Wentelteefjes, een van mijn favoriete ontbijtjes in het weekend en tevens een van de allereerste recepten die als kleine dame ik zelf mocht maken van mijn moeder. Ik denk dat ik een jaar of 8 of 9 geweest moet zijn en leuk dat ik het vond! Wentelteefjes is trouwens ook bij uitstek geschikt om oud brood op te maken dus mocht je nog iets hebben liggen, duik dan snel de keuken in.
Geen idee of dat nou echt de eerste stappen waren in mijn foodbloggende carrière want ik wilde eigenlijk alleen helpen in de keuken om wentelteefjes te maken, koekjes te bakken en als er taart werd gemaakt haha. Maar dit ouderwetse recept voor heerlijke wentelteefjes moet je echt eens proberen.
Wentelteefjes – oud brood opmaken
Wentelteefjes kun je van elk soort brood maken. Ik gebruikte hier wit brood omdat ik daarvan toevallig nog een paar sneetjes over had. Wij eten namelijk vrijwel nooit witbrood, maar ik had het nodig voor een ander recept en dus kon ik er daarna mooi wentelteefjes van maken. Je kunt wentelteefjes maken van elk soort brood zoals volkoren, tarwe etc. Maar je kunt het ook prima maken van een overgebleven stokbroodje, brioche, krentenbrood en zelfs suikerbrood. Super lekker en ideaal om restjes oud brood mee op te maken want weggooien is natuurlijk zonde 😉 .
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 6 sneetjes brood (liefst oud brood)
- 75 ml melk
- 3 eieren (middel)
- kaneel
- boter om in te bakken
- serveer met: suiker, kaneel, stroop of honing
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- In een ruime kom doe je de eieren, melk en kaneel naar smaak en dit mix je met een garde tot je een glad mengsel.
- Verhit een beetje boter in een ruime koekenpan.
- Haal een sneetje brood door het eimengsel zodat het aan beide kanten bedekt is met het eimengsel en bak het vervolgens in de pan aan beide kanten goudbruin.
- Herhaal dit met de overige sneetjes brood tot je alles hebt gebakken.
- Serveer naar wens met suiker, kaneel, stroop, honing en/of vers fruit. Eet smakelijk!
Janet says:
Gister gemaakt als dessert met kaneelijs slagroom en stukjes merengue.
Ons favoriete toetje nu eindelijk zelf gemaakt…overheerlijk (met uiteraard echt fries suikerbrood van de bakker)
Eef says:
Wat leuk om te lezen 🙂
Michelle says:
Normaal maak ik wentelteefjes op gevoel, maar ik dacht, laat ik het eens ‘officieel’ aanpakken met een recept. Maar na het eerste wentelteefje heb ik toch op gevoel maar meer melk toegevoegd, dit was veel te weinig voor 6 wentelteefjes.. Ik had vooraf al wat suiker en zout toegevoegd, ook dat miste ik in het recept.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat jammer om te lezen dat dit recept voor jou niet geslaagd is. Wij ervaren zelf niet dat het te weinig melk is (wellicht dat het uitmaakt hoe dik de boterhammen zijn en hoe groot je eieren). Maar fijn dat je het hebt kunnen oplossen en er je eigen versie van gemaakt, dat is koken/bakken natuurlijk ook uiteindelijk 🙂
Lindy says:
Perfect, Bedankt voor het goede recept Eef, echt top!
Eef says:
Wat een mooi compliment, dankjewel 🙂