Twee glazen zelfgemaakte groene ijsthee

Zelf groene ijsthee maken

Zelf groene ijsthee maken is helemaal niet moeilijk. Er zijn een paar dingen waar je even op moet letten en natuurlijk heb je een goed recept nodig. Op welke dingen je moet letten, samen met een heerlijk recept, dat ga ik je nu vertellen.

Hoewel ik echt een koffieleut ben, ben ik ook dol op thee. In de winter lekker op de bank met een kleedje en een kopje warme thee, heerlijk! ‘s Zomers drink ik mijn thee het liefst ijs- en ijskoud, ijsthee dus. Ik kan er echt rustig liters van drinken, zo lekker vind ik het.

Handig om te weten

Zoals ik al zei moet je wel met een paar dingen rekening houden als je lekkere ijsthee wilt maken. Als eerste: koud water. Gebruik altijd, maar dan ook altijd, koud water om je thee mee te zetten. Gebruik je warm water dan is de kans groot dat de ijsthee bitter wordt en dat is natuurlijk niet lekker. Met koud water moet je wel even wat meer geduld hebben omdat de thee langer moet trekken maar dat is het meer dan waard.

Groene thee en matcha

Tot slot heb je natuurlijk lekkere thee nodig. Ik ben deze keer aan de slag gegaan met thee van Celestial. De Organic Matcha Green om precies te zijn is onderdeel van de nieuwe biologische lijn van Celestial Seasonings. Deze lijn bestaat uit allerlei fijne smaakcombinaties zoals kaneel & kardemom, kamille & lavendel, gember & geelwortel en dus ook Matcha Green. Matcha Green is een combinatie van groene thee met matcha. Nu wordt er van matcha gezegd dat het erg gezond is maar persoonlijk vind ik pure matcha toch echt iets te heftig, de smaak kan namelijk behoorlijk overheersend zijn. Zelf vind ik de Matcha Green van Celestial, wat een combinatie is van groene thee en matcha, juist perfect in balans en het heeft (heel fijn) geen overheersend matcha smaakje. Dit maakt hem ideaal om er een lekkere ijsthee mee te maken en daarmee gaan we nu aan de slag!

Zelfgemaakte groene ijsthee met thee van Celestial


Het recept voor groene ijsthee:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 5 minuten | Totale tijd: 10 minuten (+ intrekken)
Hoeveelheid: ½ liter groene ijsthee

Wat heb je nodig voor groene ijsthee (ingrediënten):

 • 500 ml koud water
 • 1 zakje Celestial Seasonings, Organic Matcha Green
 • 1 eetlepel honing (of meer naar smaak)
 • 3 plakjes citroen
 • paar blaadjes verse munt

Hoe maak je groene ijsthee:

 1. Neem een afsluitbare fles en schenk hier het water in.
 2. Voeg dan aan het koude water het theezakje toe samen met een paar blaadjes verse munt en de plakjes citroen.
 3. Roer er tot slot 1 eetlepel honing door (of meer naar smaak).
 4. Zet dan de fles (afgesloten) in de koelkast en laat de ijsthee minimaal 8 uur of langer trekken.
 5. Serveer de ijsthee met een paar blaadjes verse munt, een schijfje citroen en/of wat ijsblokjes. Proost!

Twee glazen zelfgemaakte groene ijsthee

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Celestial Seasonings. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk. Hierdoor kies ik ervoor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta (eigenlijk heel logisch 😉 ). Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

20 reacties op “Zelf groene ijsthee maken”

 1. Hey Eef,
  Gekke vraag wellicht, maar wat voor fles kan ik gebruiken? Een frisdrankfles heeft zo’n smalle opening. En het theezakje er met touwtje en al bij in doen?

  1. Je kunt elk soort fles gebruiken maar een met een ruime opening is handiger voor jezelf 🙂 Het touwtje (en het papiertje indien van toepassing) knip je eraf. Gebruik je een fles met een brede opening dan kun je het er straks weer makkelijker uit krijgen. Action heeft bijvoorbeeld vaak leuke flessen met een brede opening (tip!)

   1. Geslaagd! De waterfles van de zegels van de AH haha! Thee staat nu te trekken. Heb 1 liter water genomen met 2 theezakjes.

 2. Hey Eef,
  Gekke vraag wellicht, maar wat voor fles kan ik gebruiken? Een frisdrankfles heeft zo’n smalle opening. En het theezakje er met touwtje en al bij in doen?

  1. 072design

   Je kunt elk soort fles gebruiken maar een met een ruime opening is handiger voor jezelf 🙂 Het touwtje (en het papiertje indien van toepassing) knip je eraf. Gebruik je een fles met een brede opening dan kun je het er straks weer makkelijker uit krijgen. Action heeft bijvoorbeeld vaak leuke flessen met een brede opening (tip!)

 3. Ook een waterkan die je af kan sluiten zou heel geschikt zijn. Ik heb net 2 Tupperware water/sap kannen gekocht via Marktplaats voor weinig, met een inhoud van 2 liter. We zijn met zijn tweetjes en drinken best veel dus gelijk maar goed aan pakken. Ook heb ik dit in 2 van mijn eigen Facebook groepen gedeeld en in een Facebook groep van een vriendin van mij.

 4. Ook een waterkan die je af kan sluiten zou heel geschikt zijn. Ik heb net 2 Tupperware water/sap kannen gekocht via Marktplaats voor weinig, met een inhoud van 2 liter. We zijn met zijn tweetjes en drinken best veel dus gelijk maar goed aan pakken. Ook heb ik dit in 2 van mijn eigen Facebook groepen gedeeld en in een Facebook groep van een vriendin van mij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top