fbpx
Wentelteefjes recept

Wentelteefjes recept

Wentelteefjes, een van mijn favoriete ontbijtjes in het weekend en tevens een van de allereerste recepten die als kleine dame ik zelf mocht maken van mijn moeder. Ik denk dat ik een jaar of 8 of 9 geweest moet zijn en leuk dat ik het vond! Wentelteefjes is trouwens ook bij uitstek geschikt om oud brood op te maken dus mocht je nog iets hebben liggen, duik dan snel de keuken in.

Geen idee of dat nou echt de eerste stappen waren in mijn foodbloggende carrière want ik wilde eigenlijk alleen helpen in de keuken om wentelteefjes te maken, koekjes te bakken en als er taart werd gemaakt haha. Maar dit ouderwetse recept voor heerlijke wentelteefjes moet je echt eens proberen.

Wentelteefjes – oud brood opmaken

Wentelteefjes kun je van elk soort brood maken. Ik gebruikte hier wit brood omdat ik daarvan toevallig nog een paar sneetjes over had. Wij eten namelijk vrijwel nooit witbrood, maar ik had het nodig voor een ander recept en dus kon ik er daarna mooi wentelteefjes van maken. Je kunt wentelteefjes maken van elk soort brood zoals volkoren, tarwe etc. Maar je kunt het ook prima maken van een overgebleven stokbroodje, brioche, krentenbrood en zelfs suikerbrood. Super lekker en ideaal om restjes oud brood mee op te maken want weggooien is natuurlijk zonde 😉 .

Wentelteefjes maken

Wentelteefjes

Het recept voor heerlijke, ouderwetse wentelteefjes.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 6 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 6 sneetjes brood (liefst oud brood)
  • 75 ml melk
  • 3 eieren (middel)
  • kaneel
  • boter om in te bakken
  • serveer met: suiker, kaneel, stroop of honing

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • In een ruime kom doe je de eieren, melk en kaneel naar smaak en dit mix je met een garde tot je een glad mengsel.
  • Verhit een beetje boter in een ruime koekenpan.
  • Haal een sneetje brood door het eimengsel zodat het aan beide kanten bedekt is met het eimengsel en bak het vervolgens in de pan aan beide kanten goudbruin.
  • Herhaal dit met de overige sneetjes brood tot je alles hebt gebakken.
  • Serveer naar wens met suiker, kaneel, stroop, honing en/of vers fruit. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 106kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwitten: 5g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 1g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Wentelteefjes recept

Wentelteefjes Pinterest Collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top