Yoghurtijs Framboos

Yoghurtijs Framboos met Munt (Frozen Yoghurt)

Yoghurtijs Framboos met munt, een heerlijk verfrissend ijsje. Licht zoet door de honing, smaakvol door de framboos, fris door de munt met een heel licht zuurtje van de Griekse yoghurt. Echt een heerlijk yoghurtijs voor als je wat verfrissing zoekt tijdens de warme dagen. Het fijne is ook nog dat het je maar ongeveer een half uurtje kost om dit ijs te ‘draaien’ zoals dat zo mooi heet.

Je hebt ‘m waarschijnlijk al gezien: het logo van de foodblogswap. Bij de foodblogswap krijg je willekeurig elke maand een andere blog toegewezen waarvan je een recept gaat maken en uiteraard geef je een eigen draai aan het recept. Deze maand mocht ik aan de slag met het blog van Marco en Véronique genaamd Oh my dish. Een blog bomvol heerlijke recepten.

Foodblogswap: Oh my dish

Ik kwam flink wat gerechten tegen die nog op mijn kook-to-lijstje staan, maar ook heel wat gerechten (uiteraard andere receptuur) die ik ook op mijn blog heb staan. Je kunt het eigenlijk al raden: Eef kon niet kiezen! Ik bladerde digitaal het blog door en op elke bladzijde dacht ik “oh, zal ik dat maken of juist dit”. Veel te veel lekkers. Keuzes, keuzes, keuzes… Tot mijn oog op een warme voorjaarsdag in mei viel op het recept voor raspberry frozen yoghurt oftewel yoghurtijs met framboos. Dat werd het! Voor de variatie besloot ik te gaan voor Griekse yoghurt in plaats van gewone yoghurt, honing in plaats van agave of maple suryp en ik voegde een paar blaadjes munt toe voor een extra frisse bite. Man, man, man wat een lekker ijs is dit yoghurtijs met framboos en munt, heerlijk!

Geen ijsmachine?

Voor het maken van het yoghurtijs heb ik gebruik gemaakt van een ijsmachine. Zelf heb ik al wat jaartjes een ijsmachine in huis die ik eens in de zoveel tijd tevoorschijn tover. De bak moet minimaal 24 uur in de vriezer en vervolgens kan ik er ijs mee draaien. Een simpel maar heel handig apparaatje. Als je nu geen ijsmachine in huis hebt, kun je ervoor kiezen om het zonder te doen. Het is best wat extra werk want dat is ijs maken zonder ijsmachine nou eenmaal, maar het is wel te doen. Je volgt dan het recept zoals omschreven tot het ijs in de ijsmachine gaat. Je doet het ijs dan direct een een lage rechthoekige bak in de vriezer en roert het ijs elke 30 á 45 minuten om. Dit herhaal je ongeveer 6 tot 8 keer tot je de gewenste dikte van het ijs hebt bereikt. Je roert dan eigenlijk de ijskristallen elke keer stuk waardoor je niet een bonk hard ijs krijgt, maar een lekker romig yoghurtijs. Het is even wat meer werk, maar mocht je geen ijsmachine in huis hebben dan kun je ook dit heerlijke yoghurtijs met framboos maken 🙂

Bewaren

Je kunt het ijs prima bewaren in de vriezer. Het handigste hiervoor is een lange diepe bak. Verdeel het ijs goed over de bodem, zo kan het rustig en geleidelijk even ontdooien als je het weer wilt gebruiken. Doordat er niets anders in het ijs zit dan Griekse yoghurt, framboos, honing en een paar blaadjes munt, kan het ijs erg hard worden als je het een tijdje bewaart in de vriezer. Dit is verder geen probleem, want als je het rustig eventjes laat ontdooien voor je het ijs wilt eten heb je weer romig yoghurt ijs waar je prima bolletjes van kunt scheppen.

Yoghurtijs Framboos met Munt

Yoghurtijs Framboos met Munt (Frozen Yoghurt)

Yoghurtijs Framboos met Munt

Yoghurtijs Framboos met munt, een heerlijk verfrissend ijsje. Zoet door de honing, smaakvol door de framboos, munt en de Griekse yoghurt
5 van 1 stem
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 150 gram frambozen (bevroren)
  • 4 eetlepels honing
  • 12 blaadjes munt

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Laat de bevroren frambozen ontdooien.
  • Doe de muntblaadjes in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg vervolgens de Griekse yoghurt, de frambozen en de honing toe. Mix alles in de keukenmachine tot een egaal zacht roze mengsel.
  • Doe het mengsel in de ijsmachine en draai er in circa 15 tot 20 minuten ijs van (deze tijd kan verschillend zijn per ijsmachine). Garneer eventueel met een paar blaadjes munt en bewaar het ijs afgesloten in de vriezer. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 98kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 13g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Yoghurtijs Framboos met Munt

9 thoughts on “Yoghurtijs Framboos met Munt (Frozen Yoghurt)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept