Limoen Munt Limonade

Limoen Munt Limonade

Limoen Munt Limonade, als je op zoek bent naar wat verfrissing MOET je deze limo echt eens maken! Hij is makkelijk om te maken, weinig poespas maar wáánzinnig lekker. Het doet mij een beetje denken aan een virgin (alcoholvrije) Mojito. Maar wel eentje waarvan je dus onbeperkt mag drinken aangezien je hier zeker niet van gaat waggelen 😉 .

Overal ter wereld kennen ze het plantje munt, een persoonlijke favoriet. Ik ben er gek op! Lekker in de thee, door ijs of als kruiden door de salade. Met dit veelzijdige plantje kun je alle kanten op. ’s Zomers heb ik ‘m graag vers in de tuin. Dat terwijl munt bijna onkruid is vanwege de volhardheid waarmee het elk jaar toch weer terug komt en lekker aan het woekeren is. Dat neem ik maar voor lief aangezien het zo fijn is om alleen even de tuin in de hoeven lopen en een paar bladeren te plukken.

Munt, Mint, Menthe, Minze of Menta

Mocht je geen plantje in de tuin of op het balkon hebben, kun je uiteraard ook altijd een bosje kopen. Aanrader hierbij is om even bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt naar binnen te wandelen. Hier kun je vaak voor een paar kwartjes (wie kent ze nog) een flinke bos kopen. Thuis even inwikkelen in een natte theedoek en bewaren in de koelkast. Zolang je de theedoek vochtig houdt, kun je de munt lekker lang bewaren in de koelkast.

Naast munt vind je ook limoen in deze limonade. Samen met de munt geeft dit een heerlijk verfrissend effect. Het geheel wordt zacht zoet door de suiker en dit maakt het een perfecte, lekkere limonade. Aangezien er best veel suiker in de limonade zit en je deze alleen hoeft aan te lengen met water kun je deze limoen munt limonade behoorlijk lang bewaren. Uiteraard geldt hierbij weer des te schoner je werkt des te langer je het kunt bewaren.

Limoen Munt Limonade

Limoen Munt Limonade

Limoen Munt Limonade

Het recept voor Limoen Munt Limonade. Een heerlijke frisse en verfrissende limonade om zelf te maken. Deze ga je zeker vaker maken!
4.43 van 7 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Trekken: 1 dag
Totale tijd: 1 dag 10 minuten
Hoeveelheid: 8 glazen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 100 ml suiker
  • 100 ml water
  • 10 gram munt (vers)
  • 3 eetlepels limoensap

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de suiker, het water en de muntbladeren in een steelpannetje. Verhit dit tot de suiker volledig is opgelost.
  • Doe het suikerwater met de muntbladeren in een hittebestendig afsluitbaar potje of glaasje en laat dit afkoelen. Als het afgekoeld is, voeg je 3 eetlepels limoensap toe en zet je het geheel in de koelkast om een nachtje te trekken.
  • Verwijder de volgende dag de muntbladeren. Gebruik ongeveer 1 eetlepel siroop per glas en vul aan met water. Bruisend water is trouwens ook erg lekker om te gebruiken. Garneer met een takje munt en een schijfje limoen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 49kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwitten: 1g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Limoen Munt Limonade

8 reacties op “Limoen Munt Limonade

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *