Makkelijke frittata met groene groenten. Frittata is een Italiaans gerecht met ei. Het bestaat uit groenten, ei en kruiden. Super simpel, ontzettend lekker en ideaal om restjes groenten mee op te maken.
Makkelijke frittata met groenten
Ken je dat, als je een gerecht proeft en er gewoon spontaan een ‘mmm’ uit je mond komt. Dát had ik dus met dit gerecht. Ik maak wel vaker frittata, maar niet met kruidenkaas door het beslag en ik kan je vertellen – dat is een succes! Verwar overigens frittata niet met haar Spaanse zusje de Spaanse tortilla. Ze lijken op elkaar, maar het verschil zit hem met name in het feit dat je voor de tortilla aardappels gebruikt en je deze niet gebruikt in een frittata.
Kruidenroomkaas door de frittata
Ik maakte dit recept in eerste instantie voor de samenwerking met Boursin die ik dit jaar heb op Instagram, maar ik kon het niet laten om ook hier dit verrukkelijke recept met je delen. Boursin is voor mij echt een allemansvriend en een heerlijke smaakmaker in deze frittata.
Met lekker veel groenten
Deze frittata heb je niet alleen zo gemaakt, het zit ook nog eens vol met groenten. Met een frisse salade of wat brood erbij, is het wat mij betreft een ideale, volledige, snelle maaltijd. Lekker voor zowel het diner als de lunch. Maar ook super om het te serveren bij een brunch of buffet bijvoorbeeld.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 ui
- 125 gram champignons
- 1 prei (ca. 100 gram)
- ½ courgette (ca. 100 gram)
- 150 gram doperwten
- 5 eieren (middel)
- 1 theelepels paprikapoeder
- 100 gram Boursin kruidenroomkaas
- 100 gram geraspte kaas
- Olijfolie, peper en zout
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
- Snipper de ui, snij de champignons en prei in dunne plakjes en de courgette in kleine blokjes.
- Verhit een beetje olijfolie in een ruime pan en fruit de ui even aan. Voeg de champignons toe, bak mee en daarna voeg je de prei, courgette en erwten toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Klop de eieren in een kom los met het paprikapoeder, peper, zout en de helft van de kruidenroomkaas en de helft van de kaas. Er mogen klontjes inzitten.
- Doe de gebakken groenten bij het eimengsel, schep door elkaar en schenk in een hittebestendige ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en de kruidenroomkaas.
- Zet in de oven voor ongeveer 15-20 minuten tot de frittata gaar is.
- Serveer naar smaak met salade en/of brood. Eet smakelijk!
hannah says:
Dit is de eerste keer dat ik frittata heb gemaakt. Heel fijn met zoveel groenten, maar ik vind 5 eieren wel heel erg veel en tevens veel eiwitten voor 1 gerecht. Ik vind 3 eieren meer dan voldoende.
Joram says:
Mijn frittata blijft heel vochtig in het midden, tips?
Eef says:
Heb je de oven op boven en onderwamte?
Nanny Pansier says:
Vandaag een Frittata gemaakt is prima gelukt en smaakte uitstekend
Bedankt
Jacqueline Zuurbier says:
Of adviseer je frittata bij de gevlinderde kip
Linda says:
Ik heb met (5 minuten) voorgekookte sperzieboontjes, ui en champignons gemaakt. Hij was heerlijk.
Ik heb halverwege het rooster van de oven een etage hoger gezet, de bovenkant gaarde niet zo snel als de onderkant.
Ideaal om restjes groenten weg te werken!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Ja ideaal hè! Super leuk, dank voor je reactie
CM Slof-Jung says:
Vandaag gemaakt, heerlijk recept!!!!!!!
Eef says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel
Carola says:
Is het misschien handig om bakpapier in de ovenschaal te doen!!!
Of gaat dat niet.
Eef says:
Dat kan ook, is soms wat lastig qua vormen en invetten werkt in dit geval net zo goed 🙂