Frittata

Frittata

Makkelijke fritatta met groene groenten. Fritatta is een Italiaans gerecht met ei. Het bestaat uit groenten, ei en kruiden. Super simpel, ontzettend lekker en ideaal om restjes groenten mee op te maken.

Fritatta met succes

Ken je dat, als je een gerecht proeft en er gewoon spontaan een ‘mmm’ uit je mond komt. Dát had ik dus met dit gerecht. Ik maak wel vaker fritatta, maar niet met kruidenkaas door het beslag en ik kan je vertellen – dat is een succes! Verwar overigens frittata niet met haar Spaanse zusje de Spaanse tortilla. Ze lijken op elkaar, maar het verschil zit hem met name in het feit dat je voor de tortilla aardappels gebruikt en je deze niet gebruikt in een frittata.

Fritatta recept

Kruidenroomkaas door de fritatta

Ik maakte dit recept in eerste instantie voor de samenwerking met Boursin die ik dit jaar heb op Instagram, maar ik kon het niet laten om ook hier dit verrukkelijke recept met je delen. Boursin is voor mij echt een allemansvriend en een heerlijke smaakmaker in deze fritatta.

Ingredienten fritatta

Makkelijke fritatta met groenten

Deze fritatta heb je niet alleen zo gemaakt, het zit ook nog eens vol met groenten. Met een frisse salade of wat brood erbij, is het wat mij betreft een ideale, volledige, snelle maaltijd. Lekker voor zowel het diner als de lunch. Maar ook super om het te serveren bij een brunch of buffet bijvoorbeeld.

Fritatta
Fritatta recept

Frittata

Frittata recept met groene groenten en kruidenroomkaas. Een super snelle maaltijd die je binnen een half uur op tafel zet, aanrader!
5 van 1 stem
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 ui
  • 125 gram champignons
  • 1 prei (ca. 100 gram)
  • ½ courgette (ca. 100 gram)
  • 150 gram doperwten
  • 5 eieren (middel)
  • 1 theelepels paprikapoeder
  • 100 gram Boursin kruidenroomkaas
  • 100 gram geraspte kaas
  • Olijfolie, peper en zout
Brood en/of salade voor erbij

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
    • Snipper de ui, snij de champignons en prei in dunne plakjes en de courgette in kleine blokjes.
    • Verhit een beetje olijfolie in een ruime pan en fruit de ui even aan. Voeg de champignons toe, bak mee en daarna voeg je de prei, courgette en erwten toe. Breng op smaak met peper en zout.
    • Klop de eieren in een kom los met het paprikapoeder, peper, zout en de helft van de kruidenroomkaas en de helft van de kaas. Er mogen klontjes inzitten.
    • Doe de gebakken groenten bij het eimengsel, schep door elkaar en schenk in een hittebestendige ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en de kruidenroomkaas.
    • Zet in de oven voor ongeveer 15-20 minuten tot de frittata gaar is.
    • Serveer naar smaak met salade en/of brood. Eet smakelijk!

    handig om te weten:

    * Als lunch of diner met een lekker salade erbij en eventueel wat brood. Je kunt het ook als onderdeel van een brunch of buffet serveren dan kun je er ongeveer 8-10 punten uithalen.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 339kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwitten: 19g | Vetten: 22g | Verzadigd vet: 17g

    *Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.
    Fritatta recept

    Een reactie op “Frittata

    • Dit is de eerste keer dat ik frittata heb gemaakt. Heel fijn met zoveel groenten, maar ik vind 5 eieren wel heel erg veel en tevens veel eiwitten voor 1 gerecht. Ik vind 3 eieren meer dan voldoende.

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Beoordeel dit recept