Volg mij:
Smoothies & Drankjes

Zelf groene ijsthee maken

Twee glazen zelfgemaakte groene ijsthee

Zelf groene ijsthee maken is helemaal niet moeilijk. Er zijn een paar dingen waar je even op moet letten en natuurlijk heb je een goed recept nodig. Op welke dingen je moet letten, samen met een heerlijk recept, dat ga ik je nu vertellen.

Hoewel ik echt een koffieleut ben, ben ik ook dol op thee. In de winter lekker op de bank met een kleedje en een kopje warme thee, heerlijk! ‘s Zomers drink ik mijn thee het liefst ijs- en ijskoud, ijsthee dus. Ik kan er echt rustig liters van drinken, zo lekker vind ik het.

Handig om te weten

Zoals ik al zei moet je wel met een paar dingen rekening houden als je lekkere ijsthee wilt maken. Als eerste: koud water. Gebruik altijd, maar dan ook altijd, koud water om je thee mee te zetten. Gebruik je warm water dan is de kans groot dat de ijsthee bitter wordt en dat is natuurlijk niet lekker. Met koud water moet je wel even wat meer geduld hebben omdat de thee langer moet trekken maar dat is het meer dan waard.

Groene thee en matcha

Tot slot heb je natuurlijk lekkere thee nodig. Ik ben deze keer aan de slag gegaan met thee van Celestial. De Organic Matcha Green om precies te zijn is onderdeel van de nieuwe biologische lijn van Celestial Seasonings. Deze lijn bestaat uit allerlei fijne smaakcombinaties zoals kaneel & kardemom, kamille & lavendel, gember & geelwortel en dus ook Matcha Green. Matcha Green is een combinatie van groene thee met matcha. Nu wordt er van matcha gezegd dat het erg gezond is maar persoonlijk vind ik pure matcha toch echt iets te heftig, de smaak kan namelijk behoorlijk overheersend zijn. Zelf vind ik de Matcha Green van Celestial, wat een combinatie is van groene thee en matcha, juist perfect in balans en het heeft (heel fijn) geen overheersend matcha smaakje. Dit maakt hem ideaal om er een lekkere ijsthee mee te maken en daarmee gaan we nu aan de slag!

Zelfgemaakte groene ijsthee met thee van Celestial


Het recept voor groene ijsthee:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 5 minuten | Totale tijd: 10 minuten (+ intrekken)
Hoeveelheid: ½ liter groene ijsthee

Wat heb je nodig voor groene ijsthee (ingrediënten):

  • 500 ml koud water
  • 1 zakje Celestial Seasonings, Organic Matcha Green
  • 1 eetlepel honing (of meer naar smaak)
  • 3 plakjes citroen
  • paar blaadjes verse munt

Hoe maak je groene ijsthee:

  1. Neem een afsluitbare fles en schenk hier het water in.
  2. Voeg dan aan het koude water het theezakje toe samen met een paar blaadjes verse munt en de plakjes citroen.
  3. Roer er tot slot 1 eetlepel honing door (of meer naar smaak).
  4. Zet dan de fles (afgesloten) in de koelkast en laat de ijsthee minimaal 8 uur of langer trekken.
  5. Serveer de ijsthee met een paar blaadjes verse munt, een schijfje citroen en/of wat ijsblokjes. Proost!

Twee glazen zelfgemaakte groene ijsthee

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Celestial Seasonings. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk. Hierdoor kies ik ervoor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta (eigenlijk heel logisch 😉 ). Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

4 Reacties

  • Beantwoorden MARIJKE

    Wat een lekker recept! Ik heb nog nooit zelf ijsthee gemaakt, gek eigenlijk want klinkt super lekker!

    10 augustus 2017 at 09:57
    • Beantwoorden Eef

      Zeker een keertje doen dan 🙂 Het is echt super makkelijk én zo ontzettend lekker.

      14 augustus 2017 at 21:56
  • Beantwoorden Jessica

    Ohhh heerlijk, ik maak het ook vaak! 🙂 Met een takje verse munt en rozemarijn erbij.

    15 augustus 2017 at 17:17
    • Beantwoorden Eef

      Lekker he! Rozemarijn is ook een heerlijke combi 🙂

      27 augustus 2017 at 13:09

    Laat een reactie achter