voor restjes eten is de bekende Mexicaanse stoofschotel: chili con carne. Ontzettend lekker en écht makkelijk om te maken!
  Bekijk het recept voor chili con carne >>

  Quiche lorraine maken

  5. Quiche lorraine

  De klassieke quiche lorraine maak je met ei, créme fraîche, spek en kaas. Een heerlijke basis om nog extra groenten aan toe te voegen, denk dan aan prei, spinazie of andere groene groenten.
  Bekijk het recept voor quiche lorraine >>

  Nasi met ei

  6. Nasi

  Nasi goreng oftewel gebakken rijst. Een waanzinnig makkelijke, snelle en zo fan-tas-tisch lekkere maaltijd. Binnen 20 minuten gemaakt een ideaal om restjes groenten in te verwerken.
  Bekijk het recept voor nasi >>

  Plaattaart met gegrilde groenten

  7. Plaattaart gegrilde groenten

  Ook zo’n topper onder de koken met restjes recepten is deze plaattaart met gegrilde groenten. Het gerecht is volledig plantaardig en je kunt ‘m maken met allerlei groenten.
  Bekijk het recept voor plaattaart gegrilde groenten >>

  Shakshuka met cherrytomaten

  8. Shakshuka

  Restjes eten met deze zalige shakshuka is zeker geen straf. Met cherrytomaatjes, paprika, kruiden en Boursin. Heerlijk romig en smaakvol. Perfecte makkelijke avondmaaltijd of lunch!
  Bekijk het recept voor shakshuka >>

  Griekse bowl met kip, rijst, groenten en pita

  9. Griekse bowl

  Als afsluiter van dit lijstje een van mijn favorieten om restjes mee op te maken: Griekse bowl. Met rijst, pitabroodjes, kip en een lekkere salade van groenten uit de koelkast.
  Bekijk het recept voor Griekse bowl >>

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *