fbpx
Zomerse drankjes zonder alcohol

10 x zomerse drankjes (zonder alcohol)

10 x zomerse drankjes (zonder alcohol). Aangezien we momenteel middenin een hittegolf zitten dacht ik, we kunnen wel wat verfrissende zomerse drankjes gebruiken! Ik heb mijn 10 favorieten op een rij voor je gezet.

Want natuurlijk kun je limonade kopen in de winkel en ijsthee is er ook zeer goed vertegenwoordigd. Daar is ook niets mis mee, maar zelfgemaakt is vaak veel lekkerder, makkelijk om te maken en je weet precies wat je erin doet. Zo maak ik mijn ijsthee zonder suiker, geef ik je dé trucs voor een smaakvolle ijskoffie en meer. 

De meeste zomerse drankjes kun je prima een paar dagen bewaren in de koelkast. Dus maak lekker veel zodat je warmste dagen van het jaar een verfrissend drankje in huis hebt of, helemaal leuk, om te serveren tijdens een BBQ met vrienden en familie.

Mijn favoriete recepten voor zomerse drankjes (zonder alcohol) op een rij!

Citroenlimonade

1. Citroenlimonade

Al jarenlang een van mijn favoriete zomerse drankjes: zelfgemaakte citroenlimonade. Fris, met een lekker zuurtje door de citroen en heel zacht zoet. Verfrissing op en top voor de warme(re) dagen van het jaar!
Bekijk het recept voor citroenlimonade >>

ijscappuccino

2. Ijscappuccino & aardbeientiramisu

Niet 1 maar 2 recepten! Ik serveerde namelijk deze ijscappuccino met een heerlijke aardbeientiramisu dus als je even tijd hebt ga dan voor heerlijke romige ijscappuccino en dit zalige zomerse aardbeien toetje.
Bekijk het recept voor ijscappuccino >>

Aardbeien Limoen Water

3. Aardbeien limoen water

Aardbeien en limoen, een heerlijke, maar misschien niet zo voor de hand liggende combinatie. Probeer hem eens, hij zal je niet teleurstellen!
Bekijk het recept voor aardbeien Limoen Water >>

Zelf ijsthee maken

4. Zelf ijsthee maken

IJsthee, echt iets wat ik altijd in de koelkast heb staan tijdens de warmere dagen van het jaar en natuurlijk het liefst zelfgemaakt. Dit is mijn basis recept, makkelijk en zo lekker!
Bekijk het recept om zelf ijsthee te maken >>

citroen gember limonade

5. Citroen gember limonade

Gember, ik ben er dol op! Deze heerlijke limonade combineert 2 favoriete smaken van mij, gember en citroen. Een echte aanrader!
Bekijk het recept voor citroen gember limonade >>

Frambozenlimonade

6. Frambozenlimonade

Prachtig van kleur, lekker fris van smaak en dorstlessend. Deze frambozenlimonade moet je een toppertje!
Bekijk het recept voor frambozenlimonade >>

Perzik ijsthee

7. Perzik ijsthee

Wat is jouw favoriete smaak ijsthee? Mijne is citroen of perzik, beide vind ik ze even lekker! Deze met perzik is zonder suiker en toch licht zoet van smaak. Hoe ik dat doe? Dat vertel ik je in dit recept.
Bekijk het recept voor perzik ijsthee >>

Limoen Munt Limonade

8. Limoen Munt Limonade

Deze doet mij altijd een beetje denken aan een virgin (alcoholvrije) Mojito. Maar wel eentje waarvan je dus onbeperkt mag drinken aangezien je hier zeker niet van gaat waggelen 😉
Bekijk het recept voor limoen munt limonade >>

Groene ijsthee

9. Groene ijsthee

Dol op groene thee? Maak dan eens groene ijsthee met dit makkelijke recept, lekker!
Bekijk het recept voor groene ijsthee >>

ijskoffie

10. IJskoffie

Koffieleut? Maak dan deze lekkere ijskoffie eens. Ik vertel je alle trucs om ervoor te zorgen dat je geen waterige ijskoffie krijgt, maar juist een lekkere verfrissende ijskoffie.
Bekijk het recept voor ijskoffie >>

 

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top