Citroenlimonade zelf maken

Citroenlimonade zelf maken

When life gives you lemons, make lemonade”. Een bekende Amerikaanse uitspraak die helemaal past bij het recept van vandaag: citroenlimonade zelf maken. Ik moest alleen mijn citroenen natuurlijk gewoon bij de supermarkt om de hoek halen, want ze kwamen nou eenmaal niet bij mij uit de lucht vallen ????.

Desalniettemin geen enkele reden om niet eens zelf aan de slag te gaan met een van mijn favoriete smaakmakers: citroen. Deze limonade is lekker zachtzurig maar zeker niet té zurig, waardoor dit juist een heerlijk verfrissende citroenlimonade is. Ideaal dus om op deze heerlijke, warme dagen in een grote kan op de tuintafel te zetten!

Zelf limonade maken is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Je hebt namelijk een basis nodig van suikerwater, water, een smaakmaker (in dit geval citroen) en heel veel ijsblokjes. Suikerwater is trouwens niets meer en niets minder dan gelijke delen water en suiker die goed met elkaar vermengd zijn. Ontzettend makkelijk dus en meer dan de moeite waard om eens zelf te maken. Zeg nou zelf, hoe leuk is het om tijdens een barbecue deze zomer zelfgemaakte citroenlimonade op tafel te kunnen zetten?

Verfrissende zelfgemaakte citroenlimonade

Als je deze citroenlimonade gaat maken kun je hem het beste in een grote kan doen. Wat schijfjes verse citroen erbij en lekker veel ijsblokjes. Zet de kan eventueel ook een uurtje of langer in de koelkast voor je de limonade gaat serveren. Ook leuk en lekker is het om wat takjes munt toe te voegen aan de kan. Dat maakt deze citroenlimonade extra fris! Nog een kleine extra tip van mij voor de extra hete dagen: giet deze citroenlimonade in ijsvormpjes en laat ze bevriezen, zo heb je heerlijke verfrissende citroenijsjes. Aanrader!

Citroenlimonade

Citroenlimonade zelf maken

Citroenlimonade

Verfrissende, zelfgemaakte citroenlimonade
4.45 van 36 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 1 liter

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 600 ml water
  • 100 ml* suiker (* let op: ml, suikerwater maak je met gelijke delen suiker en water)
  • 180 ml citroensap

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe 100 ml water in een steelpannetje en zet dit het vuur. Voeg dan 100 ml suiker toe en zorg er al roerende voor dat de suiker volledig oplost in het water.
  • Laat het suikerwater vervolgens volledig afkoelen.
  • Neem een ruime karaf of afsluitbare fles en doe hierin het suikerwater, de rest van het water en het citroensap. Meng dit door elkaar en koel de citroenlimonade in de koelkast.
  • Serveer naar smaak met extra schijfjes citroen en ijsblokjes. Proost!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 439kcal | Koolhydraten: 117g | Eiwitten: 2g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Citroenlimonade zelf maken

Citroenlimonade Pinterest Collage

Dit recept verscheen het eerst op mijn blog op 8 juni 2015.

24 reacties op “Citroenlimonade zelf maken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *