Volg mij:
Smoothies & Drankjes

Aardbeien Limoen Water

Aardbeien Limoen Water

Aardbeien limoen water kwam ik een tijdje geleden tegen bij de Albert Heijn. Helaas is het op de één of andere manier snel uit de handel gehaald (of ik ontdekte het simpelweg erg laat, dat kan natuurlijk ook). Balen want dit waanzinnig lekkere en verfrissende drankje vond ik erg fijn. Gelukkig valt alles zelf te maken en dook ik de keuken in met het idee voor aardbeien limoen water.

Verse aardbeien

Verse aardbeien van Hollandse bodem vind je vanaf de 3de dinsdag in april. Dan wordt het seizoen van de aardbei namelijk officieel geopend. Het aardbeienseizoen loopt als we het hebben over aardbeien uit de volle grond en niet uit kassen vaak van juni tot en met september. Uiteraard altijd even afhankelijk van het weer. Zelf heb ik het liefst de Hollandse aardbei omdat deze lekker zacht zoet en vol van smaak is.

Sapjes & watertjes

Het grappige aan dit drankje vind ik dat je dit een watertje en niet een sapje noemt. Logisch, vanwege de grote hoeveelheid water die erin zit. Maar laat je hierdoor overigens niet misleiden het is zeker een smaakvol watertje. Verse, zoete aardbeien, een frisje door het sap van de limoen en een zoetje vanwege de honing. Echt een heerlijk drankje om eens te maken deze zomer. Je kunt ‘m na het maken een dag of 2 á 3 bewaren in de koelkast (mits afgesloten) en mits je dit zo lang kunt 😉 .

Tip: giet wat aardbeien limoen water in een vorm voor ijsjes. Dit watertje is namelijk ook zeer geschikt om lekkere ijsjes mee te maken.

Aardbeien Limoen Water

 


Het recept voor Aardbeien Limoen Water:

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 5 minuten | Totale bereidingstijd: 10 minuten (+ een nachtje intrekken)
Hoeveelheid: een flinke kan met aardbeien limoen water (ca. 1 liter)

Wat heb je nodig voor Aardbeien Limoen Water (ingrediënten):

 • 700 ml water
 • 200 gram aardbeien
 • 50 ml limoensap
 • 3 eetlepels honing

Hoe je Aardbeien Limoen Water maakt:

 1. Doe alle ingrediënten in de blender of keukenmachine en mix of blender alles tot er geen stukjes meer inzitten.
 2. Giet nu het aardbeien limoen water door een zeef om kleine stukjes te filteren en giet het water daarna in een karaf. Laat dit vervolgens een nachtje in de koelkast trekken en je kunt genieten van je verfrissende drankje.

Aardbeien Limoen Water

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

5 Reacties

 • Beantwoorden Anne-Marie Otter

  Altijd lekker, sapjes en watertjes. Ik ben de laatste tijd helemaal into watermeloen en limoen, maar deze ga ik ook een keer proberen!

  11 juli 2016 at 16:05
  • Beantwoorden Eef

   Ook een lekkere combi! Watermeloen & limoen, lekker fris en toch zoet. Als je daarvan houdt is dit aardbeien limoen watertje zeker een aanrader!

   11 juli 2016 at 21:06
 • Beantwoorden Sandra

  Mooi kleurtje Eef, ziet er erg lekker uit en lijkt me heerlijk verfrissend op een warme dag!

  11 juli 2016 at 21:13
 • Beantwoorden Marijke

  Klinkt ontzettend lekker! Gek op dit soort drankjes.

  12 juli 2016 at 11:55
 • Laat een reactie achter