Geroosterde tomatensoep

Geroosterde tomatensoep, dit is echt een van de meest smaakvolle, makkelijke en lekkere tomatensoepjes die je ooit gaat proeven. Beloofd! Door het roosteren worden de tomaten namelijk nóg lekkerder van smaak.

De lekkerste geroosterde tomatensoep

Deze geroosterde tomatensoep is lekker een beetje dik en met een dot goede crème fraîche, mascarpone, roomkaas of wat kookroom maak je er zo een heerlijke romige soep van. Heerlijk vind ik dat. Een waterige soep met weinig smaak, daar hou ik namelijk helemaal niet van. Soep mag voor mij écht een smaakbom zijn.

Soep van geroosterde tomaten maken

En een smaakbom, dat is deze soep zeker en daarom vind ik het ook de lekkerste geroosterde tomatensoep. Het roosteren van de tomaten is trouwens zeker niks ingewikkelds. Het is een kwestie van de tomaten met wat kruiden en olie op een bakplaat in de oven schuiven en de oven doet de rest van het werk.

Maar je zult proeven dat het roosteren zeker beloond wordt, want het geeft simpelweg nog veel meer smaak. Natuurlijk is het geen must, maar ik vind het absoluut een aanrader. Op zoek naar meer lekkere soepjes? Deze snelle soepen zijn heerlijk!

Welke tomaten gebruik je voor tomatensoep?

Voor deze geroosterde tomatensoep gebruik ik zelf graag roma tomaten, die zijn zo lekker! Maar als je zulke mooitjes kunt vinden zoals op de foto, is het natuurlijk ook heerlijk om hier een soepje mee te maken. De kleur van de soep zal dan, logischerwijs, wel anders worden.

Zoals je ziet op de foto heb ik ook nog wat croutons toegevoegd aan de soep, zelf croutons maken voor bij de soep vind ik erg lekker en past heel goed bij deze soep van geroosterde tomaten!

Geroosterde tomatensoep

De lekkerste geroosterde tomatensoep. Dit is een van de meest smaakvolle, makkelijke en lekkere tomatensoepjes die je ooit gaat proeven.
4.78 van 18 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 750 gram Roma tomaten (in grove stukken)
  • 1 rode ui (in ringen)
  • 2 tenen knoflook (zonder schil)
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 500 ml water
  • 1 blokje bouillon (kip, groente of vega)
  • peper, zout en olijfolie
  • optioneel (plantaardige) crème fraîche, mascarpone of kookroom, verse peterselie en croutons

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Verdeel de tomaten, rode ui, knoflook, oregano en paprikapoeder over een bakplaat en meng met peper, zout en wat olijfolie.
  • Rooster de groenten 30-45 minuten in de oven.
  • Verhit daarna een beetje olijfolie in een soeppan en bak 2 eetlepels tomatenpuree even aan.
  • Voeg de geroosterde groenten toe aan de pan met 500 ml water en verkruimel er een blokje bouillon over.
  • Breng dit aan de kook en laat nu zachtjes 10 minuutjes koken
  • Pureer de soep, kook indien gewenst in tot een iets dikkere soep.
  • Proef en breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Serveer optioneel met wat crème fraîche, mascarpone, kookroom, croutons en verse peterselie.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 84kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwitten: 3g | Vetten: 2g | Verzadigd vet: 0.3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.

22 thoughts on “Geroosterde tomatensoep

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept