Verfrissend, zoet, zuur en super lekker, dat omschrijft deze frambozenlimonade het beste. Als je op zoek bent naar een lekker non-alcoholisch drankje om tijdens de warme zomerdagen, een borrel in de tuin of een BBQ-feest te serveren, dan kan ik je deze limonade van harte aanbevelen!
Inmiddels is het bijna vaste prik op mijn blog, elke zomer voorzie ik jullie van lekkere en verfrissende drankjes. Nu is dat niet geheel zonder reden, ik maak zelf ook graag verfrissende drankjes voor mezelf of voor als we visite krijgen. Meestal kijk ik in de koelkast wat ik nog heb en wat eventueel op moet. Denk aan een handje fruit of wat verse kruiden en daar bedenk ik dan ter plekke een lekker drankje mee.
Frambozenlimonade
Nu hoef je trouwens geen verse frambozen te gebruiken voor dit recept. Je kunt ook diepvriesframbozen gebruiken. Dat werkt ook prima en op die manier kun je nog een paar bevroren frambozen gebruiken als ijsblokjes en ter decoratie van je drankje. Door de zoetzure frambozen, het zure citroensap en de zoete honing is dit drankje perfect in balans. Licht zuur, heel licht zoet en ontzettend verfrissend. Geloof mij, deze frambozenlimonade is binnen no time op, dus zorg dat je voldoende maakt 😉 .
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 citroen
- 200 gram frambozen (vers of diepvries)
- 1 liter water
- 2-3 eetlepels honing (of agave syrup)
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Rasp de citroen en pers deze uit.
- Doe de frambozen in het water samen met de citroenrasp, citroensap en honing.
- Pureer het geheel glad en zet dit vervolgens minimaal 1 uur in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Schenk het drankje door een zeefje om de pitjes van de frambozen op te vangen en serveer de limonade vervolgens eventueel met ijsblokjes of een takje munt ter garnering. Proost!
Danielle says:
Kan je het ook 1 dag van te voren maken. Op de dag dat ik het nodig heb heb ik niet heel veel tijd meer. Alvast bedankt voor je reactie.
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Ja hoor! Even goed schudden voor serveren en takjes munt of andere garnering pas op het laatst toevoegen 🙂