Yoghurtijs Framboos

Yoghurtijs Framboos met Munt (Frozen Yoghurt)

Yoghurtijs Framboos met munt, een heerlijk verfrissend ijsje. Licht zoet door de honing, smaakvol door de framboos, fris door de munt met een heel licht zuurtje van de Griekse yoghurt. Echt een heerlijk yoghurtijs voor als je wat verfrissing zoekt tijdens de warme dagen. Het fijne is ook nog dat het je maar ongeveer een half uurtje kost om dit ijs te “draaien” zoals dat zo mooi heet.

Foodblogswap: Oh my dish
Je hebt ‘m waarschijnlijk al gezien: het logo van de foodblogswap. Bij de foodblogswap krijg je willekeurig elke maand een andere blog toegewezen waarvan je een recept gaat maken en uiteraard geef je, je eigen draai aan het recept. Deze maand mocht ik aan de slag met het blog van Marco en Véronique genaamd Oh my dish. Een Engelstalige blog bomvol heerlijke recepten. Ik kwam flink wat gerechten tegen die nog op mijn kook-to-lijstje staan maar ook heel wat gerechten (uiteraard andere receptuur) die ik ook op mijn blog hebt staan. Je kunt het eigenlijk al raden: Eef kon niet kiezen! Ik bladerde digitaal het blog door en op elke bladzijde dacht ik “oh, zal ik dat maken of juist dit”. Veel te veel lekkers….keuzes, keuzes, keuzes…. Tot ik mijn oog op een warme voorjaarsdag in mei viel op het recept voor raspberry frozen yoghurt oftewel yoghurtijs met framboos. Dat werd het! Voor de variatie besloot ik te gaan voor Griekse yoghurt in plaats van gewone yoghurt, honing in plaats van agave of maple suryp en ik voegde een paar blaadjes munt toe voor een extra frisse bite. Man, man, man wat een lekker ijs is dit yoghurtijs met framboos en munt, heerlijk!

Geen ijsmachine?
Voor het maken van het yoghurtijs heb ik gebruik gemaakt van een ijsmachine. Zelf heb ik al wat jaartjes een ijsmachine in huis die ik eens in de zoveel tijd tevoorschijn tover. Hij moet minimaal 24 uur in de vriezer en vervolgens kan ik er ijs mee draaien. Een simpel maar heel handig apparaatje. Als je nu geen ijsmachine in huis hebt kun je ervoor kiezen om het zonder te doen. Het is best wat extra werk want dat is ijs maken zonder ijsmachine nou eenmaal maar het is wel te doen. Je volgt dan het recept zoals omschreven tot het ijs in de ijsmachine gaat. Je doet het ijs dan direct een een lage rechthoekige bak in de vriezer en roert het ijs elke 30 á 45 minuten om. Dit herhaal je ongeveer 6 tot 8 keer tot je de gewenste dikte van het ijs hebt bereikt. Je roert dan eigenlijk de ijskristallen elke keer stuk waardoor je niet een bonk hard ijs krijgt maar een lekker romig yoghurtijs. Het is even wat meer werk maar mocht je geen ijsmachine in huis hebben dan kun je ook dit heerlijke yoghurtijs met framboos maken 🙂

Bewaren
Je kunt het ijs prima bewaren in de vriezer. Het handigste hiervoor is een lange diepe bak. Verdeel het ijs goed over de bodem zo kan het rustig en geleidelijk even ontdooien als je het weer wilt gebruiken. Doordat er niets anders in het ijs zit dan Griekse yoghurt, framboos, honing en een paar blaadjes munt kan het ijs erg hard worden als je het een tijdje bewaard in de vriezer. Dit is verder geen probleem want als je het rustig eventjes laat ontdooien voor je het ijs wilt eten heb je weer een romige yoghurt ijs waar je weer prima bolletjes van kunt scheppen.

Yoghurtijs Framboos met Munt


Het recept voor Yoghurtijs Framboos met Munt:

Voorbereidingstijd: 10 minuten | Bereidingstijd: 20 minuten | Totale bereidingstijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig voor yoghurtijs framboos met munt (ingrediënten):

  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 150 gram frambozen (bevroren)
  • 4 eetlepels honing
  • 12 blaadjes munt

Hoe je yoghurtijs framboos met munt maakt:

  1. Laat de bevroren frambozen eerst even ontdooien.
  2. Doe de muntblaadjes in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg vervolgens de Griekse yoghurt, de frambozen en de honing toe. Mix alles in de keukenmachine tot een egaal zacht roze mengsel.
  3. Doe het mengsel in de ijsmachine en draai er in circa 15 tot 20 minuten ijs van (deze tijd kan verschillend zijn per ijsmachine). Garneer eventueel met een paar blaadjes munt en bewaar het ijs afgesloten in de vriezer. Eet smakelijk!

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

3 gedachtes op “Yoghurtijs Framboos met Munt (Frozen Yoghurt)”

    1. Ik kan alleen maar zeggen doen 😉 Je kunt natuurlijk ook prima zonder ijsmachine ijs maken, het is even wat werk maar dan heb je ook wat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top